Baldurs Gate III aangekondigd voor PC en Google Stadia 

Baldurs Gate 3 aangekondigd voor PC en Google Stadia 2019-06-07T08:46:56
Op de Google Stadia-presentatie is Baldur’s Gate 3 aangekondigd. Het vervolg op de niet minder dan legendarische RPG-serie wordt ontwikkeld en uitgegeven door het Belgische Larian Studios en komt uit op PC en Google Stadia.

De Google Stadia-presentatie van vanavond begon lekker met een aankondiging van Baldur’s Gate 3, het vervolg op Baldur’s Gate: Shadows of Amn uit 2000. De game wordt ontwikkeld en uitgegeven door Larian Studios, bekend van de Divinity-serie waarin Divinity: Original Sin 2 recent nog uitgekomen is. Daarmee hebben ze zeker bewezen dat ze het maken van tactische action RPG wel onder de knie hebben, wat ze met Baldur’s Gate III dus mogen doen in nauwe samenwerking met het Dungeons & Dragons-team van Wizards of the Coast. Baldur’s Gate speelt zich namelijk af in de Forgotten Realms, het officiële DnD-universum.

De aankondiging van Baldur’s Gate III ging gepaard met een teaser waarin de Big Bad geïntroduceerd wordt, en het wezen waarin de knakker in dit filmpje in veranderd zullen sommige liefhebbers wel herkennen als een mind flayer. En deze MF is een Lovecraftiaanse verschrikking! De Forgotten Realms is dan ook geen genadige wereld, zo zullen vele Baldur’s Gate-, Neverwinter Nights-, Icewind Dale- en DnD-spelers kunnen bevestigen...

Alone you may resist, but together you can overcome. Gather your party.

Baldur’s Gate 3 wordt is het grootste project waar Larian tot nu toe aan gewerkt heeft en is te spelen als een singleplayer-avontuur, maar ook in co-op. Als het ook maar een beetje gaat lijken op z’n voorgangers, reken dan op een avontuur dat qua grootte z’n weerga niet kent, met enorm uitdagende combat, boeiende personages en moeilijke beslissingen in het sterke verhaal. De enige modernere games die je er mee kan vergelijken zijn Dragon Age: Origins en Inquisition, die niet geheel toevallig zijn gemaakt door dezelfde ontwikkelaar die (deels) verantwoordelijk is voor Baldur’s Gate. Jawel, BioWare.

Er is nog een tablet-editie van Baldur’s Gate verschenen, de zogenaamde Enhanced Edition. Check de review daarvan hier. Ook het vervolg, Shadows of Amn, werd ge-enhanced. Daar hebben we ook een review van!

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord