Bethesda geeft review copies nog maar één dag van tevoren 

Bethesda geeft review copies nog maar één dag van tevoren 2016-10-26T13:49:16
Meestal als een game uitkomt dan willen uitgevers dat dezelfde dag nog de recensies online komen om zo de verkoop een vliegende start te geven. Bethesda heeft nu gezegd dat ze dat niet meer gaan doen en games pas 24 uur voor release beschikbaar maken voor recensenten. Wat is deze madness?!

Bethesda laat in een bericht op hun blog weten dat ze kopietjes van games in de toekomst nog maar een dag van tevoren naar recensenten zullen sturen. Eerder dit jaar bij de release van DOOM was dit al het geval, maar toen had Bethesda het nog niet over een beleid van het bedrijf. Destijds speculeerden sommigen zelfs dat Bethesda geen review copies had uitgegeven uit angst voor kritiek op de kwaliteit van de game, iets wat achteraf ongefundeerd bleek.

Skyrim Special Edition - Alleen de mooiste pixels

Bij de aankomende launch van Skyrim Special Edition en Dishonored 2 hoeven recensenten pas 24 uur voor de launch een kopietje te verwachten, laat het bedrijf weten. Opvallend is dat YouTubers en streamers wel dagen of zelfs weken van tevoren de game krijgen om te spelen en te tonen aan hun publiek. Bethesda is overigens niet het enige bedrijf dat dit doet, maar wel de eerste die er officieel beleid van maakt. Onder andere Warner Bros en 2K sturen eerst review copies naar Lets Players voordat recensenten er een krijgen. Ook Sony doet hier aan mee: bekende YouTuber PewDiePie mocht als een van de eerste ter wereld The Last Guardian spelen.

Aan de ene kant is dit natuurlijk begrijpelijk, want YouTubers zijn minder geneigd om een hard oordeel te vellen over een game en trekken samen miljoenen kijkers. Aan de andere kant is het spijtig voor, we noemen maar een random merk, Power Unlimited . :(

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord