AMD hint naar nieuwe console in 2016 

AMD hint naar nieuwe console in 2016 2014-12-30T13:39:22
Neem dit gerucht met een korreltje zout, of desnoods, een heel vaatje. AMD hint namelijk naar een nieuwe console in 2016. Ze zijn op dit moment bezig met twee soorten nieuwe chips, en tenminste één daarvan gaat verschijnen in een game console.

Devinder Kumar, de centjesdirecteur bij AMD, deed een een paar interessante uitspraken over de richting die het bedrijf de komende paar jaar wil nemen. Op dit moment bevatten alle drie de current-gen consoles AMD-chips, dus is het aannemelijk dat wanneer AMD aankondigt dat ze bezig zijn met een nieuwe set chips, de kans er dik in zit dat ze zijn voor een of meerdere nieuwe consoles. Vooralsnog is dit een gerucht/aanname, en niet bevestigd. Het is interessant om te kijken wat AMD aan het doen is.

chip

Volgens Kumar is AMD op dit moment bezig met een x86 en een ARM chip. x86 chips kun je vinden in computers, de Xbox One en de PlayStation 4. De ARM chips zijn meer voor mobiele devices, maar is ook te vinden in de Nintendo Wii U. Dat ze bezig zijn met nieuwe chips, duidt erop dat ze bestemd zijn voor nieuwe consoles. Zeker na onderstaand citaat uit het gesprek:

"We didn’t say at which space it is in. I’m not going to give too much detail. I’ll say that one is x86 and one is ARM, and atleast one will be on gaming, right. But that’s about as much as you going to get out me today, because the customers from the standpoint to be fair to them. "

Nintendo is op dit moment bezig met het Quality of Life-programma, maar zou ook zomaar een nieuwe console uit kunnen brengen. Misschien komen er wel Slim-varianten op de One en 4? In 2016 weten we het zeker.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord