Xbox One heeft expres niet de beste graphics? 

Xbox One heeft expres niet de beste graphics? 2013-05-23T03:53:19
De Nachtwacht brengt vannacht opmerkelijk nieuws uit het Microsoft kamp over de graphics van de Xbox One! Verder nog veel meer Xbox One geruchten, details en info in deze Wacht naast nieuws over EA en de relatie met de Wii U.

Pers klapte niet tijdens Xbox reveal?

Sodeknetter, de Xbox One is officieel een feit en de stortvloed aan info die daarmee samen gaat is overweldigend. Het PU team heeft zich dan ook de tyfus gewerkt om alles online te krijgen de afgelopen paar dagen en dat is goed gelukt. Ook deze Nachtwacht staat weer vol met Xbox One details, maar we beginnen natuurlijk met een sleazy gerucht! En oh ja, hij is sleazy vandaag.

Tijdens de reveal van de nieuwe Xbox werd er om de haverklap hard geklapt door het aanwezige publiek en op sommige momenten kon je zelfs gejuich en gefluit horen. Het was zelfs zo opvallend dat kijkers zich al afvroegen of het misschien nep was. Was de aanwezige pers dan echt zo onder de indruk? Het antwoord is nee, want de mensen die klapte waren Microsoft medewerkers!

Xox One

“The cheering in the audience is not coming from the press.  Applause is coming from the back of the room, for those of you that asked. Pretty sure that's where all the MS employees are.”

Zo staan er nog meer van dit soort berichten online van de aanwezige pers. Het is op zich natuurlijk prima dat er hier en daar een paar ‘sfeermakers’ strategisch worden geplaatst tijdens persevents als deze, dat gebeurt echt vaker dan je denkt, maar als het zo overdreven is en de eigen medewerkers de enige personen zijn die klappen, wordt het echt een beetje gênant. Je hebt verder geen reet aan dit bericht, het is gewoon lekker sleazy!


Xbox 360 accessoires werken niet op Xbox One

Voor de gamers die het misschien nog niet helemaal helder hebben zal de Nachtwacht het nog even duidelijk zeggen: De Xbox One is NIET backwards compatible met Xbox 360 games. Dat betekent dat je GEEN Xbox 360 games kunt spelen op de Xbox One. Top, dat is duidelijk, maar we hadden nog geen officieel antwoord gekregen op de vraag of bepaalde accessoires van de Xbox 360 bruikbaar zijn op de next-gen Xbox, zoals controllers of headsets.

Xbox

"Xbox One was designed from the ground up with entirely new technology to deliver a new generation of experiences for both games and entertainment. For example, the Wireless Controller will connect to the console using high speed data transfer to enable higher fidelity headset audio and future controller add-on experiences that are not possible with Xbox 360 wireless technology. In order for Xbox One to deliver robust, meaningful gaming scenarios for all users across all experiences, only Xbox One controllers and accessories will work with the new console."

Deze medewerker van Microsoft zegt het allemaal heel fancy, maar het simpele antwoord is gewoon nee, Xbox 360 accessoires kunnen NIET gebruikt worden op de Xbox One. Op zich een inkoppertje natuurlijk, maar de bevestiging is altijd fijn. Duidelijkheid verdorie!


PlayStation 4 vs Xbox One Twitter Battle

Sure, het is echt niet representatief voor alle gamers, maar GameSpot heeft wel iets leuks georganiseerd. Het gaat om een ‘Twitter Battle’ tussen de Xbox One en de PlayStation 4. Beide consoles zijn nu (soort van) onthuld en gamers kunnen via Twitter laten weten welke console de voorkeur krijgt. Na al het gezeik van gamers op het net over de Xbox One reveal zal de uitkomst niet verrassend zijn.

Maar liefst 89% van de gamers zou nu voor de PlayStation 4 kiezen en maar 11% voor de Xbox One. Op het plaatje is alles wat blauw is voornamelijk geïnteresseerd in de PS4 en alles wat groen is gekleurd in de Xbox One. Er zat aan het begin van de avond nog hier en daar wat groen in, maar op het moment van schrijven is de hele wereld blauw. Check het hieronder!

PS4 Xbox One


Remedy over het ontbreken van Alan Wake 2

Veel games werden er niet geshowd tijdens de reveal van de Xbox One, maar we kregen al wel een eerste blik op Quantum Break. De game wordt door ontwikkelaar Remedy Entertainment gemaakt en dat is opmerkelijk, want er waren eigenlijk al een tijdje geruchten dat Remedy juist werkte aan een next-gen Alan Wake! Wat is de deal, you ask?

Quantum

Sam Lake, de grote baas bij Remedy, legt uit dat de studio nu de kans kreeg om juist alles dat ze hadden geleerd van Max Payne en Alan Wake in een gloednieuw project te stoppen en dat was iets wat ze niet konden laten schieten. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe Alan Wake game meer komt, maar zijn avonturen staan in ieder geval voor nu even in de vrieskist. Het is voor de studio zelfs zo’n big deal allemaal dat je hieronder naar een filmpje kunt kijken waarin Sam uitleg geeft over de hele kwestie. Check ook het einde van het filmpje!


Call of Duty: Ghosts

Next-gen lighting effects, my ass!

CoD


EA maakt toch nog Wii U games

De relatie tussen EA en de Wii U is de laatste tijd niet echt fantastisch. EA begon al met het laten weten dat alle Frostbite 3 engine games niet naar de Wii U zullen komen. Daarna ging een medewerker van EA compleet los met teksten over hoe kut Nintendo en de Wii U wel niet waren en dat er helemaal geen Wii U games in ontwikkeling zijn op het moment. Dat was de doodsteek, of toch niet? EA laat nu namelijk weten dat er wel degelijk Wii U games in ontwikkeling zijn!

Blake Jorgensen, de chief financial officer bij EA, laat weten dat er zeker wel Wii U games in ontwikkeling zijn, maar wel een hoop minder dan voor de Xbox One en PlayStation 4. Ook is hij er nog niet zo zeker van welke next-gen console nou uiteindelijk de beste wordt. Hij zegt:

EA

"We are building titles for the Nintendo console, but not anywhere near as many as we are for PlayStation or Xbox. I think what the consumer will find is a lot more powerful gameplay with the new boxes that are coming out, and a lot of excitement, but it'll remain to be seen as to the services associated with those as to how consumers decide which direction they might want to go."

Nintendo heeft de Wii U blijkbaar dus nog niet opgegeven, maar ook uit de uitspraken van deze Blake wordt wel duidelijk dat EA er niet meer zo heel veel vertrouwen in heeft. Het zou wel tof zijn als Nintendo toch nog even gaat vlammen op de E3 om te laten zien dat er nog een hoop leven zit in de Wii U. Dat kan ook prima zonder persconferentie!


Kinect 2.0 luistert altijd mee

We hebben nog lang niet genoeg gehoord over de Xbox One, dus daar gaan we met het volgende nieuwtje! Bij elke Xbox One wordt de vernieuwde Kinect meegeleverd en tijdens de presentatie kregen we al een demonstratie van wat we van de high-tech camera mogen verwachten. De nieuwe Kinect is uitermate secuur en blijft, zo blijkt nu, altijd aanstaan en luistert eigenlijk altijd mee!

Ook als de Xbox One op stand-by staat blijft Kinect meeluisteren. Dat is logisch, want je moet het apparaat straks met je stem aan kunnen zetten, maar het is wel een beetje een freaky idee. Microsoft snapt dat ook en zegt dan ook dat privacy heel belangrijk is voor het bedrijf. Hoe ze dat gaan aanpakken? John Link, hardware program manager bij Microsoft, legt het zelf even uit:

Xbox

“It will be just listening enough to know that, ‘Hey, I heard something interesting. Somebody’s probably trying to wake me up.’ It sends it to the console for confirmation, and then it can really power up to that high-power state. The new Kinect is listening for a specific cue, like ‘Xbox on’. We know our customers want and expect strong privacy protections to be built into our products, devices and services. Microsoft has more than 10 years of experience making privacy a top priority. Kinect for Xbox 360 was designed and built with strong privacy protections in place and the new Kinect will continue this commitment.”

Ander Kinect 2.0 nieuws is dat het apparaat ook beschikbaar wordt voor de PC! De eerste Kinect werd een aantal maanden na release op de Xbox 360 ook naar de PC gebracht en dat kwam vooral door de modding community. Er worden (nog steeds) leuke dingen gedaan met Kinect en het zou wel heel stom zijn als Microsoft dat niet mogelijk maakt met de next-gen Kinect.


Xbox One heeft expres niet de beste graphics?

Microsoft presenteerde de Xbox One tijdens de onthulling als een mega krachtige console met een super ‘intelligente’ Kinect, maar heel diep werd er op de specs niet ingegaan. Later werd er toch het één en ander bekend gemaakt en werd duidelijk dat de nieuwe PlayStation toch weer de krachtigste van de twee gaat worden als het gaat om rauwe power. Microsoft laat nu dan ook weten er bewust te voor hebben gekozen om de Xbox One niet de sterkste console te maken. Eeuh, zeg watte?

Microsoft heeft laten weten de Xbox One expres niet de best haalbare specs te geven, maar meer voor een all-round aanpak te kiezen. Greg Williams, general manager van silicon development bij Microsoft, heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Xbox One. Hij zegt:

PS4 vs Xbox One

"We purposefully did not target the highest-end graphics. We targeted more as a broad entertainment play and did it in an intelligent way. It's not the first time that Microsoft has done a chip. The people who are here have clearly done them before and we've done them within Microsoft before. But this is one of the more strategic plays and in terms of the overall product, that is a clear differentiator, and the hardware IP that we've developed here is truly unique."

Ach, op zich moeten we ons ook niet blindstaren op de kale specs en welke CPU/GPU/RAM beter is. Het gaat uiteindelijk om de games en over een weekje of drie hebben we een veel beter beeld van wat de PlayStation 4 en Xbox One kunnen bieden. De E3 gaat een hoop duidelijkheid geven dit jaar!


CoD: Ghosts vs Modern Warfare 3 in HD

Activision liet de eerste next-gen beelden zien van de nieuwe Call of Duty tijdens de Xbox One onthulling en er werd uiteraard flink ingepeperd dat het hier om een gloednieuwe engine gaat met alle nieuwste technische snufjes. Om dat aan te tonen werd er een vergelijkingsvideo geshowd, waarin we het verschil zagen tussen Modern Warfare 3 en de nieuwe engine van Call of Duty: Ghosts.

Ghosts

Nu heeft Activision dat filmpje in een goede kwaliteit op het net gegooid en volgens de Wacht is het filmpje nu ook iets langer. Sowieso kan je het in dit filmpje veel beter zien en het moet gezegd worden, het ziet er rete strak uit allemaal. Check het nog één keer hieronder.


Angry Joe Xbox One madness

Om toch niet helemaal af te sluiten met beelden die we eigenlijk al hebben gezien, kan je hieronder kijken naar de reactie op de Xbox One reveal van de altijd subtiele Angry Joe! Hij gaat compleet los in het filmpje, maar vooral wat hij zegt over EA rond de 5 minuten is wel echt spot-on. Verder overdrijft hij weer lekker, maar dat maakt het stiekem juist zo leuk. Zo, dan is dit officieel het einde van deze MonsterWacht, zou verdomme tijd worden ook!

REACTIES (155) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord