2 minuten Sea Heroes Quest spelen is 5 uur aan Alzheimer-onderzoek 

2 minuten Sea Heroes Quest spelen is 5 uur aan Alzheimer-onderzoek 2019-04-29T10:44:21
De game Sea Heroes Quest is in het leven geroepen om vroege en milde symptomen van Alzheimer te ontdekken in mensen. Waar traditioneel onderzoek tot nu toe faalde, lijkt de game daadwerkelijk te werken. Games FTW!

Wat veel mensen niet weten van de ziekte van Alzheimer is dat vergeetachtigheid en geheugenverlies pas hele late symptomen zijn van de ziekte. Er zijn ook vroege, milde symptomen die artsen eigenlijk zo vroeg mogelijk willen oppikken om toekomstige patiënten te kunnen helpen. Nu is er een game die artsen daarbij gaat helpen.

Sea Heroes Quest is een initiatief van het Duitse Deutsche Telekom, de game studio Glitchers plus verschillende Europese universiteiten, en is ontworpen om deze vroege symptomen op te pikken. Nu er resultaten bekend zijn lijkt de game een geschenk uit de hemel te zijn voor onderzoekers en artsen. Geloof het of niet, volgens de onderzoekers staat het twee minuten spelen van Sea Heroes Quest gelijk aan vijf uur aan labonderzoek. Op dit moment hebben ze al 15.000 jaar aan data over Alzheimer verzameld, een ongekend succes dus!

In de VR-game Sea Heroes Quest bestuur je een virtuele boot. Je krijgt een kaart en een paar checkpoints te zien, waarna de kaart verdwijnt en je zelf de boot moet besturen. Dit terwijl doctoren de data verzamelen en vaststellen of je een hoge kans hebt op Alzheimer. Dit is de toekomst!

Misschien kunnen die artsen en onderzoekers ook een game maken voor mensen die leiden aan depressie en stress. Dan kunnen ze misschien de medewerkers van Epic Games, Rockstar en BioWare helpen.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord