Bad Piggies: sequel op Angry Birds  

Bad Piggies: sequel op Angry Birds 2012-09-18T14:06:34
Rovio, de ongelóóflijke vernieuwers die ze zijn, hebben een nieuwe game aangekondigd: Bad Piggies. Zie het als het vervolg op Angry Birds, want wat doe je als Grote Innovator? Inderdaad, dan maak je sequels.

In plaats van vogels op varkens af te katapulteren, ga je in Bad Piggies vehikels maken voor de eerdergenoemde dikke, knorrende, groene cirkels met oren. Met deze luchtmachines en rijapparaten moet je je door een level werken om… houd je vast, EIEREN TE JATTEN! Check hoe dit in z’n werk gaat in onderstaande trailer:

Goed, ik moet eerlijk zijn, de gameplay is zeker anders dan die van Angry Birds. Dat neemt echt niet weg dat ik nog steeds een probleem heb met Rovio, simpelweg vanwege het feit dat de ontwikkelaar zo’n afgrijselijk arrogante Apple-attitude heeft. Denken dat ze net zo groot als Disney kunnen worden en alles, PUH! En dan deze opmerking op hun bedrijfsite over co-founder Niklas Hed:

Blijf kalm, steel eieren“He steers Rovio's Research and Development efforts on new technologies, platforms and ventures to ensure Rovio’s products are always at the forefront of innovation.”

De realiteit is dat Angry Birds inderdaad fenomenaal gescoord heeft, maar diens opvolger Amazing Alex kwam en ging zonder dat iemand z’n hoofd draaide. Nou ja, dat is overdreven, maar de game komt niet eens half in de buurt van de cijfers van z’n voorganger. Bovendien was het wéér een ‘physics puzzle game’, net zoals Bad Piggies dat wordt. “Forefront of innovation?” Vertaal dat maar naar ‘we kunnen maar 1 genre op 1 platform’.

Nee, ik ben niet impressed van Rovio. Als is het alleen al om het feit dat je in Angry Birds eieren diende te redden en straks, in Bad Piggies, doodleuk het tegenovergestelde moet doen. Ja hallo, zo blijf je natuurlijk bezig!

27 september kan je die foute varkens dounlooien op IOS.

REACTIES (56) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord