Yooka-Laylee op Nintendo Switch krijgt releasedatum 

Yooka-Laylee op Nintendo Switch krijgt releasedatum 2017-11-29T00:12:50
Vanaf 14 december kun je Yooka-Laylee checken op Nintendo Switch! En dat is niet het enige goede nieuws in deze N8W8. Zo werd de Civilization VI-uitbreiding Rise and Fall onthuld, is Animal Crossing 15 miljoen keer gedownload, en ging Divinity: Original Sin 2 ruim een miljoen keer over de toonbank.

Cats <3
   

Yooka-Laylee op Nintendo Switch krijgt releasedatum

Oké, het is dan wel niet de in eerste instantie beloofde release op de Wii U, maar eindelijk komt Yooka-Laylee naar een Nintendo-console. De 3D-platformer is namelijk vanaf 14 december te checken op je Nintendo Switch.

Playtonic maakte de releasedatum bekend via onderstaand filmpje:

Deze onthulling komt iets meer dan een jaar na de berichten dat de Wii U-versie van Yooka-Laylee geannuleerd werd. Deze Nintendo Switch-versie is sindsdien in ontwikkeling. De game krijgt meteen alle updates mee, waaronder een nieuw camerasysteem en verbeterde controls. Daarnaast kent deze versie ook de optie om de acht multiplayer games te spelen met een enkele Joy-Con. En ten slotte is er ook nog een custom achievementsysteem.

De mensen bij Playtonic zijn in ieder geval blij met deze versie van hun game. De game krijgt dankzij optimalisatie namelijk bijvoorbeeld een hogere framerate.

"The Playtonic team has spent many, many months optimising Yooka-Laylee for Nintendo Switch (with technical help and support from Nintendo and Unity themselves!) and we believe we're delivering a version Nintendo fans can be proud of. “

Yooka-Laylee is vanaf 14 december te checken op de Nintendo Switch. Je kunt je pre-order in de eShop op 7 december plaatsen.

    

Civilization VI-uitbreiding Rise and Fall onthuld

Ontwikkelaar Firaxis heeft een nieuwe uitbreiding voor Civilization VI aangekondigd. Deze Rise and Fall komt op 8 februari naar PC.

Geïnteresseerd? De Wachtster geeft je graag een samenvatting van de inhoud van deze uitbreiding voor Civ VI.

Civilization VI: Rise and Fall voegt acht beschavingen en negen leiders toe aan de game. Ook krijgt de turn-based strategy game met deze uitbreiding acht nieuwe wereldwonderen, en nieuwe units, districts en gebouwen. Daarnaast worden de Government en Diplomacy-systemen uitgebreid. Een andere toevoeging is de komst van Governors, die je in kunt huren om je stad verder te customizen. En dan zijn er ook nog de tweaks die ervoor moeten zorgen dat verschillen in de latere fases verkleind worden, juist omdat het dan lastig kan zijn om beschavingen in te halen.

Als je lekker je beschaving aan het opbouwen bent, zorgt Civilization VI: Rise and Fall er ten slotte nog voor dat je Historic Moments bereikt, waarmee je - afhankelijk van je succes - de Dark Ages of Golden Ages kunt ervaren:

"Successful leadership of a civilisation can send it into a prosperous Golden Age, but falling behind can usher in a Dark Age. Respond well to the challenges of a Dark Age, and your civilisation can rise again into renewal with a Heroic Age."

Civilization VI: Rise and Fall is vanaf 8 februari te checken op PC.

   

Trailerovervloed

Wat zijn jullie ook mazzelaars. Het feit dat de Wachtster niet kan kiezen, heeft jullie namelijk al meer dan eens een extra trailer opgeleverd. Ook vandaag presenteert ze jullie vier versche trailers van games die jullie hopelijk nog niet kennen. Kijk mee naar:

  • Exorder – vanaf Q1 2018 te checken op PC
  • A Hat in Time – nu te checken op PC; vanaf 6 december op PS4 en Xbox One
  • The Longest Five Minutes – vanaf 16 februari te checken op PC, PS Vita en Switch 
  • Armello – als fysieke aanschaf vanaf 13 maart te checken op PC, PS4 en Xbox One

   

Animal Crossing: Pocket Camp 15 miljoen keer gedownload in 6 dagen

Data van Sensor Tower laat zien dat de nieuwste mobiele titel van Nintendo, Animal Crossing: Pocket Camp, al meer dan 15 miljoen keer gedownload is.

Aangezien de release van Animal Crossing: Pocket Camp vorige week plaatsvond, is dat natuurlijk een bizar groot aantal downloads… Althans, als je geen vergelijking maakt met Super Mario Run, dat in de eerste zes dagen na de release 32 miljoen keer op een mobiel apparaat gezet werd.

Animal Crossing 15 miljoen keer gedownload in 6 dagen

De Wachtster is er zelf nog geen eens aan toegekomen, maar is wel benieuwd hoeveel van jullie bijgedragen hebben om die 15 miljoen downloads van Animal Crossing: Pocket Camp.

Edit: de game staat inmiddels toch ook op haar telefoon, waarmee de teller op 15.000.001 staat.
   

Ubisoft Reflections komt met nieuwe game: Ode

De mensen bij Ubisoft Reflections hebben een fikse dosis peper in hun broek. Een paar maanden na hun Atomega kun je de volgende game namelijk alweer checken: Ode.

Ode is een muzikaal avontuur, waarin je een schattig personage in een bal bestuurt. Je rolt door de omgeving en maakt muziek met de objecten daarbinnen.

Ode is vanaf heden te checken op PC.

    

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Resident Evil Revelations 1 en 2 krijgen Switch trailer

Om de release van Resident Evil: Revelations en opvolger Resident Evil: Revelations 2 op Nintendo Switch te vieren, komt Capcom met een geheel nieuwe launch trailer, inclusief gameplay uit beide games.

Resident Evil: Revelations speelt zich af tussen Resident Evil 4 en 5. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Jill Valentine en Chris Redfield. Resident Evil: Revelations 2 voegt aan deze all-star cast ook nog Claire Redfield toe.

Resident Evil Revelations 1 en 2 zijn nu te checken op Nintendo Switch.
      

Divinity: Original Sin 2 ruim een miljoen keer verkocht

De Wachtster mocht ooit de eerste Divinity: Original Sin reviewen. Ze beloonde de game met een super dik cijfer. En dat zou ze zeker ook gedaan hebben met opvolger Divinity: Original Sin 2.

Gelukkig is ze niet alleen in haar lof voor de nieuwste game van Larian Studios. De Belgische ontwikkelaar maakte namelijk bekend dat hun Divinity: Original Sin 2 een mooie mijlpaal bereikt heeft. De game is meer dan een miljoen keer verkocht.

Met de combinatie van betekenisvolle keuzes en diepe turn-based combat wist Divinity: Original Sin 2 vlak na de release in september de nummer één positie op de Steam charts te bereiken. Dankzij de combinatie van lovende reviews en mond-tot-mondreclame stoomt de game ook sinds die tijd lekker door.
   

Memes en dingen

Vandaag in memes en dingen de bijl van Ragnar uit Vikings gemaakt door Man at Arms en een nadere kennismaking met de man achter PlayerUnknown’s Battlegrounds, Brendan Greene.

    

Lekker koesen!
   

 

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord