Zo ziet Titanfall er op de Xbox 360 uit 

Zo ziet Titanfall er op de Xbox 360 uit 2014-04-07T09:04:16
Nederlandse games halen massaal de Wacht! Zo is er nieuws over Age of Wonders III en Luftrausers. Daarnaast zien we wat mogelijkerwijs een van de eerste games voor Project Morpheus (de Virtual Reality bril van Sony) zou kunnen worden en werpen we een blik op Titanfall voor de Xbox 360.

Gefopt!

 

Zo ziet Titanfall er op de Xbox 360 uit

De Wacht had het er gisteren al effe over: volgens Respawn Entertainment is de Xbox 360 versie van Titanfall prima in orde. Zij noemen het ‘the true experience’. Kortom, je krijgt alle maps, modes, pilots, titans, weapons, burn cards, en meer. Uiteraard zijn er wel een aantal technische beperkingen, zo draait de game op 30 frames per seconden…

Maar hoe ziet dat er dan precies uit? Vandaag het verlossende woord! De Wachtster vond 50 minuten aan beeldmateriaal via Twitch user CityFlex. Nou ja, spoel de eerste 10 gerust door... Maar goed, ook met 40 minuten krijg je een goede indruk van de gameplay.

En wat vinden we ervan? Shiny genoeg?

Titanfall verschijnt 11 april op de Xbox 360.

 

Age of Wonders III level editor

Triumph bracht vorige week Age of Wonders III uit, de turn-based strategy game, waarvoor de Wachtster naar Delft afreisde. De game kent al een hele flinke portie diepgang, maar dankzij een zeer uitgebreide level editor, waarmee je single- en multiplayer scenario’s in elkaar kunt draaien, ben je gegarandeerd weken/maanden/jaren zoet. Check voor een gedetailleerde blik op deze level editor onderstaand filmpje.

Het geheel ziet er erg intuïtief uit, maar weet gamers dezelfde powers als de ontwikkelaar te bieden. Zo is de editor niet beperkt tot maps: fiks je eigen helden, steden en legers, en plaats deze waar je maar wilt. Geoefende content creators kunnen zelfs aan de slag met het creëren van scripted interactieve campaigns, compleet met eigen art en voice-over.

Voor mensen die nog altijd in de ‘WTF-is-Age-of-Wonders-III?’ fase verkeren: de Cynical Brit legt het haarfijn uit.

Age of Wonders III is reeds te koop voor PC.

 

Luftrausers doet (onbedoeld) denken aan Nazi-Duitsland

En er is meer nieuws van Nederlandse bodem. Het was Vlambeer via Twitter ter ore gekomen dat Luftrausers sommige mensen spijtig genoeg sterk doet denken aan Nazi-Duitsland… Specifiek dachten zij dat je in de game aan de slag gaat als Nazipiloot.

Co-founder Rami Ismail beloofde spoedig uitgebreid te zullen reageren en heeft dat nu via een post op Vlambeers website gedaan:

"From our perspective, we do not cast our player as a Nazi pilot. You're not playing existing enemy force, not the Nazis, not the Japanese, not the Soviets, not any force that existed. Luftrausers takes place during a fictional and/or alternative reality conflict between the 'good guys' and an undefined foe that we were spying on."

Ismail beseft echter dat een game nou eenmaal door iedereen anders geïnterpreteerd zal worden en dat mensen dingen tussen de regels zullen lezen die zij als ontwikkelaar niet bewust geschreven hebben. Hij verontschuldigde zich dan ook aan de mensen bij wie de game ongemakkelijke gevoelens oproept en die wellicht moeten denken aan de Tweede Wereldoorlog.

Luftrausers is reeds to koop voor PC, PS3 en PS Vita.

 

Big Bang Theory doet console wars

Sheldon compilatie.

 

Speel 3D Pokémon  

Pre-alfa gameplay

Check 'm zelf en loop door een 3D landschap, waarin je Pokémon in real-time kunt laten battlen.

 

Ontwerp een wapen voor Monster Hunter 4 Ultimate

Creatieve geesten opgelet! Dit is je kans om je uit te leven en je eigen wapenontwerp terug te zien in een game. En niet zo maar een game trouwens, de Wachtster heeft het over Monster Hunter 4 Ultimate!

Capcom heeft een wedstrijd uitgeschreven, waarbij fans van de serie de mogelijkheid wordt geboden twee van de wapens in de game te ontwerpen. Er zijn echter wel een paar belangrijke regeltjes:

  • Only one entry per person, so think carefully about your choice.
  • Entry must be based on one of the 14 weapon classes available in game: Sword & Shield, Dual Blades, Great Sword, Long Sword, Hammer, Hunting Horn, Lance, Gunlance, Switch Axe, Light Bowgun, Heavy Bowgun, Bow, Insect Glaive and Charge Blade.
  • Send your weapon name and design (illustration) as an email to contest@capcom.com with the subject line MH4U WEAPON DESIGN.
  • Send a description to help contextualize your design, but it must be under 100 words. Note: weapon description is NOT a requirement.
  • TWO winners: one from the Americas (both North and South) and one from Europe (including New Zealand and Australia) so a notation of your country of origin is a must.

Je hebt tot 5 mei om helemaal los te gaan. Mocht je winnen dan zie je je eigen creatie in 2015 terug op de 3DS. Monster Hunter 4 is trouwens al uit in Japan, waar het al meer dan 3 miljoen keer over de toonbank ging… En Monster Hunter 4 Ultimate (in Japan Monster Hunter 4G genoemd) is hier eigenlijk de enhanced editie van, dus mocht je winnen: prepare voor eternal fame!

Inspiratiemateriaal.

 

Ghost Recon Phantoms: The Journey

Ghost Recon Phantoms, dat voorheen bekend stond als Ghost Recon Online, heeft een eigen webserie gekregen, Ghost Recon Phantoms: The Journey. In deze serie geeft Ubisoft ons een kijkje in de ontwikkeling van de free-to-play shooter. De hele maand april zullen er nieuwe afleveringen online komen. Check hieronder de eerste twee delen, waarin we onder andere meer te weten komen over de invloed van Future Soldiers op Phantoms en de expertise van Ubisoft Singapore wat betreft de free-to-play markt.

 

Cult County niet naar 3DS... wel naar Project Morpheus

Renegade Kid was bezig met de ontwikkeling van Cult County voor de Nintendo 3DS… Maar dat is spijtig genoeg van de baan. In plaats daarvan willen ze de game nu uit brengen voor de Virtual Reality bril Project Morpheus van Sony!

Cult County wordt een first-person survival horror game, die episodische storytelling mixt met exploratie, denk aan Silent Hill en Resident Evil. Net zoals de eerdere games van Renegade Kid, Dementium en Moon, zou ook Cult County op de 3DS verschijnen, maar volgens de ontwikkelaar is de game de 3DS ontgroeid...

Cult County zou nu naar PC, Wii U, Xbox One, PS3, PS4 en PS Vita moeten komen. Hiertoe is er een Kickstarter project gestart met een doel van $580000. De stretchgoal ligt op $640000 en wanneer dit doel gehaald wordt, komt de game ook naar de Xbox 360.

Maar goed, wanneer de game überhaupt van de grond komt, gaat er zeker gebruik worden gemaakt van de Morpheus VR headset. En blijkbaar lijkt Shuhei Yoshida dat ook wel wat, aangezien hij het project al gesteund heeft.

 

Memes en dingen

Zin in!

FOK JA!

 

Omnomnomnomnomnom.

Mmmmm...

 

Lekker koesen!

REACTIES (54) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord