3DS / Wii U connectiviteit in de toekomst? 

3DS / *Wii U* connectiviteit in de toekomst? 2012-11-05T18:55:57
Nintendo heeft het al eerder geprobeerd en faalde miserabel, maar Miyamoto wil graag nogmaals exclusieve content zien als gamers straks hun 3DS met hun Wii U koppelen.

GameCubeIn een paars verleden was er de GameCube en de Game Boy Advance. Nintendo bracht in dit tijdperk een kabel op de markt waarmee je de handheld aan de console kon koppelen als een unieke controller. Daarmee kon je dan regelmatig speciale minigames of modes spelen. Helaas gooide alleen Nintendo zelf dit soort extraatjes op de schijf en met de komst van draadloos internet, werd de GBA adapter al gauw een minuscule voetnoot in de consoleoorlog.

Tot vandaag… misschien.

Shigeru Miyamoto geeft in een nieuwe interview met IGN aan dat ie de handheld/console connectiviteit opnieuw wil proberen met de Wii U en 3DS. De tijd is er rijp voor, zegt ie.

“The reason why we were not so eager to do a similar thing between Wii and DS if that it would have become very complicated using two screens on the DS and one screen on the Wii. But of course we are trying to think about a way to expand the experience of 3DS and Wii U when they are connected with each other, one way or the other.”

Nu zowel handheld als console twee schermen krijgen om mee aan te klooien, zijn de grenzen vervaagd. Miyamoto geeft verder toe dat het connectiviteit-idee nog niet meer dan een idee is. Het zal namelijk nog wel even duren voordat het aantal gamers met een 3DS én Wii U groot genoeg is om iets winstgevends te maken.

De Wii U komt op 30 november uit maar er zweven nog een boel vraagtekens om de nieuwe console heen. Nintendo bevestigde eerder dat ze nog een livestream houden over de nieuwe internetdienst MiiVerse. 

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord