Blinde gamer voltooit na vijf jaar Zelda Ocarina of Time 

Blinde gamer voltooit na vijf jaar Zelda Ocarina of Time 2016-01-04T15:02:21
Terwijl veel mensen mét gezichtsvermogen zich al niet meer wagen aan Zelda Ocarina of Time wegens de vele lastige levels en gedateerde controls, is het een blinde gamer gelukt om de game puur op basis van geluid alsnog te voltooien – maar dat duurde wel zo’n vijf jaar.

Op zijn YouTube-kanaal laat MegaTgarrett zien dat een visuele beperking geen reden hoeft te zijn om niet meer te kunnen genieten van games. Er is wel een ongekende toewijding voor nodig, want tussen de eerste en laatste video’s van de gameplayserie waarin hij Ocarina of Time uitspeelt, zit zo’n vijf jaar verschil. Check hieronder hoe het allemaal begon:

Zoals je kunt zien maakt MegaTgarrett gebruik van het stereogeluid dat de game biedt om zich een weg door de 3D-wereld te banen (en daarnaast quicksave/quickload-knoppen). Ook hebben de fans die hem zijn gaan volgen bijgedragen aan de playthrough door uitleg te geven in video’s en allerlei tips te leveren. Eerder liet hij ook al zien 2D-platformers de baas te zijn, maar een playthrough van een 3D-game als Zelda vergt natuurlijk meer tijd en moeite. Het eindresultaat is de laatste video, de battle met Gannon, die op 2 januari is geüpload:

Het is zeker niet de laatste game die MegaTgarrett ooit zal gaan spelen, zo laat hij weten in de omschrijving van de video, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd voor een video van een andere game opduikt op zijn kanaal.

REACTIES (53) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord