ARK: Survival Evolved mogelijk uit de verkoop door rechtszaak 

ARK: Survival Evolved mogelijk uit de verkoop door rechtszaak 2016-03-24T12:54:35
Trendy Entertainment, ontwikkelaar van Dungeon Defenders, heeft in december 2015 een aanklacht ingediend tegen Jeremy Stieglitz, één van de ontwikkelaars van Ark: Survival Evolved. Als de aanklacht doorgang vindt, is het mogelijk dat de verkoop van ARK gestaakt moet worden.

Jeremy Stieglitz is een ex-medewerker van Trendy Entertainment die vertrok en later aan ARK: Survival Evolved ging werken. Toen hij zijn biezen pakte, tekende hij een contract waarin stond dat hij niet mocht concurreren met Trendy Entertainment. Deze afspraak verbrak Stieglitz, volgens Trendy, toen hij ander personeel probeerde over te halen om voor hem te komen werken. Stieglitz zou vervolgens hebben beloofd te stoppen met het lekker maken van personeel, maar hij bleef doorgaan.

Ark Survival Evolved

Verder zou Stieglitz ook techniek en andere geheimen van Trendy Entertainment hebben gebruikt om Ark: Survival Evolved te maken. Al deze dingen zouden een 'devastating impact on Trendy's business' hebben gehad, niet alleen vanwege de concurrentie tussen de games, maar ook vanwege het talent dat al dan niet vertrok. Zo claimt de maker van Dungeon Defenders.

Studio Wildcard heeft al gereageerd en gezegd dat Stieglitz geen centrale rol had bij het maken van de game. Zij noemen de aantijgingen van Trendy Entertainment belachelijk.

"irrelevant, immaterial, impertinent, and scandalous [...] reads more like a salacious tabloid story than a short and plain statement of the ultimate facts."

Ark Survival Evolved

Stieglitz zou eerder al juridisch advies hebben gezocht voor ARK. Studio Wildcard is dan ook niet bang voor de rechtzaak. Zij hebben een schikking afgewezen en beide partijen zien elkaar 27 april in de rechtszaal in Florida. Het is te hopen dat ARK: Survival Evolved gewoon op Steam blijft staan. Die game moet in de zomer een volledige release krijgen voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Op die laatste is de game overigens nog niet beschikbaar.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord