Xbox 720 is Xbox Durango? 

Xbox 720 is Xbox Durango? 2012-09-17T12:58:56
De Nachtwacht heeft geruchten over de codenaam van de nieuwe Xbox opgepikt. Begin maar alvast met wennen aan Xbox Durango! Verder SSX op bezoek in Siberië, neppe Starhawk bèta keys, smaakvolle Prototype 2 trailer, firmware updates voor de PS3 en Xbox 360, alles over de crossplay tussen de PS Vita en PS3 en het laatste deel van de Alan Wake's American Nightmare dev diary. Tijd om het licht uit te doen!

Xbox 720 = Xbox Durango?
Beginnen met een gerucht is altijd lekker, maar een next-gen gerucht is altijd extra feest! De opvolger van de Xbox 360 wordt voor het gemak door vele maar Xbox 720 genoemd, maar het is wel heel onwaarschijnlijk dat de console die naam krijgt. Het is niet ongebruikelijk dat er bijnamen zijn voor toekomstige hardware en ook de fabrikanten doen daar vrolijk aan mee. Zo zijn er voor heel veel consoles eerst codenamen, voordat de definitieve naam gekozen wordt.

Zo werd de GameCube eerst de Dolphin genoemd, de Xbox was vroeger de Xenon, de Wii werd Revolution genoemd, de PS Vita ging een tijdje door het leven als NGP en Kinect begon ooit als Project Natal. Het lijkt er op dat nu ook de codenaam voor de opvolger van de Xbox 360 bekend is! Het gaat om 'Durango'.

Natal is een stad in Brazilië en Durango is de naam van één van de 31 Mexicaanse Staten. Wat je aan deze info hebt? Geen drol! Toch lijkt het er op dat we aan deze naam moeten gaan wennen, net als dat we dat aan al die andere namen deden, voordat het werd veranderd. Xbox Durango it is!

SSX goes Siberia
Ook in deze Nachtwacht genoeg te zien in de vorm van game footage! Aangezien de Wacht wel zin heeft in wintersport, krijgt de nieuwe SSX uiteraard weer een plekje. Er komen een shitload aan trailers uit voor de snowboard game en dit keer staat Siberië in de spotlights!

De locatie zit vol met ijzige afdalingen en ook zal je complete fabrieken tegenkomen. Sta dus niet verbaasd dat je over de powerlines kunt sliden! Volgens de trailer moeten we al onze skills meenemen naar Siberië om van de berg af te komen en dat kunnen we zelf gaan proberen vanaf 1 maart als de game uitkomt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Starhawk bèta keys phishing
Even een kleine waarschuwing tussendoor! De Starhawk beta is in volle gang, maar alleen vroege kopers van Uncharted 3 en PS+ members hebben toegang tot de multiplayer madness. De betakeys zijn dan ook in trek op het net en daar gaan vervelende gasten dan weer misbruik van maken.
Zo zijn er berichten van phishing scams via Twitter! De boosdoeners proberen toegang te krijgen tot je Twitter en PSN account. De president van Lightbox Interactive, de ontwikkelaar van de game, waarschuwt iedereen met de volgende tekst:

"Sadly it’s come to this: There are now phishing scams on Twitter for the Starhawk beta. Be careful everyone!!"

Heel triest dat dit soort dingen altijd moeten gebeuren. Wees dus altijd zuinig met je persoonlijke informatie!

Prototype 2: papa komt naar huis
Na die misselijkmakende berichten is het tijd voor een kleine glimlach op het gezicht en die zal je na het zien van de uiterst smaakvolle Prototype 2 trailer wel krijgen. Tenminste, als je dit soort filmische 'rustige' trailers kunt waarderen! Het onderstaande filmpje is namelijk niet direct wat je zou verwachten van een brute game als Prototype.

In deze trailer dan ook geen zieke moves van alle superpowers van James Heller en Alex Mercer, maar gewoon een kalm gesprekje tussen Heller en zijn familie. Daddy's coming home!

PS3/Xbox 360 updates
Vorige week werden we nog begroet door firmware 4.10 voor de PlayStation 3, die voor de verandering ook nog eens echt wat verbeteringen met zich meebracht, maar al snel bleek dat een aantal gamers juist last hadden van de nieuwe firmware. De verwachting was al dat Sony met een nieuwe update zou komen en zie hier, firmware 4.11!

Sony heeft nog geen officiële changelog online gegooid, behalve het standaard 'improves certain aspects of system software' maar het zal ongetwijfeld de bugs uit 4.10 fixen. Opvallend detail is dat de update voor de USA en Canada niet verplicht is, maar bij ons in Europa wel! Dat heeft misschien weer wat te maken met de aanstaande release van de PS Vita. Nog maar een paar nachtjes slapen!

Ook Microsoft kwam met een nieuwe update voor de Xbox 360 en ook deze firmware bestaat waarschijnlijk alleen uit bugfixes. Sinds de laatste grote update voor de Xbox 360 hadden een aantal gebruikers last van een 'Limited RGB' probleem, wat er op neerkomt dat zwart vooral grijs werd en ook de kleuren minder fel waren. Dit is nu allemaal gefixt.

Fijn, kunnen we nu weer ongestoord, met alle toeters en bellen intact, van onze consoles genieten! Precies, zoals het hoort.

Sony over crossplatform games
Met de release van de PS Vita volgende week heeft Sony wat meer duidelijkheid gegeven over de crossplay mogelijkheden van de nieuwe handheld. Zo zijn er bijvoorbeeld onduidelijkheden over hoe het nou precies zit met games die op de PS Vita speelbaar zijn, maar ook op de PS3. Moet je dan twee keer dezelfde game gaan kopen voor elk systeem? Kan je de games overzetten van je PS3 naar je Vita?

Even alle feiten op een rij:

- Launch games als MotorStorm RC, Hustle Kings, Top Darts en een aantal tracks van WipEout kunnen op beide systemen worden gespeeld. Je koopt de game één keer en dan krijg je beide versies.
- Als je bijvoorbeeld Hustle Kings of Top Darts al eerder hebt gekocht voor de PS3, mag je de Vita-versie gratis downloaden. Het werkt dus ook met terugwerkende kracht.
- WipEout 2048 krijgt DLC in de vorm van alle tracks uit WipEout HD en Fury van de PS3. Deze DLC is geheel gratis als je de PS3 game met de Fury uitbreiding al hebt.
- Ook DLC zal crossplatform gaan werken, zoals bijvoorbeeld al bij Ultimate Marvel vs. Capcom 3 het geval is. Je gekochte DLC zal dus op beide versies werken, op zowel de PS Vita als de PS3.
- Er kan in multiplayer crossplatform worden gespeeld. Zo kan je in Hustle Kings op je PS Vita online een potje poolen tegen PS3 spelers en WipEout 2048 ondersteunt vanaf launch vier tracks waarop dit mogelijk is.

Hopelijk neemt dit wat verwarring weg en het is mooi dat Sony de mogelijkheid geeft om bij je al gekochte games alsnog een PS Vita versie te kunnen downloaden. Je krijgt dus twee versies voor de prijs van één! De verwachting is dat dit met veel meer titels gaat gebeuren, zodat je onderweg op je PS Vita echt verder kunt spelen met de game die je ook op de PS3 speelt. Sony heeft laten weten binnenkort met meer details te komen.

Alan Wake dev diary
De Xbox Live House Party is officieel van start gegaan en dat betekent dat er elke week nieuwe puike XBLA games te vinden zijn op de Marketplace. Zo kunnen we binnenkort eindelijk gaan genieten van een nieuw Alan Wake avontuur in zijn American Nightmare. Jawel, trek de batterijen maar uit de oplader mensen, it's about to get dark!

In het laatste deel van de developer diary van ontwikkelaar Remedy leggen de devs de nadruk op het spooky verhaal van de game. Alan Wake heeft te maken met een soort duistere uitvoering van zichzelf en dat zorgt voor de nodige kippenvel momenten.

Verder hebben ze het over de andere gamemodes in American Nightmare en hebben ook de devs last van de 'Dark Wake' tijdens de opname van het filmpje, zoals je hieronder kunt zien. Alan Wake's American Nightmare is vanaf 22 februari beschikbaar, exclusief voor XBLA.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord