Wat is belangrijk als het gaat om de next-gen console? 

Wat is belangrijk als het gaat om de next-gen console? 2012-09-17T12:58:48
Bovenstaande vraag mogen jullie gewoon helemaal zelf beantwoorden, wel doet de N8W8 graag een voorzetje. En als we jullie toch lastig vallen, kun je misschien ook alvast nadenken over de vetste PC game ooit. Een voorzetje is wederom verderop te vinden. Voor iedereen die zich nergens mee wil bemoeien, valt er ook nog genoeg moois te beleven. Daar zorgen de vette trailers van Retro City Rampage en Borderlands 2 sowieso wel voor!

Borderlands 2 aarskickerij
Laten we met een knal beginnen, dat kan prima met de Borderlands serie. Als je van fun, looten en shooters houdt, dan is Borderlands gewoon een dikke game. Geen gelul, gewoon de ene na de andere quest, mennekes neermaaien, sterker worden, sterkere mennekes neermaaien, enzovoorts. De ideale manier om samen met vrienden en een krat pils wat uurtjes te doden. Het mooie is, met Borderlands 2 kunnen we dit feest straks nogmaals beleven, alleen dan nog ietsie pietsie stoerder en bruter. Dat de game nog vetter gaat worden, zal zeer zekers gebeuren als deze vette trailer vol aarskickende beelden een indicatie mag zijn!

Wat willen jullie betreft de volgende generatie consoles?
IGN heeft eens flink lopen pollen onder hun bezoekers over wat ze nu eigenlijk willen op de volgende generatie consoles, naast de allerdikste games natuurlijk. De uitkomst is als volgt:

 • 32% wil gebruikte, 2dehands games kunnen spelen
 • 28% Vind het belangrijk dat de nieuwe machines backwards compatible zijn
 • 13% wil graag kunnen frutselen en tweaken aan de hardware
 • 9% zou graag meer focus zien op entertainment zoals films en series
 • 7% ziet erg graag dat ALLES lekker draadloos is
 • 6% wil lekker online games huren en streamen
 • 3% wil meer motion controls
 • 2% wil meer focus op de social community

Hiero, laat dat maar weer eens een signaal zijn, als Microsoft daadwerkelijk z'n nieuwe Xdoos gaat blokkeren tegen gebruikte games, worden heel veel mensen boos. Als de boel backwards compatible is, zou dat mooi zijn, hoewel ik me afvraag hoeveel mensen hier daadwerkelijk iets mee doen. Ik heb eigenlijk nog nooit originele Xbox spellen op m'n 360 gespeeld. Dat derde puntje (die 13%) ben ik het verder helemaal niet mee eens, als ik wil tweaken koop ik wel een PC. Het voordeel van een console is juist dat je weet wat je hebt en je games het altijd optimaal doen. Als we beginnen met tweaken, gaat dat feest natuurlijk niet meer op. De rest van de punten geloof ik wel. Dan eindigen we met de titel van dit nieuwtje; wat willen jullie?

Link met een PC erin
Gewoon even een filmpje voor de leuk tussendoor, het is hier tenslotte wel de N8W8. Ene Richard heeft tijd over en bouwt geinige zaken om deze tijd alsnog te verbruiken. Wat dacht je van een 16-bit Link compleet met lichtgevend zwaard? Hé, je moet toch ergens je PC instoppen? Richard gaat daadwerkelijk blokje voor blokje aan de slag, wees dan ook wel effe zo sociaal om het filmpje uit te kijken en Link in volle fysieke 3D pixelglorie te aanschouwen!

Wreedste PC game ooit
Sorry, nostalgie neemt het hier even over, vroeger was de PC namelijk toffer. Toen kwamen er veel meer originele spellen uit en kon je 90% van die games never nooit niet op je 8 of 16-bit console afspelen. Doom, Dune 2, Full Throttle, zomaar drie pareltjes die je niet (fatsoenlijk) op een televisiebeeldscherm zou zien. Pas met de komst van de PSOne begon het er een beetje op te lijken. Maar wat zijn dan de allerbeste games ooit op de PC, die van vroeger of stiekem toch de modernere? Dorkly vraagt het haar bezoekers en dit is de tussenstand. De vetste tien PC games ooit volgens de gemiddelde Dorkly bezoeker:

 1. Elder Scrolls: Skyrim
 2. Portal
 3. Portal 2
 4. Half-Life 2
 5. Star Wars: Knight of the Old Republic
 6. Diablo II
 7. Fallout 2
 8. Half-Life
 9. Mass Effect 2
 10. World of Warcraft

Ik zeg, verdacht veel moderne titels in de huidige top tien. Doom staat momenteel pas op plek 23, dat kan eigenlijk niet. En zo ontbreekt aan nog wel meer klassiekers in de hogere regionen. Als ik naar de top 10 kijk als ie nu is, krijg ik eigenlijk vooral een bijzonder gevoel van Half-Life 2, Diablo II en WoW (nooit gespeeld maar wat een prestatie heeft Blizzard hier geleverd).

Nu mogen jullie weer, kom maar door met die beste PC games! Ohja, voor wie het niet eens is met de lijst, ga gerust zelf naar Dorkly om die shit in te vullen.

Blizzard maakt nerveuze grapjes
Het nadeel voor ontwikkelaars van megavette titels afleveren, is dat de verwachtingen torenhoog liggen als ze met een nieuw spel bezig zijn. Helemaal als het een direct vervolg is op een klassieker. Neme Blizzard bijvoorbeeld, deze heeft geen makkelijke taak met haar Diablo III. Diablo II wordt, zoals de lijst van Dorkly ook al aangaf, met gemak gezien als één van de dikste PC games ooit gemaakt. De community manager van Blizzard die maar al te graag verwachtingen waarmaakt, zweet hem vast wel eens de nodige peentjes. Gelukkig weet hij het erg grappig te verwoorden:

“I too worry that we won’t be able to meet the expectations people have built up for themselves. Part of my job is managing people’s expectations, so, eh, stop it. Stop thinking about how awesome this game could be. So just like, lower those expectations, but still definitely buy the game please, and everything will be just fine,”

Niet altijd ideaal voor de ongeduldigen onder ons maar gelukkig is Blizzard keigoed in pas een spel uitgeven als ie ECHT goed is. Hou vol Diablo fans, hou vol...

Nostalgie uitgebeeld in pixels
Gamers opgegroeid in de jaren tachtig en negentig worden warm van binnen bij iedere herbeleving van good old memories. Zoiets kan van doen hebben met bijvoorbeeld 8-bit coolness, 16-bit coolness, 32-bit coolness, oftewel, Mario, Bionic Commando, The Turtles, beat 'em ups en de 2D Grand Theft Auto. Vblank Entertainment Inc. snapt dit en daarom hebben ze Retro City Rampage gemaakt. Iedereen geboren voor 1988 moet hier toch sowieso enthousiast van worden, check!

REACTIES (60) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord