Activision zet eerste stapjes richting cloud-streaming 

Activision zet eerste stapjes richting cloud-streaming 2018-08-03T10:42:59
Terwijl Activsion alle financiële feitjes besproken heeft met deinvesteerders en analisten deed Chief Operating Officer Coddy Johson een boekje open over hun visie en toekomstplannen voor cloud-streaming.

Dat cloud-streaming een nieuw fenomeen gaat worden, lijkt voor veel ontwikkelaars onvermijdelijk en gaat volgens hen een grote rol spelen in de toekomst van de game-industrie. Coddy Johnson, een van de grote jongens bij Activision, heeft aangegeven dat zij in gesprek zijn met grote tech-bedrijven om te kijken naar de mogelijkheden van cloud-streaming.

Activision

Over the long term, we think that cloud-based gaming and streaming is a very strong positive for the industry and particularly for us. It should ultimately accelerate growth in an already growing industry.

Verder geeft Johnson aan dat het streamen van games nog in een te vroeg stadium zit om op een effectieve manier te gebruiken. Misschien is niet iedereen even oplettend, maar streamen kan input delay en lag veroorzaken. Hierdoor kan de kwaliteit en de ervaring van een game flink naar beneden gehaald worden voor spelers en dat wil Activision natuurlijk voorkomen.

We feel there’s still work to be done before the tech is ready for mainstream adoption. We think that this will happen, probably not in the near term, and we’re well positioned when it does.

Als afsluiter geeft Johnson aan dat Activision vooral bezig is met wereldwijd meer spelers te bereiken via mobiele telefoons, aangezien volgens het bedrijf daar de grootste mogelijkheden in zitten.

Over streamen gesproken, in de afgelopen weken hebben Lucas en Wouter hun avonturen in The Legend of Zelda: Ocarina of Time gestreamd. Check de eerste vier afleveringen hier, hier, hier en hier! Binnenkort gaan ze weer verder, dus zorg dat je bij bent!

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord