Zynga volgende doelwit Anonymous

Zynga volgende doelwit Anonymous? 2012-10-30T12:02:06
Het weer en de donkerte doen anders vermoeden, maar we bevinden ons toch echt middenin de meest zonnige periode van het jaar. Tenminste, als je gamer bent natuurlijk. Check deze overvolle Wacht maar!

Heeft Anonymous het op Zynga gemunt?

We beginnen de Wacht weer eens met een pittig gekruid gerucht. Er gaan namelijk hardnekkige geluiden dat casual gaming-gigant Zynga het volgende doelwit is van de beruchte hackergroepering Anonymous! De reden? De aangekondigde ontslagen bij de FarmVille-developers. Als bekend beleeft Zynga momenteel een ware crisis: de aandelenkoersen van het bedrijf zakken sneller naar beneden dan de broek van de Wacht in een striptent. Ontslagen zijn onvermijdelijk, maar het vermeende plan van Zynga om deze banen naar India uit te besteden, is bij Anonymous in het verkeerde keelgat geschoten: 

"With a billion dollars cash sitting in a bank, we do believe that such actions are an insult to the population and the behaviour of corporations like Zynga must change."

zynga anonymous

Volgens de geruchten zal Anonymous op 5 november aanstaande een keiharde aanval op de servers van Zynga plegen, mocht de casual gamemaker zijn koers niet wijzigen. De Wacht weet zeker dat er genoeg mensen zijn die Zynga graag aan de hoogste boom zien bungelen, compleet met een Anonymous-strop om de nek. Maar gaan de zelfbenoemde moraalridders van de hackergroepering hiermee niet te ver? 

 

Angry Birds: Star Wars gameplay trailer

Na de aankondiging van Angry Birds: Star Wars schreeuwden de puisterige puristen moord en brand. De Wacht vind het idee echter briljant. Immers: Star Wars is vet, Angry Birds is vet, dus een combo tussen de twee is vveett! Hieronder de eerste bewegende beelden van Angry Birds: Star Wars, dat vanaf 8 november te downen is op een mobiele device bij jou in de buurt...

 

Sleeping Dogs heeft franchisepotentie!

sleeping dogsSleeping Dogs, welke dwaas heeft er niet van genoten. Deze puppy wordt door sommigen zelfs al beschouwd als hun game van het jaar, al zijn daar de komende periode natuurlijk nog genoeg andere kapers voor op de kust. In ieder geval is Sleeping Dogs de natte droom van elke sandbox-fan, en dat zijn we diep in ons hart natuurlijk allemaal. Hoe fijn is het dus wel niet om te horen dat developer United Front Games ons nog zeker zés volle maanden zal trakteren op aanvullende DLC! Nou ja, trakteren: je moet er uiteraard wel een klein bedrag voor over de virtuele toonbank gooien. Dan heb je echter ook wat, want het gaat volgens United Front Games om DLC die absoluut, 100% niet al op de disc aanwezig is.

Ook vertelt de ontwikkelaar dat ze, samen met uitgever Squera Enix, serieuze plannen hebben om een franchise van Sleeping Dogs te maken. De Wacht zegt alvast "Kom maar door met dat tweede deel"!

More often than not with a new IP you want to assess the interest in the market, the consumers. How are people feeling a few months before launch? And you hedge your bets. Square, from the very beginning, were showing that they believed in us and believed in this game as a potential franchise”.

 

Assassin's Creed III kent microtransacties?

assassins creed iii Het is natuurlijk vooral de singleplayer van Assassin's Creed III die terecht veel aandacht krijgt. Echter, ook de multiplayer van Ubisoft's game belooft weer heel wat uurtjes vermaak. En naar het zich nu laat aanzien, zal de meerspelerstand van Assassin's Creed III microtransacties bevatten! De valuta waarmee je je miniscule aankopen kunt doen, heten 'eruditos'. Ze zijn in een aantal bundels te koop:

  • $1 voor 20 eruditos
  • $2 voor 50 eruditos
  • $5 voor 155 eruditos
  • $10 voor 380 eruditos
  • $20 voor 925 eruditos

Wat voor shizzle je precies kunt kopen met je eruditos, is nog niet precies bekend. De verwachting is dat je er kleine voordeeltjes en perks voor de multiplayer mee aan kunt schaffen. Goed idee?

 

Getting jiggy wit' it

Een volwassen man, verkleed als Banjo én Kazooie... De Wacht durft te wedden dat deze kerel de vrouwen van zich af moet slaan, als ware hij een beer die de wespen bij zijn honing wegmept. Of niet.

banjo kotsplay

 

Live action Black Ops II vid

Na de schokkende 50 die Ward op Medal of Honor: Warfighter plakte, lijkt de weg vrij voor Black Ops II om het moderne oorlogsgenre dit jaar te domineren. En sure, de Wacht heeft in het verleden zeker de nodige kritiek op Call of Duty gehad (de ideale budgetgame?), maar Black Ops II ziet er toch echt wel veelbelovend uit. De nieuwe live action trailer is ook al verdomde bad-ass. Geloof je het niet? Robert Downey Jr. zit erin, baklap!

 

Nintendo vs. smartphones en tablets

wario moneysDe traditionele handheldmarkt ondervindt meer en meer zware concurrentie van games op smartphones en tablets. Tuurlijk, de spellen op de 3DS en PS Vita zijn technisch gezien nog altijd geavanceerder dan die op mobiele systemen, maar laatstgenoemden hebben weer andere voordelen. Ze zijn (veel) goedkoper, ze kunnen ook door Henk en Ingrid worden gespeeld en ze zijn met zijn veeeeelen.

Nintendo weet dat ze dus van goede huize moeten komen om de mobiele opmars te weerstaan. Bij monde van president Satoru Iwata laat de Japanse spellengigant weten hoe ze dit willen doen: door het aanbieden van triple-A content, welke niet op smartphones en tablets te vinden is!

"No dedicated gaming systems are worthy of existence unless our games give consumers unparalleled fun. We were asked about this matter many times and answered that we would try something that cannot be done on cell phones."

Hoe lang denk jij nog dat handhelds als de 3DS en PS Vita bestaansrecht hebben?  

 

Ook Nintendo viert Halloween

Jep, ook in de wondere wereld van de Big N is het deze week Halloween. Dorkly volgde enkele iconische Nintendo-personages bij hun zoektocht naar snoep...

 

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord