Amazon komt met eigen gratis AAA game engine 

Amazon komt met eigen gratis AAA game engine 2016-02-09T12:22:29
Amazon heeft een eigen game engine op de markt gebracht. Lumberyard, zoals de engine heet, is voor een groot deel gebaseerd op de CryEngine, welke Amazon vorig jaar kocht. De engine is vrijwel volledig gratis te gebruiken.

Ondanks dat Lumberyard voor een groot deel gebaseerd is op CryEngine, heeft de engine wel unieke functionaliteiten. De engine heeft 'low-latency networking code' en 'an entirely new asset pipeline and processor', iets wat CryEngine niet heeft. Wat ook opvalt is het feit dat de engine ontzettend veel interactie heeft met Twitch. Lumberyard's Twitch Chatplay maakt het mogelijk om binnen minuten speciale gameplay features te maken om je Twitch-publiek bij je gameplay te betrekken. 

Lumberyard is, in tegenstelling tot concurrenten als Unreal Engine en Unity, bijna helemaal gratis. De engine is voor niets te downloaden. De enige keer dat je geld zou moeten betalen voor het gebruik van de engine, is wanneer jij de engine's integratie met Amazon Web Services gebruikt voor multiplayer. Het is niet mogelijk om andere web services dan die van Amazon te gebruiken.

Bij de 'gratis' versies van Unreal en Unity moeten ontwikkelaars geld aan de engine-makers afdragen als hun product een bepaalde omzet behaalt ($3.000 voor Unreal en $100.000 voor Unity), dit is bij Lumberyard niet het geval.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord