UPDATE: Blizzard klaagt Chinees gamebedrijf aan voor World of Warcraft ‘rip-off’ 

Blizzard klaagt Chinees gamebedrijf aan voor World of Warcraft ‘rip-off’ 2019-09-03T11:18:22
Blizzard Entertainment heeft een klacht ingediend tegen de free-to-play game Glorious Saga van het Chinese bedrijf Sina Games. Volgens de klacht is de game ‘almost entirely copied from the Warcraft games and related products,’ en na het bewijsmateriaal dat Blizzard levert kan je dat moeilijk ontkennen!

Update: Sina Games beseft dat dit geen zaak is waar iets te behalen valt en heeft de handdoek in de ring gegooid. Via hun Facebook-pagina lieten ze weten dat de game opeens offline is gehaald en niet meer terugkomt. Blizzard heeft nog niet gereageerd op het offline gaan van Glourious Saga.

In de comments van het Facebook-bericht uiten sommige mensen hun ontevredenheid en ze vragen om refunds van de aankopen die ze in de game hebben gemaakt. Dit gaat Sina Games natuurlijk niet doen. Wel proberen ze de situatie te redden door iedereen die reageert een bericht te sturen met de vraag om hun username te geven, zodat ze een aantal van hun andere games aan kunnen raden. Goed plan, Sina Games. Iedereen wil vast en zeker jullie games nog spelen na deze ondergang...

Thanks for your support and love of our game. We had a great and happy time in the game. But due to some irresistible reasons, we decided to announce that the game will stop operating at 06:00 on 29th of Aug. (EDT), 2019, and all the servers will be closed. Players can't login any longer. We are very sorry and we will do our best to guide and provide best service for all the players during the server closure process.

Origineel bericht: De maker van World of Warcraft, Blizzard Entertainment, heeft een klacht ingediend tegen het Chinese bedrijf Sina Games. Volgens de klacht is de free-to-play game Glorious Saga van Sina Games ‘almost entirely copied from the Warcraft games and related products.’ Advocaten van Blizzard zeggen dat het Chinese bedrijf veel profijt heeft gehad van de game, door duizenden consumenten aan te trekken met de boosdoenende beelden.

Blizzard is van plan om de zaak naar de rechtbank te nemen, om 'serieuze en onherstelbare schade tegenover Blizzard als bedrijf te voorkomen'. Ze klagen aan voor niet minder dan 150 duizend dollar, exclusief advocaatkosten. Wat best een schamel bedragje is voor 

Sina Games is een onderdeel van het bedrijf Sina Corp. Blizzard zegt dat veel andere games van het bedrijf ook zijn gebaseerd op grote franchises, zoals Yu-Gi-Oh!, Naruto en natuurlijk, Warcraft.

Glorious Saga

Het Chinese bedrijf is echter niet het eerste bedrijf dat mee probeert te surfen op de golf van Warcrafts succes. Volgens Blizzard gebruiken game-ontwikkelaars vaak personages of beelden uit Warcraft, vanwege de ‘immense popularity of the Warcraft games and Warcraft universe.’ Glorious Saga is slechts een van de laatste bedrijven om het te proberen.

Blizzard geeft een aantal problemen aan die ze hebben met Glorious Saga, waaronder het gebruik van de namen van de personages Jaina Proudmoore, Gul’dan en Malfurion. Ook wijzen ze naar het mobiele icoontje, dat verdacht veel lijkt op de cover van de Battle of Azeroth-uitbreiding.

Every monster, creature, animal, and vehicle in the Infringing Game was copied from the Warcraft games. Weapons, annulets, and other objects were taken straight from the Warcraft games, without pretense. Audio cues and sound effects from the Warcraft games were reproduced for the Infringing Game.

Icons

Blizzard heeft dus genoeg redenen om niet blij te zijn met het Chinese bedrijf. Het bedrijf heeft nog geen publiekelijk standpunt gemaakt, Sina Games evenmin.

Wat een drama weer! Maar stiekem vinden we drama altijd wel een beetje leuk. Voor meer drama, klik hier. Voor iedereen die liever de echte game speelt in plaats van de 'rip-off'; World of Warcraft Classic is nu live, maar overvol.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord