Weer een 'game-breaking' bug ontdekt in Battlefield 4 

Weer een 'game-breaking' bug ontdekt in Battlefield 4 2014-04-15T09:37:54
Het is weer een puinhoop in Battlefield 4. niet dat de game helemaal niet meer te spelen valt, maar er zijn toch weer wat merkwaardige dingen boven tafel gekomen. Verder is het speedrunning record voor Half-life verbroken en claimt Jade Raymond dat jullie minder tetten in games willen. Alsof je dat zelf niet kunt bepalen!

Wereldrecord: Half-Life Speedrun in twintig minuten

Er is bijzonder veel diversiteit binnen de speedrun challenges. Ga je voor 100%, moet de speedrun in één keer uitgespeeld worden of gaat het erom om theoretisch gezien in segmenten de snelste route door een spel heen te vinden? Dat laatste gebeurde bij het zetten van een nieuw wereldrecord in een Half-Life speedrun. Aan de poging gingen maanden van theorycraften vooraf, maar dat leverde een solide tijd van 20:41 op. Dat is maar liefst negen minuten korter dan het vorige record! Het ging echter niet om één speedrunner. Quadrazid voltooide de run met zes van zijn maten en hebben de game daarvoor op meerdere manieren aangepast. Het team deelde zelf de volgende info bij de video:

  • This run sets the new world record for a segmented speedrun of Half-Life on Hard difficulty with an improvement of 9 minutes. (29:41» 20:41).
  • Runners, in order of total amount of segments: quadrazid, CRASH FORT, coolkid, pineapple, YaLTeR, Spider-Waffle, FELip.
  • The total amount of segments is 317, 249 of which are shorter than 5 seconds.
  • 107 saves/segments was made only to cause and abuse save glitches. 53 of those being at Nihilanth.
  • This run is heavily scripted using the in-game console, the most widely used scripts are jump spam, duck spam, 180º turn for gauss boost and precise use-key actions.
  • To use the better demo functionality and the support of higher FPS values in the Steam version, a mod have been made to restore the gameplay to the way it was before the anti-bhop patch back in 2001. The mod also features a lot of new HUD elements to aid speedrunning.

Inmiddels nieuwsgierig geworden naar de run zelf? Geen zorgen, je vindt hem in de video hieronder. Aan welke regels moet een speedrun volgens jullie voldoen om écht mee te tellen? Vinden jullie dat je de game dan in meerdere stukjes mag opbreken om een zo efficient mogelijk resultaat te halen? Laat het weten in de comments!

 

Death Shield bug in Battlefield 4 ontdekt

Tja, net als je denkt dat DICE nu wel alle bugs uit BF4 heeft gehaald, wordt er een nieuwe game-breaking fok-op ontdekt. Deze keer is de vondst van JackFrags, een YouTuber die de Wacht altijd heeft gewaardeerd om zijn DayZ video’s. Misschien dat EA vanaf nu ook zijn kanaal zal volgen. Wat is er aan de hand? In Battlefield 4 is een speler die nog te ‘reviven’ valt, volgens de server nog altijd een staand voorwerp. Als je dus een granaat over een nog te reviven lichaam gooit, ketst deze gewoon terug naar jezelf, in plaats van door te rollen. Als je achter zo'n lichaam staat ben je dus aanzienlijk in het voordeel.

Dit gebeurt ook bij RPG’s en zelfs tanks. Stel je dus voor dat je iemand voor een helikopter neerknalt, en vervolgens je RPG op net wat hoger mikt om die heli op te blazen, dan zal deze niet beschadigen. Je kunt zo ook per ongeluk jezelf van kant maken. Het is dus zeker iets dat DICE zo snel mogelijk moet fixen. Komt er ooit een einde aan het gestuntel? De Wacht heeft het idee dat er nog nooit een Battlefield met zoveel problemen is geweest! Check de video van JackFrags zelf om goed in beeld te krijgen wat de bug precies inhoudt:

Verklaart dit iets voor BF4-spelers onder jullie? Heb je dit al eens ervaren zonder te weten wat het inhield?

 

Waar ben jij?

Als de diarree opeens inkickt?  - Gevonden op Reddit, ik vond hem goed!

Skyrim

 

Met al die microtransacties tegenwoordig..

VgCats

 

Ubi nodigt pers uit voor E3-presentatie

We kunnen ons alweer langzaam lekkermaken voor de E3! Het evenement is slechts een kleine twee maanden van ons verwijderd, waar we de vetste games en de lekkerste boothbabes kunnen verwachten. Of ehh, de pers dan. De Wacht kan dit jaar helaas niet naar L.A. afreizen, maar wees er gerust op dat we net als ieder jaar een behoorlijke delegatie met professionele idioten naar Callie sturen! Daar zijn ze bij deze ook uitgenodigd voor de pers-presentatie van Ubisoft, die op maandag 9 juni rond 3 uur ’s middags (lokale tijd) zal plaatsvinden.

Terwijl het E3-team in de zaal zit, kijken wij natuurlijk gezellig met ze mee via de livestreams. Wat we kunnen verwachten? De Wacht durft er wel geld op te zetten dat The Division en The Crew prominent aanwezig zullen zijn. Maar de afgelopen twee jaar had Ubisoft de knaller van de beurs tijdens de presentatie. Tweemaal met een game die nog láng niet in de winkels zou komen te liggen. Worden we ook dit jaar weer verleid met een titel die in 2016 in onze handen kan liggen? Wat te denken van Beyond Good & Evil 2?

Watch Dogs

Uiteraard kan Assassin’s Creed niet ontbreken en zou het wel héél stoer zijn als we nog iets met de Prince of Persia terug zien. Maar alles is speculatie tot 9 juni, de livestream check je dan uiteraard op PU.nl. Waar hopen jullie op?

 

“Games moeten gamers niet als idioten behandelen”

Bij Ubisoft werkt de voor jullie ogen prima te verteren Jade Raymond. En Jade Raymond is boos! Het hoofd van Ubisoft Toronto zei dat tegen The Grid. Ze vindt namelijk dat games de gamer als een idioot behandelen! Er zouden namelijk behoorlijk typische standaarden zijn voor games die, als je er als vrouw naar kijkt, redelijk zielig zijn.

"I don't like the assumption that all people who play games want big chain saws and women in bikinis. It's like, really? Not all gamers are teenage boys, and even teenage boys want more than that."

Jade Raymond

Ehh Jade. Even die mooi gevulde lippen van je op elkaar houden en het gelul dat met iedere ademstoot meekomt stopzetten. We willen namelijk absoluut MEER goede tieten in games, als ze maar goed in het verhaal verwerkt zitten enzo. Die bikini’s zijn dan ook compleet optioneel. En Kettingzagen vindt de Wacht overigens ook redelijk oké! Maar ga vooral verder Jade:

"There still isn't a game where you get to play an old lady. That's my dream."

Ah. Een wijze les voor Raymond; sommige dromen moet je gewoon lekker loslaten. Spelen als een oud vrouwtje houdt in dat we met saggy baggy tetten te maken krijgen en dat wil je gamers besparen! Nu mag een ontwikkelaar altijd proberen een gamer uit te dagen, maar moet dat ten koste gaan van prima prammen? De Wacht weet het niet. Wat vinden jullie?

 

Nachtmuziek: DayZ Get Lucky Parody

We hebben weer een echte knaller om de nacht mee in te duiken. Team GEO schreef nieuwe lyrics voor de hit Get Lucky en een aantal lines zijn pijnlijk waar. Can't wait, till they add cars. Erg tof gedaan though, enjoy!

REACTIES (79) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord