Voorlopig geen Titanfall 3 

Voorlopig geen Titanfall 3 2019-04-30T02:17:18
Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft laten weten alle mankracht nodig te hebben voor Apex Legends en het gevolg is dat er voorlopig geen Titanfall 3 komt. Alle details in deze Nachtwacht met verder nieuws over Final Fantasy XV, Judgment, Kingdom Hearts 3, Days Gone en NetherRealm Studios.

FFXV geschrapte DLC info

Goedesmorgens iedereen! De Wacht begint vandaag met nieuws waar de fans van Final Fantasy XV van zullen smullen. Tegelijkertijd moet er ook zeker gewaarschuwd worden voor SPOILERS, dus als je de game nog niet hebt uitgespeeld, of nog van plan bent te gaan spelen, kan je beter het stukje tekst hieronder vermijden.

Er zijn namelijk wat details bekend gemaakt over de helaas geschrapte DLC voor Final Fantasy XV. Deze info komt uit een nieuw verschenen artbook, vol met concept art van de DLC episodes die nooit meer gaan uitkomen. De belangrijkste info onder elkaar:

FFXV

  • Luna, who was killed by Ardyn in the game, was resurrected by Bahamut, The Draconian. She wakes up with daemon powers which makes her a match for Ardyn.
  • Episode Noctis would offer an alternative ending with the last fight in which Bahamut is the main villain. Ardyn, Luna, Noctis, and Aranea would be the four party members here. After they defeat Bahamut, Luna will wake up and live again through the powers of Shiva/Gentiana. Ardyn will be given a proper funeral as the Founder King of Lucis instead of his brother Somnus.
  • The ending has Luna and Noctis standing behind an empty coffin with Ardyn’s hat on it. It also teases two children, supposedly of Luna and Noctis but with no name given for them.

Er stond dus blijkbaar ook een alternatief einde klaar voor Final Fantasy XV met een soort happy end, maar we zullen de content helaas nooit kunnen spelen. Het artbook is nu beschikbaar in Japan, komt binnenkort ook naar Europa en heeft Dawn of the Future als titel.


Judgment voice actor trailer

Newsflash! Judgment, de spin-off van de Yakuza games, is al beschikbaar in Japan, maar komt eind juni ook hier in Europa uit. In de game zal je kunnen kiezen voor de originele Japanse stemmen en voor Engelse stemmen, die speciaal zijn toegevoegd voor de westerse release. In het filmpje hieronder maken we alvast kennis met voice actor Greg Hunn, die de stem van main character Takayuki Yagami inspreekt.


KH3 verkoopt als een malle

Kingdom Hearts 3 is volgens de Wacht nog steeds een van de leukste games die dit jaar tot nu toe is uitgekomen en is dan ook blij om te melden dat de game ontzettend lekker verkoopt. Kingdom Hearts 3 had het record voor snelst verkopende Kingdom Hearts game ooit al te pakken en het is nu ook nog eens al de best verkochte KH game ooit.

KH3

Misschien nog wel indrukwekkender is dat Kingdom Hearts 3 tot nu toe de best verkochte game is van 2019, als we puur naar de USA kijken. Op nummer 2 staat The Division 2 en op nummer 3 staat Anthem.

Het is mooi dat Kingdom Hearts 3 goed scoort voor Square Enix, want nu zullen de Japanners eerder geneigd zijn om een nieuw deel te maken. En laat ze daar nu alvast maar mee beginnen, want we weten allemaal hoe lang Square over dit soort games doet.


Days Gone sound bug, audio profile en verschil met E3 2016

Flink wat nieuws over Days Gone nu! Er zijn de laatste paar dagen al aardig wat updates uitgekomen voor de game om alle bugs en glitches uit te roeien, maar er is een af en toe voorkomende bug met het geluid nog steeds niet opgelost. Een aantal gamers, inclusief de Wacht zelf, heeft meegemaakt dat het geluid van de game zo goed als stopt als je een ritje op de motor maakt. Dit leek een tijdje willekeurig te gebeuren, maar nu blijkt het met de uitlaat voor je motor te maken te hebben.

Mocht je last hebben van deze bug kan je als ‘oplossing’ terug naar de mechanic, om daar weer de originele uitlaat op je motor te zetten. Blijkbaar geven alleen de geluiden van custom exhausts problemen. Ontwikkelaar Bend Studios zegt overigens op de hoogte te zijn en een nieuwe update uit te gaan brengen voor deze audio bug.

Days

Over audio gesproken! Als je in het bezit bent van een PlayStation Silver, Gold of Platinum headset, kan je vanaf nu een audio profile downloaden in de Companion App, die speciaal gemaakt is voor Days Gone. Hij is fijn.

Tot slot hieronder een uitgebreide video, die de game vergelijkt met de eerst geshowde versie van Days Gone. Op de E3 van 2016 kregen we de eerste gameplay beelden te zien van de game en sindsdien zijn er behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd door de ontwikkelaar. Check het verschil in het filmpje.


Voorlopig geen Titanfall 3

Goed nieuws nu voor de fans van Apex Legends en slecht nieuws voor de fans van Titanfall. Ontwikkelaar Respawn heeft namelijk een uitgebreid artikel op de EA site geplaatst met details rond de launch van Apex Legends en de toekomstplannen voor de game, en daarin wordt duidelijk dat er door het succes van Apex Legends er eigenlijk geen tijd meer is voor andere projecten.

In iets andere woorden laat Respawn weten verrast te zijn geweest door het snelle succes van Apex Legends en het gevolg is dat ze nu alle mankracht nodig hebben om de game op een goede manier te ondersteunen. Star Wars Jedi: Fallen Order is ook in ontwikkeling bij Respawn, maar daar zit een totaal ander team op dus die game komt niet in gevaar, maar plannen voor andere games, zoals Titanfall 3 worden uitgesteld.

Apex

“Regarding other games in development at Respawn, it is important to understand that there are entirely separate development teams working on Apex Legends and Star Wars Jedi: Fallen Order. Additionally, in order to fully support Apex Legends, we are pushing out plans for future Titanfall games. No resources from the Apex Legends team are being shifted to other titles in development here at the studio, nor are we pulling resources from the team working on Star Wars Jedi: Fallen Order.”

Goed nieuws dus voor Apex Legends spelers, maar minder leuk voor gamers die zaten te wachten op een nieuwe Titanfall. Check hier voor het volledige artikel met alle details, vol met het gebruikelijke marketing gelul.


Ex-NetherRealm werknemers bijten van zich af

De Wacht sluit deze Nachtwacht af met een verontrustende berichten over NetherRealm Studios, de ontwikkelaar van de Mortal Kombat en Injustice games. De afgelopen tijd horen we steeds vaker dat werknemers het op z’n zachtst gezegd niet gemakkelijk hebben bij verschillende ontwikkelaars, zoals Rockstar en BioWare en inmiddels lijkt de beerput volledig te zijn geopend, want gisteren werd Epic Games toegevoegd aan het lijstje en vandaag is NetherRealm Studios de lul.

Op Twitter gaan een aantal ex-werknemers en freelancers helemaal los op NetherRealm en de onmenselijke druk op de werkvloer, de werktijden, en het lage loon dat ze kregen. Deze devs hebben gewerkt aan Mortal Kombat 9, Mortal Kombat X en Injustice 2 en laten allemaal weten verplicht veel te lange dagen te hebben gewerkt, 7 dagen per week.

NetherRealm

Er wordt gesproken over 100-urige werkweken, waarbij een aantal devs zelfs noodgedwongen op kantoor hebben moeten slapen, om nog maar iets van slaap te pakken. Dit terwijl de grote bazen wel allemaal lekker op tijd naar huis zouden zijn gegaan en weekenden vrij hebben genomen. De uitspraken van de ex-werknemers zijn absoluut niet mals, zoals je hier kunt lezen.

Dat je tot op zekere hoogte altijd met tijdsdruk te maken hebt als je werkt met harde deadlines, is niet meer dan logisch, maar dit gaat veel verder dan dat. Er lijkt een structureel probleem te zitten in de manier waarop studios worden aangestuurd en er worden onmogelijke verwachtingen bij de ontwikkelaars gelegd, die daarvoor door het stof moeten. It’s all about the money en het is een keiharde wereld, dat is inmiddels helemaal duidelijk.

Om de Wacht toch nog een beetje positief af te sluiten kan je hieronder naar de vrienden van Digital Foundry kijken, die alle versies van Mortal Kombat 11 naast elkaar heeft gelegd, en vooral aantoont wat er geschrapt moest worden om de game speelbaar te krijgen op de Switch. Enjoy!

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord