World of Warcraft meer dan 10 miljoen leden na Warlords of Draenor 

World of Warcraft meer dan 10 miljoen leden na Warlords of Draenor 2014-11-20T01:32:18
World of Warcraft kruipt langzaamaan weer richting hun oude piek van 14 miljoen leden, en dat allemaal dankzij een expansion. Daarnaast zijn we nog niet klaar voor virtual reality volgens Take Two. Ook is de Xbox One jarig en krijgen wij (vrij weinig) cadeaus. Nachtwacht, goedemorgen.

Gaming nog niet klaar voor virtual reality’

Bovenstaande quote komt uit de mond van Strauss Zelnick, opperbaas van publisher Take Two. Hij is van mening dat de wereld (en dan vooral de wereld van gamers en games) nog niet klaar is voor is virtual reality. Komaan Oculus en Sony, pak je zooi maar weer in, lekker douchen, en naar huis! De Wacht overdrijft lichtelijk, want Zelnick denkt dat het slechts een kwestie van tijd is. Dat gaf hij aan tijdens een interview op televisie.

“Part of it is we need to see how the headsets roll out and how we can best deliver an experience. We are concerned. We don’t want people getting nauseated. And also, having had the experience, I’m not sure how long you want an immersive headset on your head.”

Oculus

Zijn voornaamste angst is dus het misselijkmakende effect van de headsets, maar Take Two houdt de vorderingen in de gaten en zijn er natuurlijk als de kippen bij wanneer het wél aanslaat. Mocht de consument het namelijk wel willen hebben, dan wil Take Two er natuurlijk ook geld mee maken. Maar vooralsnog houden ze zich liever bezig met de kracht die ze nu bezitten. De GTA V’s en Borderlands verdienen namelijk ook nog best wel aardig.

De Wacht zelf heeft eigenlijk ook weinig zin om uren met zo’n unit op zijn hoofd te zitten. Dat hele onderdompelen in een wereld is best wel tof, maar niet voor zo lang. Kotsen tijdens het gamen is sowieso niet echt okay...

 

Evolve – Caira gameplay

Turtle Rock geeft om de zoveel tijd wat nieuwe info vrij over asynchrone shooter Evolve. Deze keer staat medic Caira in de spotlight en het is een van de weinige medics op aard met een grenade launcher. Check haar skills en wapens in onderstaande gameplay-trailer-achtig-dingeske. Als je niet tegen overdreven shoutcasting kan, heb je hier wel een zware dobber aan trouwens...

 

Realistische Pokémon

Gavin Mackey doet wat alle artiesten op Tumblr doen; Pokémon fan-art maken, maar Mackey doet het bijzonder goed. Check het:

Poliwrath

Typhlosion

 

Microsoft viert eenjarig bestaan Xbox One met cadeaus

Komende zaterdag viert Microsoft dat de Xbox One een jaar bestaat. Behalve als je in Nederland woont, of in een van die andere verwaarloosde derdewereldlanden waarin de console pas een handvol maanden bestaat... Zijn we daar nog steeds niet overheen? Neen, nog steeds niet. Anyway, Xbox One-gebruikers van het eerste uur zullen komend weekend een persoonlijke email ontvangen met daarin alles wat ze het afgelopen jaar gedaan hebben. De gehele community heeft ook al flink wat werk verricht:

  • Een totale gamerscore van 11 miljard
  • Meer dan twee miljard uur gespeeld op de Xbox One
  • De top vier meest behaalde achievements zijn: Welcom to Forza Motorsport (Forza 5), Build Yourself (Titanfall), Ship Rite (Destiny) en Spatial Awareness (CoD: Ghosts)

CoD Ghosts

Daarnaast strooit Microsoft ook nog met cadeaus, want vanaf komend weekend kunnen Xbox One-gamers (die woonachtig zijn in een van de 13 launch-landen) de volgende dingen tegemoet zien:

  • Year One gamer picture
  • Nieuwe Xbox One achtergronden
  • Een Year One achtergrond voor Twitter/je desktop enz.
  • Gratis huren van Halo 4: Forward Unto Dawn (tijdelijk)
  • Gratis huren van DBZ: Battle of the Gods en een aantal DBZ afleveringen (alleen voor de VS en Canada)

Uiteindelijk is het best wel een naaistreek dus. We kregen dat ding al maanden later, en daardoor krijgen we ook die gratis shit niet? Worden we dan uiteindelijk niet dubbel genaaid? Ook maken willekeurige fans kans op wat interessantere goodies zoals limited edition game-bundels en in-game items voor bijvoorbeeld Assassin’s Creed Unity. De volledige lijst liegt er niet om en die bekijk je hier!

 

Er was eens...

Okay, dit heeft vrij weinig met games te maken, maar nondedju wat is dit een mooi verhaaltje. Shrek Fan fiction wordt heel snel, heel gek.

 

World of Warcraft heeft 10 miljoen leden dankzij Warlords of Draenor

World of Warcraft doet weer mee! Door een totaal onverwachte samenloop van omstandigheden is het aantal mensen in de wereld van Azaroth weer toegenomen tot ongekende hoogte. De omstandigheden zijn samen gelopen(?) zijn het uitkomen van de expansion Warlords of Draenor en het aantal mensen dat die expansion gekocht hebben. Volgens Blizzard waren er dat 3,3 miljoen op dag een.

Warlords of Draenor

Ondertussen is het totale aantal leden gestegen tot meer dan 10 miljoen. Dit cijfer was vorig kwartaal nog 7,4 miljoen, dus de uitbreiding heeft zichzelf al zo goed als terugbetaald. Wel moeten we rekening houden met het aantal gratis lidmaatschappen. Deze actie zit namelijk standaard bij de uitbreiding. Maar zoals De Wacht al eerder heeft aangegeven, stopt niemand ooit echt met WoW, en een maand een MMORPG spelen is net zoiets als een luttele zes seconden masturberen; het is heel fijn enzo, maar je bent nog lang niet klaar. Na deze vunzige vergelijking, even een quote van Blizzard’s CEO Mike Morhaime:

“We poured a lot of hard work and passion into this expansion, and we appreciate all the kind words from players and the overwhelming support they continue to show for World of Warcraft.”

Naast het feit dat Blizzard sorry zegt voor de opstartproblemen na de release van Warlords, zeggen ze ook heel duidelijk ‘dank jullie wel voor jullie geld.’ WoW klimt weer stilletjes naar hun piek uit 2010, toen hadden ze namelijk nog 12 miljoen leden. Zijn er nog PUmmunity members die weer zijn begonnen?

 

Gratis niet meer gratis in App Store

Niks is tegenwoordig nog gratis, je betaalt overal voor, zelfs voor free-to-play games! Wie had dat nu verwacht?! Apple heeft eindelijk de ‘free’ button ingeruild voor een ‘get’ button in de App Store voor gratis games die wél in-app aankopen bevatten. Dit heeft Apple niet per se gedaan uit de goedheid van hun hart, maar meer omdat verschillende organisaties zoals de Federal Trade Commision en European Commission er behoorlijk op aandrongen.

Candy Crush

Zowel Apple en Google hebben begin dit jaar al diep in de buidel moeten tasten door klachten van het FTC, als hun buidels tientallen miljoenen dollars bevatten tenminste... Google Play Store is eerder al gezwicht onder de druk, maar er zijn nog altijd wel een aantal games met in-app aankopen te vinden onder de ‘free’ noemer. Alsnog is het een goede zaak. Nu kunnen kids niet meer zo makkelijk duizenden dollars/euro’s tegen een game als Candy Crush of Clash of Clans aan smijten.

 

No Man’s Sky krijgt speciaal event tijdens PlayStation Experience

Weet je nog? Die ene game op de E3 waar iedereen van door het lint ging? Jeweetwel, No Man’s Sky. Vergeten he? Jij en vele met jou. Maar De Wacht frist je geheugen weer een beetje op met dit korte nieuwtje. Wil je meer weten over de game? Wacht dan de PlayStation Experience even af:

 

Bedankt voor het lezen!! Daaaaag!

Pacman anno nu:

REACTIES (34) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord