Amerikaanse regering maakt simulatie van schietpartij op school voor leerkrachten 

Amerikaanse regering maakt simulatie van schietpartij op scholen voor leerkrachten 2018-01-08T13:46:25
Amerikaanse leerkrachten kunnen binnenkort een game spelen die een schietpartij op school simuleert. Hiermee kunnen leraren oefenen voor het geval zoiets daadwerkelijk gebeurt.

De Amerikaanse regering is een spel aan het ontwikkelen dat een schietpartij op een school simuleert. Het programma dat ze gebruiken voor deze game heet EDGE wat staat voor Enhanced Dynamic Geo-Social Environment en kost maar liefst $5,6 miljoen.

In de eerste instantie was EDGE gebouwd voor het leger, zodat soldaten op een realistische manier konden ervaren hoe het is om op een slagveld te staan. Ondertussen is het programma uitgebreid naar verschillende scenario’s en beroepen, waaronder politie, brandweer en de ambulance. De functie van het programma is dus om mensen te leren goed te reageren op crisissen.

Momenteel is er al een vergelijkbaar scenario in een hotel. Aankomende lente is het de bedoeling dat het tweede scenario, wat dus op een school is, gebruiksklaar wordt gemaakt. De simulatie wordt op een bepaalde manier geprogrammeerd zodat het makkelijk te gebruiken en te begrijpen is voor leerkrachten. Zie hier een video over de simulatie van het YouTube-kanaal Gizmodo.

Iets wat wel heel vreemd is, is dat er drie verschillende rollen zijn die je kunt spelen in deze simulatie. De eerste twee, leraar en politieagent, zijn logisch. Er is echter ook de mogelijkheid om als de schutter te spelen. Misschien is dit bedoeld om zijn/haar denkwijze te kunnen begriipen, zodat je daarop kan inspelen. Alsnog is het raar om een simulatie te zien die leraren gaan spelen waarin ze kinderen kunnen neerschieten op een school.

Het lijkt erop dat de simulatie niet in VR te spelen is. Misschien is dat ook maar beter, anders wordt het wel heel realistisch. Toch is het wel een manier om in een veilige omgeving echt in zo'n situatie terecht te komen, wat misschien wel goed is. Marvin heeft een maandje geleden een feature geschreven over praktische toepassingen van VR, waar hij in meer detail praat over hoe de militaire VR inzetten. Zeker even waard om te lezen!

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord