Batman: Arkham Knight PC release dichterbij met aanstaande patch 

Batman: Arkham Knight PC release dichterbij met aanstaande patch 2015-08-21T11:15:20
Het werk dat Rocksteady en Nvidia verrichten aan het fixen van de PC-versie van Batman: Arkham Knight werpt eindelijk zijn vruchten af in de vorm van een patch die vele bugs zou moeten verhelpen.

De PC versie van Batman: Arkham Knight werd tot verbazing van alle fans eind juni compleet uit de verkoop gehaald omdat het een van de slechtste ports ooit bleek te zijn. De consoleversies draaien goed, en Wouter was ook over de game te spreken. Des te meer pijn deed het voor Batman-fans die een PC in huis hebben, maar het wachten lijkt eindelijk ten einde te komen met de aankomende patch.

Twee maanden geleden bracht Rocksteady al een patch uit die het een en ander fixte voor spelers die de game al in huis hadden, maar echt speelbaar werd Batman: Arkham Knight er niet door. Als alles goed gaat komt de nieuwste patch binnen enkele weken uit, meldt een woordvoerder op het forum van Warner Bros.

Arkham Knight

Bekijk hieronder de volledige lijst met fixes die geïntroduceerd zullen worden in de aankomende patch:

 • Reduced frame rate hitches
 • Optimized system memory and VRAM usage
 • Improved performance on all GPUs (requires the latest drivers)
  o   Min Spec AMD GPU is once again the Radeon HD 7870 2GB
 • More Robust In-Game Settings, including:
  o   Added the ability to change settings for Max FPS to 30/60/90
  o   Added toggles for Motion Blur, Chromatic Aberration, and Film Grain
  o   Added a “High” Texture Resolution value
  o   Added Texture Filtering option
  o   Added an Adaptive V-Sync option (NVIDIA only)
  o   Added VRAM Usage Meter
  o   Added Mouse Sensitivity Slider & Mouse Smoothing Option
 • Fixed low resolution texture bugs
 • Fixed hitches when running on mechanical hard drives (HDD)

De lijst belooft in ieder geval veel goeds voor PC gebruikers, maar Nvidia, Rocksteady en Warner Bros. zijn nog niet klaar met hun samenwerking – ze noemen deze update daarom ook een “tussentijdse patch.” Het team zal nog blijven werken aan het volgende:

 • Skipping the boot up splash screens
 • DLC/Season Pass content
 • Additional updates such as Photo Mode

Wanneer de patch precies uit moet komen is onbekend en hij komt alsnog alleen voor fans die Batman: Arkham Knight al hebben aangeschaft voor hun PC. De game is namelijk nog niet te kopen in de winkels, en ook heeft Warner Bros. nog niets gemeld over een mogelijke release date. Het blijft helaas dus wachten tot de PC-versie van Batman: Arkham Knight weer over de (digitale) toonbank kan gaan. De patch wordt momenteel intern getest en zal binnen enkele weken beschikbaar zijn.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord