Xbox Game Pass gaat lekker in Europa 

Xbox Game Pass gaat lekker in Europa 2018-08-25T15:50:46
Microsoft heeft op de Gamescom laten weten dat Xbox Game Pass het erg goed doet, vooral in Europa! Alle details in deze WeekendWacht, naast nieuws over Cyberpunk 2077, Home Sweet Home, Diablo 3 en Dark Souls voor de Switch, Rage 2 en Sekiro: Shadows Die Twice.

Cyberpunk 2077 heeft geen loading screens

Heerlijk, weekend! De Gamescom zit er weer op en de Wacht heeft alle laatste nieuwtjes voor je bij elkaar gezocht. Te beginnen met een fijne newsflash over Cyberpunk 2077! Het duurt echt nog wel even, voordat we de game zelf op onze PC en (next-gen) consoles kunnen spelen, maar we weten nu al dat we tijdens het spelen van de game vrijwel nooit naar een loading screen zitten te staren.

Cyberbabe

Tijdens de behind closed doors presentatie op de Gamescom werd bevestigd dat Cyberpunk 2077 geen loading screens zal hebben, zodra je de game hebt opgestart. Even voor de duidelijkheid, er is dus wel een loading screen als je de game opstart en als je doodgaat, maar zodra je in de game zit, kan je de hele wereld bezoeken zonder dat je tegen een loading screen aan zal lopen. Hij is fijn.

Maar nogmaals, het duurt echt nog wel even, voordat Cyberpunk 2077 uitkomt. De verwachting is ergens in 2019, daar moeten we het voorlopig mee doen.


Home Sweet Home naar consoles

Goed nieuws nu voor fans van horror games! De game Home Sweet Home is al een tijdje beschikbaar voor de PC, maar ontwikkelaar Yggdrazil heeft nu bekend gemaakt dat de game ook nog naar de PS4, Xbox One en zelfs Switch gaat komen. Er is nog geen release date bekend voor de console versies, maar hieronder kan je alvast naar een trailer kijken, zodat je weet wat je mag verwachten van Home Sweet Home. Creepy shit!


Xbox Game Pass gaat lekker in Europa

Microsoft doet goede zaken met Xbox Game Pass! De service wordt lekker opgepikt door gamers en Aaron Greenberg, de general manager van games marketing, laat weten dat de service een groot succes is. Vooral in Europa gaat Xbox Game Pass als een malle en Aaron is daar uiteraard behoorlijk blij mee. Hij geeft zelf wat tekst en uitleg:

Pass

"What we're seeing is Game Pass response is really strong. Subscriptions are going well, especially here in Europe, we've seen really, really good response. We're seeing people spending more time playing, playing more games in Game Pass, and it's been great for us but it's also great for our development partners as well. It builds a bigger audience, the network effect has been great - we've seen that with both Sea of Thieves and State of Decay as an example, where we saw more players come in and play the game, which drove more word-of-mouth, that network effect that we think definitely contributed to the success of those titles."

Er gaan al een tijdje geruchten dat Microsoft de Xbox Game Pass service de komende tijd flink wil uitbouwen en een grote rol wil laten spelen op de next-gen Xbox console(s). Check de next-gen geruchten Features voor meer info!


DF: Diablo 3 en Dark Souls op de Switch

De bazen van Digital Foundry waren ook op de Gamescom en konden daar al aan de slag met de Switch versie van Diablo 3 en Dark Souls. De uitgebreide ontleding, zoals alleen Digital Foundry dat kan komt nog, maar tot die tijd kunnen we alvast kijken naar hoe de vroege versies van de games in handheld mode draaien op de Switch. Het blijft indrukwekkend om dit soort games te zien draaien op een handheld!


Rage 2 is singleplayer only

Avalanche Studios en id Software zijn druk bezig met het ontwikkelen van Rage 2, die ergens volgend jaar moet uitkomen. We hebben al aardig wat info, screens en footage over de game gehad de afgelopen weken, maar nu zijn er meer details bekend over de multiplayer in Rage 2, of eigenlijk het ontbreken daar aan. Rage 2 is puur en alleen een singleplayer game, laat Tim Willits, studio director bij id Software, weten.

Tim zegt in een interview dat er wel updates en ‘community dingen’ gepland staan voor Rage 2 na release, maar dat de focus volledig ligt bij de singleplayer. Hij zegt:

Rage

"It's a singleplayer game. We feel that we are offering many hours of game for the money, but we also want to have a longer tail on the game. Which means that the focus is to deliver a robust single-player game at launch. We'll have some free updates, and we'll have paid updates. We have some community things too, so you can kind of feel that you're part of a community. And we'll talk about those later. But our focus is single player." 

Die community elementen klinken wel een beetje alsof we een soort multiplayer-achtige gameplay mogen verwachten in de toekomst, maar het is in ieder geval duidelijk dat er geen echte multiplayer of co-op in de main game zal zitten. Best jammer, Rage 2 lijkt juist heel geschikt om in co-op gespeeld te worden.


Sekiro: Shadows Die Twice gameplay

Afsluitertje doen dan maar! Op de Gamescom werden de eerste gameplay beelden geshowd van Sekiro: Shadows Die Twice en de game was zelfs behind closed doors speelbaar voor de media. Gelukkig is er maar liefst ruim een kwartier aan gameplay footage opgenomen, zodat we er met z’n allen van kunnen genieten. Wat opvalt aan de game?

Sekiro

Dat Sekiro: Shadows Die Twice behoorlijk wat weg heeft van de Dark Souls-achtige games! Ja, en dat de speler van deze demo moet gaan werken aan z’n gaming skills, want hij bakt er werkelijk geen kloot van.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord