Voorbereidingen voor volgende Nier-game al begonnen 

Voorbereidingen voor volgende Nier-game al begonnen 2017-11-08T19:28:55
In deze Nachtwacht onder andere het heugelijke nieuws dat men zich voorbereid op het maken van een nieuwe Nier-game, gloednieuwe gameplay van Okami HD, een uitbreiding voor Total War: Rome 2 en nog meer.

De voorbereidingen voor een nieuwe Nier-game zijn al begonnen

Wat hebben we dit jaar kunnen genieten van de actie-rpg Nier Automata. De tweede game in het Nier-universum werd ontwikkeld door niemand minder dat PlatinumGames, de gozers en dames achter games als Bayonetta en The Wonderful 101, dus het kon eigenlijk ook niet mis gaan. De game verkocht ook nog eens goed, namelijk meer dan 2 miljoen exemplaren verspreid over de PlayStation 4 en PC. Dus ja, dan mag er nog wel een game komen!

Square Enix heeft nog niets officieel angekondigd, maar producent Yosuke Saito vertelde aan Ryokutya2089 (via Gematsu) dat het ontwikkelteam voorbereidingen betreft voor 'de setting'. Saito kon daarbij niet vertellen of regisseur Yoko Taro weer van de partij is. 'Hij is... ik hoop van wel (lacht). Yoko zegt alles te doen zolang er geld in zit, maar er is niemand die zich zo weinig laat leiden door geld als hij. Hij wil alleen doen wat hij zelf wil doen.'

Een nieuwe Nier-game laat waarschijnlijk nog wel een aantal jaren op zich wachten, maar het is fijn om te horen dat er alvast voorbereidingen worden getroffen!
Nieuwe Okami HD-gameplay voor de fans

In de aanbieding: drie (Japanse) gameplayvideo's van de aankomende HD-remaster van de prachtige adventure Okami. In de video's zien we natuurlijk Amaterasu in actie, het hoofdpersonage dat op een wolf lijkt, maar eigenlijk een soort godin is. 

Okami HD verscheen jaren geleden voor PlayStation 2 en Wii en werd ontwikkeld door Clover Studios, dat na het sluiten van zijn deuren gedeeltelijk omgevormd werd door PlatinumGames. Juist ja, de mensen achter Nier: Automata. De remaster komt op 12 december uit voor PC, PS4 en Xbox One. Een geweldig avontuur voor iedereen die het gemist heeft, en mocht je er wel bekend mee zijn dan wordt dit natuurlijk het ideale moment voor een nieuwe speelsessie.

Toejam & Earl: Back in the Groove komt pas volgend jaar

Eigenlijk had hij nog dit jaar moeten verschijnen, maar ToeJam & Earl: Back in the Grooe komt nu pas ergens in 2018 uit. De game is een opvolger van de klassieke MegaDrive-game ToeJam & Earl en er werd meer dan een half miljoen dollar opgehaald via Kickstarter om deze game mogelijk te maken. 

Volgens ontwikkelaar Humanature Studios wordt er hard gewerkt aan de game, maar moest de game uitgesteld worden om van succes en kwaliteit verzekerd te zijn. Nog even afwachten dus!
Voormalige Quantic Dream-designer richt nieuwe studio op

Caroline Marchal werkte bij Quantic Dream aan zowel Heavy Rain als Beyond: Two Souls als lead game designer en heeft nu een gloednieuwe studio opgericht genaamd Interior Night. Een aantal andere ontwikkelaars van Sony en Quantic Dream hebben zich bij haar gevoegd. Interior Night wil spelers aantrekken die niet per se heel geïnteresseerd zijn in typische games, maar wel mensen die kwalitatief hoogstaande verhaalvertelling in een hoog vaandel hebben staan. Wat dat betreft lijkt Marchal de filosofie van Quantic Dream mee te nemen.

'We willen een volwassen televisiepubliek aantrekken - mensen die shows als BReaking Bad en Fargo geweldig vinden maar niet per se gamen. Dat willen we doen met interactive verhalen. Ik denk dat verhalende games het beste genre zijn om een groot publiek aan te spreken want verhalen, als ze goed verteld worden, zijn universeel.'

Verdere details over een eerste game, op welke platformen die verschijnt en wanneer we eerste informatie mogen verwachten, zijn nog niet bekend. Wel werkt het team volgens de website al ergens aan en wordt dat een 'emotionele en leuke ervaring'.
Total War: Rome 2 krijgt vier jaar na release een nieuwe uitbreiding

Total War: Rome 2 verscheen vier jaar geleden, maar dat boeit ontwikkelaar Creative Assembly helemaal niets. Die brengen op 30 november gewoon een nieuwe uitbreiding voor de campagne uit die fiks groot moet worden. Empire Divided speelt zich af in 270 na Christus. Het Romeinse rijk staat niet meer zo stevig en verschillende vijanden willen daar gebruik van maken.

De uitbreiding krijgt tien speelbare facties verdeeld over vijf diverse culturen. De uitbreiding richt zich op een veel kortere tijdspanne dan de hoofdgame. Rome 2 zelf krijgt overigens tevens een gratis update die het politieke systeem van de game op de schop neemt, wat de nodige impact op de gameplay moet hebben. Deze update komt tegelijk met de uitbreiding uit.
Een handjevol nieuwe trailers voor je kijkplezier

Beter vier trailers in de Nachtwacht, dan geen in je hand. Ofzo. Kijk en geniet!
World of Warcraft-kasteel in Lego-blokjes

En we eindigen deze Nachtwacht met een indrukwekkend kasteel. Het gaat om Theramore Castle uit World of Warcraft. Maar dan gemaakt van Lego! De Amerikaanse fan Marck Erickson, die zichzelf ook wel Mark of Falworth noemt, heeft dit prachtige bouwwerk gemaakt. Bekijk hieronder maar eens de WoW-versie en de Lego-versie. Meer foto's van deze en andere bouwwerken vind je op het Flickr-account van Marck.
REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord