Xbox One controller gaat tien jaar mee 

Xbox One controller gaat tien jaar mee 2013-05-30T17:37:15
Tussen tientallen opgestapelde dozen brengt de Wacht jullie het nieuws van de Nacht! Niet alleen de redactie verhuist veertien keer per jaar, ook Nick pakt voor de vijfde keer zijn spullen. Gelukkig is er voor jullie boeiender nieuws dan dat! Zo heeft Ubisoft een lijst met E3-titels, testte Microsoft de Xbox One-controller en loopt Gran Turismo 6 geen vertraging op!

Ubisoft komt op E3 met The Crew?

Sjawel lieve lezers, de Wacht begint vanavond met een sappig gerucht waarvan het water bij echte racers in de mond loopt. Het schijnt namelijk dat Ubisoft Reflection aan een nieuwe race-game bezig is. Die gappies kennen jullie nog wel van Driver: San Francisco, de studio werkt momenteel zelfs mee aan Watch Dogs. Binnenkort mogen ze een eigen IP naar buiten brengen en nu gaat de babbel dat Ubisoft tijdens hun E3-presentatie met The Crew zal komen.

De racer zou samen met Ivory Towers worden gemaakt, maar die gasten waren een tijd terug nog bezig aan een nieuwe Test Driver! De teams bundelen nu blijkbaar hun krachten om een race-game neer te zetten die kan meeknokken met Gran Turismo en Forza. Examiner bracht dit nieuws vanuit een voor ons onbekende bron, we kunnen er dus niet zomaar vanuit gaan dat dit waar is! Als hij wél komt, zal het in ieder geval geen exclusieve titel zijn. The Crew zou namelijk voor PS4, Xbox One en de huidige generatie consoles uitkomen. Oh, en we mogen de PC-versie natuurlijk niet vergeten!

The Crew

Een flinke tijd geleden lekte er trouwens screenshots van de Test Driver waar Ivory aan werkte. Het plaatje hierboven is nooit officieel erkend, maar we plaatsen hem lekker toch! Misschien dus wel hartstikke nep, maar het kan zomaar zijn dat The Crew hier een beetje op zal lijken.

Persoonlijk heeft de Wacht wel weer zin in een nieuwe racer!. Vandaar dat hij Grid 2 maar oppikt, maar meer franchises kunnen nooit kwaad toch? Vraagje aan jullie; zijn er hier nu mensen die zo’n game liever op de PC spelen? Zo ja, heb je dan zo’n kek stuurtje ofzo? De Wacht kan zich niet voorstellen dat het racen met een toetsenbord leuk is namelijk..

 

Ubisoft komt met lijst E3-games

Natuurlijk zou The Crew niet de enige game zijn die we bij Ubisoft gaan zien. Alhoewel het bedrijf de kaken stijf op elkaar houdt als het om de race-game gaat, over de andere titels doen ze niet zo geheimzinnig. Er is een lijst met games verschenen die we op de E3 mogen verwachten, en daarmee is een opwachting tijdens de E3-presentatie natuurlijk ook nog mogelijk! Geen van de games is echt een verrassing:

  • Watch Dogs
  • South Park: The Stick of Truth
  • Splinter Cell: Blacklist
  • Rayman Legends
  • Assassin’s Creed IV: Black Flag

Zeker geen verkeerd lijstje van Ubisoft, al is de Wacht eigenlijk alleen geïnteresseerd in de bovenste twee titels. Nu zou een presentatie met alleen deze vijf games misschien wat kort zijn, vandaar dat Ubisoft zelf al aangeeft dat er nog meer games aanwezig zullen zijn. Welke? Dat hebben ze niet verklapt, maar met een beetje geluk zit The Crew daar dus ook bij!

Watch Dogs

Het lijstje van vijf is in ieder geval sowieso aanwezig, de Wacht is erg benieuwd naar de presentatie van Ubisoft. Dit omdat hij nog altijd hoopt op Beyond Good & Evil. Bovendien zijn de shows van Ubi de afgelopen tijd een stuk boeiender dan die van de hardwaregiganten, maar met het next-gen geweld kan hij ditmaal zomaar een beetje ondergesneeuwd worden. Geen zorgen, jullie krijgen op PU.nl natuurlijk alles mee! De presentatie is op 11 juni om 0.00 Nederlandse tijd, wees erbij!

 

Wii U vs Next-Gen

Ehhr, meneer heeft een punt. 

Wii U vs next-gen

 

Battlefield 4 DLC, waarom eigenlijk? 

Er zijn al heel veel woorden gezegd over DLC. Natuurlijk heeft deze nieuwe vorm van extra content de expansion-packs nagenoeg vervangen, maar uitgevers lijken het ook maar al te graag uit te buiten. Zo maakte EA van de week op Facebook bekend dat je de China Rising DLC gratis zou krijgen als je nu Battlefield 4 pre-ordert. Terwijl die game nog niet eens af is. Eén gamer stelde daarom een legitieme vraag. EA, STOP DIE SHIT DAN GEWOON IN JE GAME!

Battlefield 4

 

Slooptest voor Xbox One controller

Er is niets irritanter dan een kapotte controller. Dat komt altijd op het verkeerde moment en bovendien zijn die dingen schijtduur! Daarom wil Microsoft er zeker van zijn dat hun gamepad de meest uiterste vorm van controller-rape aankan, dat bootsen ze na door een machine als een malle op de knoppen te laten rammen! De pookjes worden keihard rondgedraaid, elke knop wordt zo’n twee miljoen keer (vier keer per seconde) ingedrukt en deze gegevens verzamelt Microsoft vervolgens via een computer. Als het signaal bij de 243.345e keer niet helemaal doorkomt, moet een techneut uitzoeken waar dat door komt!

Xbox One

Nu is dit zeker voor iemand als Samuel belangrijk, die met zijn fighting-games ongeveer iedere maand een controller weet te verslijten. Maar dat controllers lang meegaan, dat gelooft de Wacht wel. Het is veel erger als je zo’n ding op de grond laat flikkeren! Op deze manier heeft de Wacht namelijk al van vier van zijn gamepads afscheid moeten nemen, maar Microsoft probeert ook deze kans te minimaliseren. Ze donderen de Xbox One controllers behoorlijk wat keren op de grond en kijken dit via slow motion beelden terug. Zo moeten de zwakke plekken van de gamepad ontdekt worden, zodat hij niet van binnen naar de knoppen gaat!

Het resultaat van deze test? Je kunt de knopjes van de Xbox One controller zeker een miljoen keer indrukken voor zij hun kracht beginnen te verliezen. Hiermee zou de gamepad in theorie meer dan tien jaar mee moeten gaan! Wellicht is de controller dus nog wel langer bruikbaar dan de console zelf..

 

‘Gran Turismo 6 zal geen vertraging oplopen’

Niemand minder dan onze eigen JJ vroeg zich al erg snel af of Gran Turismo 6 niet (net als zijn voorganger) enorm geteisterd zou worden door vertragingen. Juist omdat de game alleen op de PS3 uitkomt is het voor Polyphony zaak om niet pas in maart met de populaire racer op de proppen te komen. Product manager Josh Walker heeft er uiteraard het volle vertrouwen in:

There is no reason to think the proposed release window for GT6 will not be achieved,

Gran Turismo

Plankgas voor het team van Gran Turismo dus, die deadline mag niet gemist worden! De keuze om Gran Turismo 6 niet naar de PS4 te brengen zorgt er wel voor dat The Crew vrij spel op de PS4 zou kunnen krijgen. Toch claimt Walker dat die beslissing de juiste is geweest, ze konden de fans van Gran Turismo immers niet teleurstellen:

We feel it is important to continue to support our loyal PS3 users, and those from many parts of the world who are new to PS3, with a new title

Slijmslijm, kontkus, kontkus. De Wacht gelooft het allemaal wel, maar zeg toch eens eerlijk. Jullie hadden toch veel liever een Gran Turismo op de PS4 gezien? Of nemen ‘de echte fans’ maar al te graag genoegen met mindere graphics?

 

Spelers op DotA 2 worden liev na een ban <3

We hebben al vaker gehoord van grof gebekte spelers in League of Legends, maar ook een groep gamers in DotA 2 kon het niet laten iedere keer weer op een negatieve manier van zich te laten horen. Valve kreeg door dat dit nieuwe spelers tegenhield om dieper in DotA 2 te duiken, de klachten van grof taalgebruik en onbeschoftheid bleven bovendien maar toenemen. Valve besloot dat het niet langer kon en voerde een ban-systeem in. Spelers konden een klacht indienen, en wanneer een klootviool genoeg stemmen bij elkaar had gekregen trakteerde het systeem hem op een ban!

DotA2

Geen gebruikelijke ban, want spelers werden alleen de mond gesnoerd. Na een ban kun je niet meer praten met je team en zonder communicatie met de medespelers kun je ook niemand lastig vallen! Nu we vier weken verder zijn klopt Valve zich trots op de borst. Niet alleen nemen de klachten systematisch af; volgens Valve verbetert 60% van de spelers met een ban hun gedrag:

Since the ability to block all communication from negative community members was implemented four weeks ago, there’s been a 35% drop in negative communication interactions. Yet,. those currently banned only made up less than 1% of the active player base

Uit die getallen kunnen we opmaken dat bijna alle spelers van DotA 2 prima gasten zijn. Het zijn altijd net die paar rotte appels die het voor de rest verpesten! De Wacht heeft zelf nooit echt te maken gehad met dat soort gastjes, maar het is mooi dat Valve er nu bovenop zit. Of eigenlijk zit de community dat zelf! Goeie ontwikkeling toch?

 

Omdat vroegah alles beter was 

Vroeger toen alles nog beter was, toen Wouter nog van het groene gras rookte, Ed nog maar 112 jaar oud was en de Wacht nog leerde hoe hij zijn veters moest strikken, toen keek men nog naar films als Die Hard en speelden kids 16bit-games! Retro is tegenwoordig hartstikke cool en daarom deelt de Wacht deze nieuwe Die Hard-game met jullie. Je speelt niet met John McClane, maar met zijn zoon. Wel lekker old-skool en bovendien helemaal niet kut, zelfs de soundtrack is episch! Mpfff, whahaha. Hoe ver kom jij!? Yippee-ki-yay motherfucker!

Die Hard

REACTIES (100) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord