Xbox topman Japan neemt ontslag 

Xbox topman Japan neemt ontslag 2014-11-29T17:47:54
Een duistere nacht valt. Aan de andere kant van de oceaan heeft kalkoengenocide plaatsgevonden. Gameland ligt op zijn gat, uitbuikend van al het gevogelte. Toch is er hier en daar nog wat activiteit te bespeuren. Zoals in Japan, waar de topman van Xbox er de brui aan geeft. Klinkt als een klus voor de Nachtwacht.

Achtergrondmuziekje

Na de moddervette Super Smash stream kan de Wacht niet anders dan deze track aan jullie voorschotelen. Maar dan wel de epische koorversie. 

 

Xbox baas Japan neemt ontslag

Takashi Sensui, hoofd van Xbox in Japan, heeft zijn functie aan de wilgen gehangen. Hij blijft wel werkzaam bij Microsoft, maar zal in de Verenigde Staten gaan werken.

Het ontslag komt niet geheel onverwacht, gezien de desastreuze verkoopcijfers van de Xbox One in Japan. Sinds de launch in september is de current-gen console van Microsoft bijna 40.000 keer verkocht. Daarvan is meer dan de helft in de eerste vier dagen verkocht. In vergelijking: de Wii U verkocht 308.000 keer in de eerste twee dagen en de PS4 ging 322.000 keer over de toonbank. Om de cijfers nog wat concreter te maken: de Xbox One werd volgens Media Create vorige week in totaal slechts 776 keer verkocht. Een schamele hoeveelheid als je het naast de 12.400 en de 9.600 exemplaren van de PS4 en Wii U legt. 

Japanners hebben altijd al een voorkeur gehad voor andere consoles dan die van Microsoft, maar dit signaal is oorverdovend. De Wacht vraagt zich af of het verschil met de PS4 minder groot was geweest als Microsofts console tegelijkertijd met die van Sony was uitgekomen, maar het lijkt erop dat Japan gewoon geen zin heeft in de Xbone. 

Microsoft gaat echter niet bij de pakken neer zitten, de man die het nu voor Xbox moet gaan doen is Yoshinami Takahashi. Deze kerel heeft een behoorlijk indrukwekkende carrière achter de rug en heeft, ironisch genoeg, van 1987 tot 2014 bij Sony gewerkt. In juli dit jaar voegde hij zich bij Microsoft. We zijn benieuwd, meneer Takahashi. 

 

Nederlandse Super Smash Bros. launchtrailer 

Waarom lijkt het meteen zo knullig in het Nederlands? 

 

Nintendo werkt aan patent voor Game Boy emulators

Je kan Ninty van veel dingen beschuldigen, maar één ding is zeker: ze kennen hun klassiekers. Zoals te lezen op NeoGAF is Nintendo's patentaanvraag voor Game Boy emulators weer een stapje verder. De aanvraag is voor platformen zoals telefoons, tablets en andere persoonlijke apparaten, maar ook voor de schermen in vliegtuigstoelen. 

Voor de volledige beschrijving verwijst de Wacht je graag naar de NeoGAF thread en het patent zelf, maar in het kort komt het erop neer dat Nintendo haar plan weer verder heeft uitgewerkt om meer van deze tijd te zijn. Dit betekent niet dat we binnenkort Super Mario Land op onze Androids aan het spelen zullen zijn, maar het betekent wel dat Nintendo er nog altijd mee bezig is. Nintendo werkt al sinds 2003 aan het aanvragen van patenten voor emulators, maar vooralsnog hebben we - via officiële kanalen - nog niet van Game Boy games kunnen genieten op onze smartphones. 

Het uitbrengen van mobiele emulators zou prima passen in Nintendo's nieuwe strategie waarin ze het bereik van hun first-party games willen vergroten, maar de Wacht is bang dat we een generatie consoles verder zijn voor we er echt mee aan de slag kunnen. 

 

Oldskool cool 

LAN party like it's 1999! 

 
 

Zoinks! Rocksteady doet slappe AMA op Reddit over Batman Arkham Knight

Batman Arkham ontwikkelaar Rocksteady heeft zich op Reddit eens laten ondervragen door nieuwsgierige fans. Zoals gewoonlijk werden er weer een hoop scherpe vragen gesteld, al ging Rocksteady slechts op een klein aantal vragen in. Het geheel kwam nogal over als een reclamepraatje zonder daadwerkelijke inhoud. Toch een paar punten: 

  • De robotachtige Batsuit is ontworpen om te passen bij de Batmobile. De interactie tussen Batman en zijn vierwieler staan centraal in de game en Rocksteady wilde dat de vleermuisman dit ook zou uitstralen.
  • De Batmobile is noodzakelijk voor progressie in het verhaal. 
  • Maandag komt er een nieuwe Arkham Knight trailer. 

 

The Crew drum 'n bass 

Andy C heeft een drum 'n bass remix gemaakt voor The Crew. En je hebt niet eens een day one patch nodig om 'm te kunnen luisteren! 

 

Oh sales, you crazy

 

Oh snap

#shotsfired

 

Ziet er legit uit 

Gemaakt door Cliffy C. 

 

Later! 

REACTIES (59) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord