BioWare: 'Gamers willen DLC op dag 1' 

BioWare: 'Gamers willen DLC op dag 1' 2012-09-17T12:54:55
Het is maar goed dat ontwikkelaars als Bioware precies weten wat jullie als consument willen. Ook al weten jullie internetters dat zelf waarschijnlijk niet, dat is min of meer de strekking die Fernando Melo,  director online development bij BioWare, verdedigde tijdens de Game Developers Conference Europe.

Het is maar goed dat ontwikkelaars als Bioware precies weten wat jullie als consument willen. Ook al weten jullie internetters dat zelf waarschijnlijk niet, dat is min of meer de strekking die Fernando Melo,  director online development bij BioWare, verdedigde tijdens de Game Developers Conference Europe. Want ook al hoor je andere geluiden op het internet, gamers willen heus extra geld neertellen voor meer content, zo'n half uur nadat ze de volle mep voor een spel betalen!

Melo verdedigt de keuze om op de eerste dag DLC voor een game uit te brengen, omdat dit ze heel veel geld oplevert. Bovendien is het aan de spelers zelf of ze die extra content ook daadwerkelijk meteen aanschaffen, ze kunnen het immers ook laten liggen tot ze klaar zijn met de game. Het feit dat ze zulke content gewoon bij de aanschaf gratis mee kunnen geven, daar wordt niet over gesproken. Levert natuurlijk geen geld op.

Het grappige bij dit verhaal is dat Melo toegeeft dat de DLC allang af is voor de game in de winkels ligt. Toch telt het niet als content voor de originele game. Het wordt dan wel tegelijkertijd geproduceerd, maar dat wil niet zeggen dat het bij de game hoort. Ze halen immers niets weg uit de originele content. De kogel is dus door de kerk, bij BioWare bedenken ze van tevoren al hoe ze meer geld uit jullie portemonnee kunnen trekken.

Laten we de stelling eens op de proef nemen, zijn jullie het met Melo eens? Vinden jullie DLC op de eerste dag van release dope, of nope?

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord