Xbox One X is als een 3D film? 

Xbox One X is als een 3D film? 2017-10-28T15:21:06
We hebben al een hoop devs over de Xbox One X horen orakelen, maar de nieuwe console vergelijken met een 3D film is ook voor de Wacht nieuw. Alle details in deze WeekendWacht naast nieuws over Digital Gifting op de Xbox, Paris Games Week, Outlast 2, Assassin’s Creed: Origins, Horizon: Zero Dawn en Kingdom Come: Deliverance.

Digital Gifting op de Xbox

Hatseflats, op magische wijze weer een nieuwe WeekendWacht voor je neus! De Wacht begint vandaag met een leuk nieuwtje over een nieuwe aankomende firmware update voor de Xbox One. Microsoft heeft pas net de ‘Fall Update’ uitgebracht, maar werkt op de achtergrond al hard aan de volgende update voor alle Xbox consoles.

Gamers die zich hebben aangemeld als bèta tester zijn op het moment al bezig met de volgende grote update en de grootste vernieuwing (tot nu toe) is het mogelijk maken van wat Microsoft ‘Digital Gifting’ noemt. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, maar hiermee kan je games, DLC en zelfs Xbox Live schenken aan andere spelers!

Store

Het werkt vrij simpel. Je gaat naar de Store, zoekt en koopt je content, maar in plaats van het te downloaden naar je eigen console, kan je nu de keuze ‘Buy As Gift’ aanklikken. Vervolgens kies je of een email adres, of iemand uit je friendlist en diegene krijgt meteen een mailtje en een berichtje op Xbox Live dat er content klaar staat voor je. Geniaal als je iemand iets cadeau wil geven, maar dat niet fysiek kunt doen.

De verwachting is dat de nieuwe update met deze functionaliteit ergens begin volgend jaar voor iedereen beschikbaar wordt.


Paris Games Week hype

Aankomende maandag gaat de Paris Games Week van start en Sony loopt de boel al flink te hypen. Als een van de weinige geeft Sony een grote persconferentie in Parijs, maar niemand had echt verwacht dat daar grote dingen aangekondigd zouden worden, al helemaal omdat Sony ook nog een eigen event houdt in december met opnieuw een grote conferentie. Sony zegt echter kort maar krachtig:

“E3 was only half the story.”

Echt joh? Wordt de presentatie tijdens de Paris Games Week net zo spectaculair als de E3? We gaan het meemaken, maandag 30 oktober om 09:00 uur. Sony laat echter weten dat we met z’n allen al om 08:00 uur moeten gaan kijken, want blijkbaar hebben ze een hoop om te laten zien.

PGW

“Plan to tune in early at 8:00am! We’ll begin with an introductory livestream featuring 21 game updates, including seven all-new game announcements for PS4 and PS VR. You won’t want to miss it. Then at 9:00am, our Media Showcase will give you an exclusive new look at the next wave of huge PlayStation titles.”

Yes, dat klinkt allemaal erg lekker en de Wacht zit er alvast klaar voor. Kom maar op met die eerste gameplay beelden van The Last of Us 2! Yup, waarschijnlijk komen die beelden pas in december tijdens de PlayStation Experience, maar een man mag hopen.


Outlast 2 updates

Halloween 2017 staat op het punt om te beginnen en dus vonden de devs van Outlast 2 dit het perfecte moment om weer iets van zich te laten horen. In een interview geeft Red Barrels Games wat nieuwe info over Outlast 2, maar ook over de Xbox One X, Nintendo Switch en VR. Even alle boeiende uitspraken op een rij:

Outlast

  • Outlast 2 is bijna een miljoen keer verkocht.
  • Outlast 2 draait in native 4K en 60 frames per seconde op de Xbox One X, maar krijgt helaas geen HDR en Dolby Atmos support.
  • Er zijn plannen om Outlast 2 naar de Switch te brengen, maar het is nog te vroeg voor details.
  • De devs zijn fan van VR en zouden Outlast 2 graag VR support geven, maar het team is te klein om daar mee bezig te zijn.
  • Ze zijn op de achtergrond al flink bezig met het bedenken van hun nieuwe project, maar er zijn nog geen harde afspraken en keuzes gemaakt.

Mocht je nog wat leuks willen spelen met Halloween is Outlast 2 in ieder geval een dikke aanrader. De Wacht heeft gegild als een klein meisje.


Assassin’s Creed: Origins tips en tricks

Gisteren was een prachtige dag voor gamers. De nieuwe Mario en Wolfenstein liggen in de winkels, maar ook Assassin’s Creed: Origins is van de partij. Om gamers bij te staan heeft Ubisoft een paar filmpjes online gezet, met tips en tricks voor de nieuwe Assassin’s Creed en daar kan je uiteraard hieronder naar kijken. Te beginnen met een filmpje over crafting en progression.

Dan een filmpje met tips en tricks over exploration.

Een filmpje met tips over stealth gameplay.

En tot slot nog een filmpje met tips over de combat. Zo, ben je weer helemaal op de hoogte.


Xbox One X is als een 3D film?

De Xbox One X is de krachtigste console ooit gemaakt en staat op het punt om uit te komen. Een hoop devs hebben zich al uitgesproken over de Xbox One X en zijn over het algemeen heel enthousiast over de grafische power van de nieuwe Xbox. Toch is niet iedereen even hard onder de indruk.

Happy Tuesday, de ontwikkelaar van de RTS game Hero Defense is op het moment druk bezig de game naast de PC ook nog naar de PS4 en Xbox te brengen. Op de vraag of de Xbox One X sterker is dan de PS4 Pro en wat dat betekent voor games, heeft de developer wel een antwoord. Ze vergelijken de Xbox One X met een 3D film in de bioscoop!

Xbox

“I feel this is like going to the movies and watching a 3D movie. The first minutes you go ‘WOW!’, then your eyes have adjusted and you barely notice it’s 3D – Therefore some people might notice but I doubt that it will significantly improve the perception and satisfaction with the game you are playing.”

Lol, dat is nog eens een dooddoener! Om de boel een beetje te nuanceren, de devs hebben het hier over een redelijk simpele Indie game, dus dan ga je het verschil niet echt zien inderdaad. Bij Triple-A en first party games zal het verschil tussen de PS4 Pro en Xbox One X waarschijnlijk een stuk groter zijn.


Horizon bewijst dat singleplayer games niet dood zijn

Er is de laatste tijd ineens een hoop gezeik rond singleplayer games. Er zou niet genoeg geld in te verdienen zijn en zo zou de singleplayer game een langzame en pijnlijke dood sterven. Gelukkig valt het volgens Guerrilla Games allemaal wel mee en is Horizon: Zero Dawn het levende bewijs dat singleplayer games nog lang niet dood zijn.

Tim Stobo, de principal game designer bij Guerrilla Games, heeft wat uitspraken gedaan over de hele kwestie en geeft Horizon: Zero Dawn als voorbeeld. Hij zegt:

Horizon

"I think Horizon proves that there is a future for a really high quality single-player experience. The upcoming story expansion Frozen Wilds proves that again. We're really committed to delivering that high level, quality experience for players. It does seem like maybe there is a business shift in other parts of the industry. But at Guerrilla, we're just focused on telling amazing stories."

De Wacht is over het algemeen geen groot fan van multiplayer-only games en wordt dus heel vrolijk van deze uitspraak van Guerrilla. Natuurlijk zullen er steeds meer online games uitkomen, maar de echte singleplayer games mogen nooit verdwijnen. Anders stopt de Wacht vanzelf met gamen.


Kingdom Come: Deliverance combat trailer

Tijd om deze WeekendWacht af te sluiten, je bent waarschijnlijk toch veel te druk met Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey en Assassin’s Creed: Origins. In februari van volgend jaar komt Kingdom Come: Deliverance uit en de devs hebben een tof filmpje online gezet, waarin ze details geven over het vechtsysteem in de game. Of het ook echt lekker speelt is nog even afwachten, maar het ziet er zeker tof uit. Enjoy!

REACTIES (49) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord