Assassin's Creed Unity X1 patch 40GB door bug 

Assassin's Creed Unity X1 patch 40GB door bug 2014-12-17T14:43:45
Xbox One-bezitters kunnen beter even wachten met het downloaden van de nieuwste Assassin's Creed Unity patch. Er zit namelijk een bug in de patch (lol) die ervoor zorgt dat je niet alleen de patch, maar ook de gehele game opnieuw moet downloaden.

Zoals al eerder in de Nachtwacht beschreven stond, is de nieuwste patch voor Assassin's Creed Unity behoorlijk groot; maar liefst 6.7GB. Dit komt vooral doordat Ubisoft een deel van Parijs volledig opnieuw heeft gemaakt, puur om de framerate te verbeteren.
Xbox One-bezitters die vandaag de patch wilden downloaden kregen echter nog veel meer gigabytes voorgeschoteld. Deze patch bevatte niet een deel van Parijs, maar gewoon Parijs in zijn geheel. En alle characters. En eigenlijk alle andere dingen uit de game. De Xbox One-versie van de patch heeft namelijk last van een bug die ervoor zorgt dat je de hele game opnieuw moet downloaden.

Unity

Ubisoft is inmiddels ook op de hoogte van het probleem. Dat lieten ze weten via de officiële Assassin's Creed website:

“Unfortunately, an issue with the patch downloading process is replacing the entire game instead of just the parts affected by the patch. [...] We apologize that many of you will have to wait longer than expected to complete this download.”

Als je de fysieke versie van de game hebt, helpt het om de game opnieuw te installeren voordat je de patch downloadt. Ook niet ideaal, maar het werkt. Als je een digitaal kopietje hebt, zit je voorlopig helaas vast.

"We are working with Microsoft on a solution to reduce the total download to the intended size so that you can get back into the game faster, but as of now we have no ETA on when this will be resolved,"

Aldus Ubisoft.
Mocht je toch de volledige 40GB downloaden, dan werkt de game wel volledig naar behoren.

Unity

Of nou ja, 'volledig naar behoren' voor zover Ubisoft dat na patch 4 voor elkaar heeft gekregen, dan. Op NeoGAF en Reddit verschijnen namelijk nog steeds posts van mensen die last hebben van (nieuwe) bugs, ook na het downloaden van de vierde patch. Zo schijnt het poppen van NPC's weer erger te zijn geworden, en heeft Ubisoft er zelfs een speciale animatie aan toegevoegd (zodat het lijkt of de Animus glitcht, ofzo). Zie de .gif hieronder:

*zzzap*

Deze animatie voor NPC's die je beeld inpoppen is overigens niet nieuw in de Assassin's Creed-serie; Black Flag bevatte het namelijk ook, al dan wel in mindere mate.

Men verwachtte eerst dat de vierde patch de laatste major fixes ging bevatten, maar het zou dus zomaar kunnen dat er nog een vijfde grote patch gaat verschijnen. Voor die tijd is Ubisoft eerst nog druk bezig met het fixen van de vierde patch voor Xbox One.

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord