Activision-Blizzard koopt onafhankelijkheid 

Activision-Blizzard koopt onafhankelijkheid 2013-07-26T11:37:47
Een doorbraak in het verhaal rond Vivendi en Activision-Blizzard. Het conglomeraat bezat 61% van de uitgeversaandelen, zat in de financiële problemen en daardoor werd Activision-Blizzard bedreigd. Nu heeft de uitgever haar eigen aandelen gekocht, waardoor het bedrijf onafhankelijk is.

Een groep investeerders heeft Activision-Blizzard geholpen met de koop van haar eigen aandelen. Geen alledaagse aankoop, want het gaat over een bedrag van $8.2 miljard. Dit lijkt een goede oplossing voor beide partijen. Vivendi had geld nodig om hervormingen door te voeren, en probeerde de uitgever al eerder te verkopen. Toen dat niet lukte wilde het conglomeraat grote bedragen dividend van de uitgever claimen, om alsnog aan geld te komen.

Activision-Blizzard Vivendi

Wanneer je meer dan 50% van de aandelen van een bedrijf bezit, heb je het er praktisch voor het zeggen. Vivendi kon dus doen met Activision-Blizzard wat het wilde, en in dit geval kwam dat de uitgever niet ten goede. Het is positief voor de game-industrie dat ze investeerders konden vinden, om hun onafhankelijkheid terug te kopen.

Twee van de investeerders zijn Activision-Blizzard topmannen Bobby Kotick en Brian Kelly, die een deel van hun eigen vermogen in het bedrijf steken. Vivendi behoudt een aandeel van 12% waarmee het bedrijf wel aanwezig blijft, maar geen beslissingen meer neemt.

Volgens Bobby Kotick maakt deze zet Activision-Blizzard alleen maar sterker. Het bedrijf is financieel gezond, zegt hij in een statement:

"The transactions announced today will allow us to take advantage of attractive financing markets while still retaining more than $3 billion cash on hand to preserve financial stability."

Bobby Kotick

Het volgende financiële rapport dat de uitgever naar buiten brengt komt op 1 augustus, dan weten we echt hoe het bedrijf er voorstaat.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord