Windows 10 al meer dan 14 miljoen keer gedownload 

Windows 10 al meer dan 14 miljoen keer gedownload 2015-07-31T21:54:14
Een nieuw besturingssysteem heeft het licht gezien en daar zijn we blij mee, want de software is inmiddels al meer dan 14 miljoen keer gedownload. Gelukkig draait het deze Nachtwacht ook om games, want zo berichten we over Zombi, Rise of the Tomb Raider en ja! Driveclub!

Dolfijn

De verschillen tussen Zombi en ZombiU

Gisteren leerden we in de Nachtwacht dat de Wii U-exclusive ZombiU binnenkort naar de PS4, Xbox One en PC komt. ZombiU maakt erg veel gebruik van de Wii U GamePad en daarom is de vraag in hoeverre de aankomende release verschilt van de eerste versie. Ubisoft heeft op haar blog laten weten dat de multiplayer mode in ieder geval niet terugkeert. Daarvoor in de plaats krijgen we echter wel nieuwe melee wapens. Oorspronkelijk heeft de game maar een wapen, namelijk een cricket bat waar alleen Britse kakkers echt blij van werden. Voor de iets boersere spelers wordt er nu een schep en een knuppel met spijkers toegevoegd. Beide wapens kunnen meerdere vijanden tegelijk raken, alleen doet de honkbalknuppel extra schade en heeft het een grotere kans om een critical hit te realiseren.

Zombi

Omdat de Xbox One, PS4 en PC niet standaard een tweede scherm hebben zijn een aantal zaken van de Wii U GamePad verschoven naar het hoofdscherm. Zo is de kaart van het level een mini map op je beeldscherm geworden en wordt je inventory ook gewoon op het beeldscherm geknald. Als je in je inventory zit, gaat de tijd gewoon verder en dat is in de nieuwe versie niet anders. De ontwikkelaar heeft daarom besloten om je inventaris niet het hele scherm te laten opslokken zodat je op de randen van je scherm nog ziet of er zombies aankomen.

Ook op technische vlak zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd, zo zijn de laadtijden korter en is er veel tijd gestoken om de controls zo soepel intuïtief mogelijk te maken zodat de atmosfeer van het origineel ook in de nieuwe versies gevoeld wordt.

  

Kiezen tussen een wafel en een omelet

Soms is het leven gewoon raar

Life is Strange

  

Windows 10 al 14 miljoen keer gedownload

Sinds woensdag is het voor nagenoeg iedereen met Windows 7, Windows 8.1 en het verschrikkelijke Windows 8 mogelijk om Windows 10 te downloaden. Volgens Microsoft hebben we dat ook massaal gedaan want het Amerikaanse bedrijf bericht namelijk dat het besturingssysteem al 14 miljoen keer is gedownload. Een groot getal dat al na iets meer dan 24 uur bereikt is. De nieuwste versie is gratis te upgraden als je deze binnen een jaar na de release van het product downloadt. Je hebt dus nog 363 dagen om gratis naar Windows 10 te upgraden.

Windows 10

Het aantal downloads zal de komende dagen nog flink blijven stijgen want om Windows 10 te downloaden moet je de upgrade reserveren. Microsoft hoopt het aantal reserveringen de komende dagen/weken weg te werken. Er zijn trouwens manieren waardoor je de upgrade wel meteen kan downloaden. Windows 10 moet het meest gamevriendelijke besturingssysteem tot nu toe worden waardoor onze interesse voor de software al is gewekt. Voor iedereen die wil weten wat de OS precies betekent voor jou als gamer, heeft Sijmon een mooi lapje tekst geschreven. Zijn we hier al massaal overgestapt naar Windows 10? En zo ja, wat zijn jullie bevindingen?

  

Het is de butler

Batman Arkham Knight mod maakt Alfred speelbaar. Blijkbaar is er toch één iemand die de game goed kan draaien op zijn PC.

  

DriveClub twee miljoen keer verkocht

Het houdt niet op met de cijfertjes want na de downloadcijfers van Microsoft leren we vandaag ook dat DriveClub 2 miljoen keer is verkocht. De racegame van Evolution Studios kennen we vooral van de gebrekkige lancering want zo is de voormalige launchgame van de PS4 meerdere keren uitgesteld en heeft de gratis kleinere versie zelfs bijna een jaar langer op zich laten wachten. Inmiddels zijn alle beloftes waargemaakt en blijkt de game ook nog eens goed te verkopen. Game Director Paul Rustchynsky laat op zijn Twitter weten dat DriveClub inmiddels 2 miljoen keer is verkocht.

De cijfers doen vermoeden dat een hoop gamers niet meer konden wachten op de gratis PS Plus-versie en daarom toch maar besloten hebben het spel te kopen voordat de beloofde demo-versie eindelijk deze zomer uitrolde. Een andere mogelijkheid is dat veel spelers het spel na de gratis proef versie voor een kleiner bedrag hebben geüpgradet naar de volledige versie. Hoe het ook zij, wat we zeker weten is dat de Wacht zin had om even lekker te speculeren. DriveClub wordt nog volop ondersteund door Evolution Studios en krijgt regelmatig nieuwe dure bolides waarin we mogen racen.

  

Ubisoft weet wat zelfverheerlijking is

Gelijk hebben ze wel, het ziet er ontzettend gaaf uit.

  

Until Dawn is helemaal af

De enige echte nieuwe exclusive game-ervaring die Sony ons dit jaar nog weet te bieden is af. Het gaat natuurlijk om de verhalende horrorgame Until Dawn waarin we een vriendengroep volgen die in helse omstandigheden verzeild raken. De game wordt ontwikkeld door Supermassive Games die voor het eerst de kans hebben gekregen een echte triple-A titel af te leveren. Until Dawn heeft met Hayden Panettiere ook een serieuze naam weten aan te trekken die met het speciale capaciteiten meewerkt aan het product. Vandaag is het spel echt af en kunnen de ontwikkelaars eindelijk achter hun computers vandaan trekken en proberen hun oogleden te laten wennen aan het zonlicht dat ze al jaren niet meer hebben gezien.

In de maand augustus komen er niet echt heel veel topspellen uit. Vanaf september begint de release-regen pas echt en dan is het zaak om je portemonnee niet een te groot slachtoffer te laten worden met titels als Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Mad Max, FIFA 16, Super Mario Maker en Destiny: The Taken King die allemaal in september uitkomen. De maanden die daarop volgen worden alleen nog maar zwaarder. Until Dawn komt op 28 augustus uit en is exclusief voor de PS4.

Until Dawn

  

Nintendo houdt van haar iconen!

Nintendo

  

Omgevingen in Rise of the Tomb Raider zijn drie keer groter

Op 10 november mogen we weer als de attractieve dame Lara naar schatten zoeken, want dan komt haar nieuwste avontuur uit exclusief op de Xbox One. De game lijkt erg op de voorganger Tomb Raider (2013) en daarom zijn vragen over hoe het spel precies verschilt met haar voorganger niet raar. In een interview met Gamingbolt vertelt Crystal Dynamics dat de omgevingen alleen al gemiddeld drie keer groter zijn waardoor er voor de speler veel meer vrijheid ontstaat. Wat ook nieuw aan de game is, is de mogelijkheid om onderwater te zwemmen en in bomen te klimmen. De functies zijn niet alleen handig om je voort te bewegen maar kunnen ook tactisch gebruikt worden om vijanden uit te schakelen.

Rise of the Tomb Raider

Net als de vorige Tomb Raider kent Rise of the Tomb Raider alleen laadtijden als je de game net hebt opgestart. Als je niet doodgaat en het spel in één keer uitspeelt, hoef je de game maar één keer te laden. Rise of the Tomb Raider is tijdelijk exclusief op de Xbox One. Begin 2016 komt de game ook naar de PC en aan het einde van het jaar, waarschijnlijk 10 november 2016, verschijnt het spel op de PS4.

  

Eindigen met een gifje!

Patrick

Fijn weekend!

REACTIES (69) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord