2,3 miljoen mensen keken naar The Game Awards 2015 

2,3 miljoen mensen keken naar The Game Awards 2015 2015-12-10T11:14:30
Presentator Geoff Keighley meldt dat de tweede editie van The Game Awards verdomd goed bekeken is, zo’n 2,3 miljoen mensen keken namelijk naar de jaarlijkse prijsuitreiking. Keighley meldt er vertrouwen in te hebben dat The Game Awards ook naar 2016 komen.

In vergelijking met vorig jaar, toen er ruim 1,9 miljoen mensen meekeken, is het kijkersaantal met 20% gestegen. Het succes van deze show - waarbij The Witcher 3 verkozen werd tot Game of the Year - is volgens Keighley reden genoeg om er van uit te gaan dat The Game Awards 2016 ook een feit worden, maar niets staat nog vast (met dank aan Polygon). 

Game Awards 2015

Keighley meldt verder dat hij erg blij is met het format dat dit jaar gebruikt werd, en dat hij het gevoel heeft dat er drie dingen verbeterd zijn ten opzichte van The Game Awards 2014:

A tighter production technically, a shorter run time, and more on-stage awards. The format feels good, and it's been nice to see the audience response — two solid years means we're on the right path. [..] Next year will be about adding other elements around the show. One thing I wanted to do this year was a big eSports tournament the day of the show, but we just didn't have enough bandwidth to get it done.

Geheel volgens verwachting waren Twitch en YouTube de streamingdiensten waar de meeste mensen gebruik van maakten om The Game Awards te volgen. Op Twitter was de prijsuitreiking ook populair, want zo’n 279,000 tweets werden de wereld in gestuurd met de hashtag #TheGameAwards. Populariteit genoeg in ieder geval, wat het aannemelijk maakt dat The Game Awards 2016 er ook aan komen. 

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord