Xbox One games worden niet duurder 

Xbox One games worden niet duurder 2013-06-15T20:56:58
De E3 is voorbij, koffers zijn gepakt, tranen gelaten, levers uitgekotst, afijn, het E3 Journaal toonde genoeg. In deze Wacht komt de kater! Waar was Dead Space 4? Hoe zit het met de Xbox One prijzen? En in welk decennium komt Kingdom Hearts III uit?

‘Dead Space is niet dood’

Dead Space is zo’n serie die iedereen vet vindt maar niemand koopt bij de launch. De Wacht kan het weten, hij vist zijn dode ruimte standaard uit de budgetbak, waar EA hem crimineel snel in flikkert. Geruchten doen daarom al een paar maanden de ronde dat de serie na de teleurstellende verkoop van Dead Space 3 gecanceld was! Niets is minder waar.

Eurogamer tackelde Patrick Söderlund, EA Games Label baas, op de E3 en kreeg dit als antwoord:

“I wouldn't say it's [Dead Space franchise] cancelled at all.”

Dead Space

Oeh, dus Dead Space 4 is in de maak?! Nou nee, zover wil EA niet gaan. Visceral Games werkt momenteel aan iets heel erg vets, alleen ze houden de lippen stijf op elkaar. Geeft niet, de Wacht kan wel een educated guess maken. EA vergaarde een tijdje geleden de exclusieve gamesrechten voor Star Wars. Ze kondigden Battlefront op de E3 aan en beloofden nog meer van hun topstudio’s op jedigames te zetten. Dikke third-person shooter met force powers van Visceral Games? Kom maar op!

 

Xbox One gameprijzen gaan niet omhoog

De Xbox One vraagt een boel van zijn toekomstige eigenaren, zoals extra cash als je een tweedehands game registreert. Koop je echter een game als nieuw, dan hoef je niet bang te zijn dat er weer een prijsverhoging komt zoals bij de launch van de Xbox 360 en PS3.

Xbox One

Een Microsoft woordvoerder bevestigde aan Kotaku dat de Xbox One prijzen gewoon op 60 euro zullen blijven staan. En ja, jouw superspeciale webshop waar je 10 euro korting krijgt, hoeft er niet onder de lijden. Dat is tenminste één vlak waar Microsoft de zieltjesstrijd wint van Sony.

In hetzelfde artikel meldt de site dat niemand van het Japanse bedrijf de prijs van PS4 games hard wilde maken tijdens de E3. Sony Worldwide baas, Shuhei Yoshida, verklapte alleen dat hij het al wist. Tja, met zoveel onzekerheid heb je geen negatieve campagne van je concurrent nodig! In het ergste geval krikt Sony de gameprijzen een beetje omhoog om de revolutionaire tweedehands doorverkoopfunctie te kunnen financieren. De Wacht hoopt natuurlijk dat ze gewoon op safe spelen en de prijzen onveranderd laten. Wordt vervolgd!

 

Ondertussen in Pokémon land

Zijn de draken erachter gekomen dat de nieuwe Fairy type Pokémon nu bestaat.

Pokémon X Y

 

Wat gaat Nordic Games met Darksiders doen?

THQ is verscheurd en verorberd door grotere, sterkere game-uitgevers. De circle of life en dat soort Elton John muziek. Maar wat gaat het relatief onbekende Nordic Games nou doen met een paar van THQ’s populairste franchises? Baas Reinhard Pollice vertelt het volgende aan Joystiq:

“We want to carefully select which franchises are up for getting a sequel or new installment. We closely monitor the communities on that." 

Niet heel verrassend blijkt de community het liefst Darksiders III of nieuwe delen van MX vs ATV, Red Faction of Titan Quest te willen. Pollice hoopt rond de Gamescom meer duidelijkheid te verschaffen over welke games zijn bedrijf gaat ontwikkelen. Persoonlijk zou de beste man ook een vervolg op Deadly Creatures willen maken, een bizarre action-adventure waarin je met vogelspinnen, schorpioenen en slangen speelde.

Darksiders

Gaat Nordic Games ook zelf de titels ontwikkelen? Waarschijnlijk niet. Het bedrijf zegt zelf geen interne ontwikkelstudio’s te hebben, in plaats daarvan benaderen ze andere studio’s om het zware werk te doen. Zeg, was Vigil Games niet een nieuwe studio in Amerika begonnen onder de vlag van Crytek? Fingers crossed…

 

Kingdom Hearts III nog lang niet klaar

Kingdom Hearts III deed menig fan nog voor de prijsonthulling van de PS4 gillen als een Disney prinses (zie filmpje onder voor bewijs). Nu de E3 is afgelopen kan de kater komen: de game zit extreem vroeg in zijn ontwikkeling. Naaaaaaaaaaah, dat hadden we niet verwacht van Square Enix!

Volgens een vertaald interview via Gematsu, dacht gamedirector Tetsuya Nomura aan de fans toen hij opdracht gaf een E3 trailer te maken. Data worden niet genoemd, maar je mag dus een dag of twee wachten voor je een preorder op Kingdom Hearts 3 plaatst. Het interview gaf wel al wat info vrij over de gameplay. De recente congalijn KH spin-offs lieten je vooral in je eentje vechten, maar met deel 3 gaat het vechtsysteem terug naar de drie party members structuur. Net als voorheen worden Donald en Goofy per wereld omgeruild voor een Disneyheld.

Een tweede domper voor fans, Square Enix houdt zich met de KH3 trailer aan een van de oudste E3 tradities: de beelden zijn niet ingame! Het eind van de trailer suggereert dit maar Nomura geeft toe dat er geen tijd was om gameplay klaar te krijgen. De beelden lopen op de Lumines Engine (de next-gen engine die vorig jaar indruk maakte op de E3) dus verwacht mooie graphics. Het is tenslotte een Square Enix game.

 

DLC Returns: Final Fantasy XIII

Tussen Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy XV door, waren we bijna vergeten dat Lightning Returns: Final Fantasy XIII ook aanwezig was op de E3! De game komt iets eerder uit dan zijn next-gen broeders (begin 2014). Ondanks de gemixte reacties op de voorgangers, waren de meeste journo’s positief over de E3 demo. Het is interessant hoe Squenix z’n visie op Final Fantasy probeert te veranderen na de vernietigende feedback op FFXIII. Weg met statische omgevingen en turnbased battles en hallo DLC costumes!

Lightning Returns

Lightning als katmeisje is bij deze bevestigd. Jep, ik moest zojuist die zin typen.

Het ontwerp komt uit MMO Final Fantasy XIV, wellicht komen er meer iconische kostuums uit eerdere delen langs. In Final Fantasy XIII-2 kon je ook al het harnas van commander Shepard kopen. De Wacht verwacht iets ‘Dragon Agey’ voor Lightning deze keer.

 

Fez II aangekondigd

Phil Fish, de indiedev met een mening, werkt aan Fez II. Moraal van het verhaal: maakt niet uit hoe erg je je wil afzetten van de mainstream, een sequel gaat er altijd in! De eerste game is een briljante platformer dus klagen is verboten!

Releasedate noch platforms zijn bekend. Gezien Phil Fish praktisch een eenmansbedrijf is en de eerste game verschrikkelijk lang in ontwikkeling was, preorder deze game pas ná Kingdom Hearts III.  

 

Elysium wordt awesome

Tja, ik dacht, na al die trailers en E3 journaals, kunnen jullie wel kotsen van gametrailers. Heeft er helemaal niks mee te maken dat ik geen vliegende neuk aan nieuwe footage kon vinden. Niet getreurd, de nieuwe trailer van Elysium is misschien nog wel beter. Kennen jullie een game waar Matt Damon in zit? Dat dacht ik al! 

REACTIES (73) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord