Watch Dogs vs. reality 

Watch Dogs vs. reality 2014-05-02T09:26:41
Hoe realistisch is dat hacken in Watch Dogs nou eigenlijk? De Wacht heeft er een antwoord op naast nieuws over Guerrilla Games, DriveClub, Project Cars, Oculus Rift, Yoshi en virtual reality voor Microsoft!

Guerrilla Games vacature

Top o’ the mornin’ to ya! Ga er maar weer lekker voor zitten, want de Wacht heeft weer een sappig gerucht voor je, die deze keer ook nog eens een Nederlands tintje heeft. We kennen Guerrilla Games allemaal van de Killzone titels, maar we weten ook dat de studio al een tijdje werkt aan een gloednieuwe IP voor de PlayStation 4. Info over het nieuwe project hebben we zo goed als niet, maar misschien kan een vacature een beetje helpen!

Guerrilla Games is namelijk op zoek naar game designers die wel heel veel verstand van online games moeten hebben. Een paar eisen uit de vacature op een rij:

Guerrilla

  • We’re looking for regular/senior designers with online, multiplayer or coop experience to work on our unannounced new IP.
  • You have strong interest in both playing and making online games.
  • Developed micro-transactions and/or nontraditional recurring revenue models.
  • Have developed or supported online gaming communities or titles with a large social focus.

Dit maakt in ieder geval duidelijk dat online gameplay een grote rol gaat spelen in de nieuwe IP. Misschien wordt het zelfs wel een MMO met micro-transacties? Het zou zo maar kunnen dat we over een weekje of 5 al een stuk meer weten na de Sony E3 persconferentie. Laat maar zien, Guerrilla!


Dat Ass

Yoshi, die ouwe viespeuk!

Yoshi


DriveClub uitgesteld door het menu?

Nog meer geruchten in deze Nachtwacht? Nou, een beetje. DriveClub zou in eerste instantie een launch game worden voor de PlayStation 4, maar de game werd net voor de launch verschoven naar begin 2014. Nu is echter duidelijk dat we nu nog bijna een half jaar moeten wachten op de game, maar een echte harde reden is er eigenlijk niet voor het uitstel.

Er gaan wel geruchten over virtual reality support en dat Sony tot de conclusie kwam dat de kwaliteit van de game onder de maat was, maar echt keihard bewijs is er niet voor. Bizar is dat Paul Rustchynsky, de game director van DriveClub, nu laat weten dat het uitstel met het menu van de game te maken heeft!

Drive

“We wanted to make sure we got one important feature right. The dynamic menu is key to how much fun you’re going to get out of the game because it is the glue that connects you to everyone else in the community. Whenever you fire up the game; between every race you play, and when you log in to Driveclub on your phone or tablet, the dynamic menu has to be slick to ensure your experience is seamlessly connected.”

WTF? Dus deze gast laat doodleuk weten dat Driveclub een jaar is uitgesteld door het fokkin menu? Dat moet een verdomd vet menu worden dan! De Wacht snapt best dat de hele sociale ervaring in Driveclub top notch moet zijn, maar het klinkt toch vaag.


Project Cars PS4 pics

Over racen gesproken! Eind dit jaar komt Project Cars uit en de tot nu toe getoonde beelden zien er vet uit. Probeer niet te veel te kwijlen bij de onderstaande pics, afkomstig van de PlayStation 4 versie. Pure geilheid!

Cars1

Cars2

Cars3

Cars4

Cars5

Cars6


Oculus horror

Sinds de aankondiging van de Oculus Rift had het hele VR verhaal de Wacht in zijn greep. Het klonk allemaal wel een beetje te mooi om waar te zijn, maar nu de Wacht ook echt verschillende tech demo’s heeft geprobeerd is de potentie overduidelijk aanwezig. Niet voor niets heeft de Wacht een pre-order staan voor de devkit 2.

Oculus

Er staan al een shitload aan demo’s online met leuke ideeën voor virtual reality. Zo heb je bijvoorbeeld de game Alone, waarin je in een woonkamer een game zit te spelen op de TV. Je speelt dus eigenlijk een game in een game. Waarom dat leuk is? Omdat het rete spannend kan zijn!


Miyamoto public announcement

Shigeru Miyamoto, wie kent hem niet, was lekker op het net aan het surfen toen hij een nogal disturbing plaatje tegenkwam. Het is duidelijk dat de arme man er niet zo goed mee om kon gaan. Via Twitter liet hij weten:

“Saw a picture of Mario and Luigi kissing one another online. Please do not do that.”


Phil Spencer dropt nog meer VR hints

Facebook heeft de Oculus Rift, Sony heeft Project Morpheus en ook Valve is druk bezig met virtual reality. Microsoft houdt zich echter flink op de achtergrond, al liet Phil Spencer laatst wel weten dat Microsoft wel degelijk experimenteert met VR. Phil laat nu nogmaals weten dat de tech toch wel erg cool is.

Neo

“Virtual reality is a really interesting area, especially for games, and while it seems like it’s been ‘just over the horizon’ for the last 20 years or so, I think we could finally start seeing it prove out soon for both gamers and developers. Our Microsoft research team has been playing with virtual reality for quite a while, and while we don’t have anything to officially announce, it’s clearly an area people are excited about. The potential is definitely there.”

De kans dat Microsoft ook echt een VR bril gaat aankondigen op de komende E3 is volgens de Wacht klein, maar als het een succes blijkt te zijn komt VR in de toekomst zeker wel naar de Xbox One. Spannende tijden!


Watch Dogs vs. reality

Voordat we met z’n allen een VR bril op ons hoofd hebben, kunnen we eerst nog ‘gewoon’ genieten van Watch Dogs aan het eind van deze maand. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we zelf de wereld op z’n kop zetten met de hack skills van Aiden Pearce. Maar eeuh… die hacks in de game, hoe realistisch is dat nou eigenlijk?

Watch

Daar hebben de devs van de game wel een antwoord op! Het advies is dat je ook in het echte leven altijd op je hoede moet zijn voor dit soort aanvallen. Everything is connected!

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord