Blizzard verdedigt keuze voor loot box-exclusieve items 

Blizzard verdedigt keuze voor loot box-exclusieve items 2016-08-04T10:50:24
In de meest recente update van Overwatch zijn de Summer Games toegevoegd, met daarin meerdere nieuwe skins en tientallen nieuwe cosmetische items. Om die allemaal te krijgen moet je in de komende drie weken tot wel honderd keer levellen, iets wat veel fans nét iets te veel van het goede vinden. Game Director Jeff Kaplan verdedigt de keuze in een uitgebreide forumpost.

Jeff Kaplan vindt het jammer dat het evenement een dag van tevoren al gelekt was, hij had eigenlijk gehoopt om de spelers te verassen door de update spontaan te lanceren op alle platforms tegelijkertijd, wereldwijd. Hij noemt de kritiek van de spelers op de lange grind voor de items ongegrond, het is immers gratis extra content, aldus Kaplan. Blizzard moet een afweging maken tussen het vrij beschikbaar maken van nieuwe content, zoals met de nieuwe hero Ana een aantal weken geleden en Lucíoball deze week, en het maken van content die zeldzaam en speciaal is.

Zomerspeeltjes

Blijkbaar wilde Blizzard de skins deze keer speciaal maken, zoals de game director zegt:

If we need to make things less rare -- if everyone is entitled to that Genji Epic Skin -- we'll have to reconsider our design philosophy in the future.

Hij wil wachten tot het einde van het evenement met het nemen van een conclusie over de exclusiviteit, als spelers dan nog steeds kritiek hebben, gaat hij kijken naar verbeteringen.

Voor de spelers die niet alle 100 items bij elkaar weten te sprokkelen kondigt Kaplan aan dat de Summer Games een jaarlijks evenement gaat worden, in tegenstelling tot de echte Olympische Spelen. De items van dit jaar komen dus volgend jaar in ieder geval terug, met misschien zelfs nieuwe items of weer een nieuwe gamemode. 

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord