Blizzard gaat geen remaster van Warcraft 1 en 2 maken 

Blizzard gaat geen remaster van Warcraft 1 en 2 maken 2016-11-07T10:18:06
Blizzard heeft op BlizzCon door laten schemeren dat we voorlopig geen remaster hoeven verwachten van Warcraft 1 en 2. Een mede-oprichter van Blizzard, Frank Pearce, liet dit weten tijdens de 25th Anniversary Panel. De game was destijds geweldig, maar zou de tand des tijds slecht doorstaan, meent Pearce.

Bij het het Blizzard 25th Anniversary Panel was er naast de verhalen van oprichters Mark Pearce en Mike Morhaime ook ruimte voor een Q&A met de aanwezige Blizzard-fans. Een van deze vragen was of de fans binnenkort een remaster van Warcraft 1 en 2 kunnen verwachten. Frank Pearce, een van de mede-oprichters van Blizzard, reageerde als volgt:

We have limited resources with everything that we choose to do. We would much rather work on amazing content for World of Warcraft for you guys, or for Overwatch, or evaluating what a future project pipeline might be and devote our time to that, rather than going back and digging up those fossils.

Afbeelding van de eerste Warcraft. Het is heel pixel-achtig.

'At this time!', voegde Mike Morhaime, tevens mede-oprichter, er nog haastig aan toe. Pearce liet weten dat een toegewijd team binnen Blizzard de eerste Warcraft werkend wist te krijgen op een moderne PC en dat hij de game toen ook gespeeld had. Warcraft: Orcs & Humans was geweldig voor zijn tijd, maar zou niet kunnen voldoen aan de moderne standaarden, was Pearce's ontdekking naar aanleiding van die speelsessie. De mede-oprichter was desondanks verheugd dat er nog steeds interesse is voor de oudere games van Blizzard: 

We totally appreciate your enthusiasm for those old games. We love them too.

Morhaime geeft ons nog (valse) hoop door een remaster niet uit te sluiten, maar als Warcraft nu de tand des tijds slecht zou doorstaan, dan doet dat het over tien of vijftien jaar natuurlijk nog steeds, niet waar? Dus, het lijkt meer een Valve-Soon dan een Blizzard Soon™.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord