Videogame Writing Awards nominaties bekend  

Videogame Writing Awards nominaties bekend 2016-01-12T09:32:35
Pornhub heeft weer bekend gemaakt welke console-eigenaren het meeste op hun site zitten. Daarnaast zijn de genomineerden bekend voor een Videogame Writing Award en zijn er beelden van de Dying Light DLC vrijgegeven. Nachtwacht, goedemorgen.

PlayStation-bezitters het vaakst te vinden op Pornhub

Het grote moment is weer hier dames en heren! Pornhub heeft wederom cijfers gepubliceerd over welke console-eigenaren het vaakst te vinden zijn op hun site. De Wacht had nog nooit gehoord van Pornhub, maar mocht deze Nachtwacht vandaag wat laat verschijnen, dan weet je waar dat door komt. Pornhub heeft bijgehouden met welke consoles hun site het meeste werd bezocht, en *drumroll* PlayStation-bezitters winnen dat met neuslengte voorsprong.

Pornhub

De staafdiagram geeft mooi weer wat de groei is vergeleken met afgelopen jaar. Het lijkt er sterk op dat de Xbox-bezitters hun handen voller hebben met Mountain Dew dan met, andere dingen zeg maar, want die cijfers zijn flink gekelderd. Dat terwijl de 3Ds en de Wii nogal wat stappen vooruit hebben gezet. Ik zal niet zeggen dat de 3DS moeilijker open te klappen is omdat het touchscreen plakkerig is, want dat zou een super gore grap zijn die de eindredactie er eigenlijk uit zou moeten filteren (‘welke eindredactie’ – iedereen in de comments).

De pornocijfers dus. De Wacht zit altijd weer vol met zulke fijne leermomentjes!

 

Eerste kwartier van Dying Light: The Following

Dying Light krijgt op 9 februari een nieuwe DLC genaamd The Following. In de volgende beelden krijgen we een dik kwartier te zien van de DLC die trouwens ongeveer net zo groot is als het originele spel. Dat zorgt voor een dikke 20 uur aan gameplay. Check de beelden hieronder voor de nieuwe snufjes en voertuigen. Of scroll lekker door als je volledig spoilervrij aan de DLC wilt beginnen.

 

Final Fantasy XV krijgt geen klassieke moeilijkheidsgraad

In veel RPG’s kan je tegenwoordig een moeilijkheidsgraad kiezen, easy, medium, hard, je kent ’t wel. Final Fantasy XV doet niet mee met dit soort malle fratsen. Nope, in dit deel krijgen we de keuze tussen twee verschillende battle-modes die ieder hun eigen uitdagingen kennen. Volgens Masashi Takizawa althans, de lead designer van de game:

"The equivalent to difficulty level settings in [FF15] is a system where you can switch between different battle modes. By having this ability to switch modes, we want to make it so that both players who like action oriented, technical gameplay and also those who want to fight at a slower, more relaxed pace can all enjoy the combat in their own style."

FFXV

Deze keuze is gemaakt door te luisteren naar klachten van fans na de release van de demo Episode Duscae. Gamers hadden namelijk aangegeven dat er grote verschillen in de moeilijkheidsgraad zaten tussen verschillende gebieden. Dat zou dus opgelost moeten zijn met deze keuze van de ontwikkelaars.

In maart krijgen we te horen wanneer deze lang verwachte en vaak uitgestelde titel eindelijk uitkomt, maar de planning van Square Enix zijn om ons dit jaar nog te voorzien van een nieuwe Final Fantasy.

 

Marty McFly lifehack

 

Nominaties voor Videogame Writing Awards bekend

Games zijn ondertussen wel vergelijkbaar met films, wat scripts en dialogen betreft in ieder geval. De Writers Guild of America looft daarom elk jaar ook een prijs uit aan de schrijvers van games. Onlangs hebben ze de nominaties uit de game-industrie bekend gemaakt. Verwacht een kleine handvol AAA-titels.

  • Assassin's Creed Syndicate: Story by Marc-Alexis Cote, Hugo Giard, Corey May, Jeffrey Yohalem; Narrative Director Corey May; Lead Writer Jeffrey Yohalem; Assistant Narrative Director Melissa MacCoubrey; Scriptwriters Russell Lees, Mark Llabres Hill, James Nadiger, Jared Schincariol, Travis Stout, Ceri Young; Additional Writing Judith Flanders, C.J. Kershner, Gabrielle Shrager, Danny Wallace; Additional Senior Writer Paul Monk; Ubisoft

  • Pillars of Eternity: Lead Writer Eric Fenstermaker; Writers Carrie Patel, Olivia Veras; Additional Writing Chris Avellone, Jeff Husges, Matt MacLean, Jorge Salgado, Josh Sawyer, George Ziets; Obsidian Entertainment

  • Rise of the Tomb Raider: Lead Narrative Designer John Stafford; Narrative Designer Cameron Suey; Lead Writer Rhianna Pratchett; Additional Writer Philip Gelatt; Microsoft

  • The Witcher 3: Wild Hunt: Lead Writer Marcin Blacha; Lead English Writer Borys Pugacz-Muraszkiewicz; Writers Arkadiusz Borowik, Aleksandra Motyka, Bartosz Ochman, Karolina Stachyra, Jakub Szamalek; Additional Writers Marcin Batylda, Michal Galek, Tomasz Marchewka, Robert Oglodzinski, Rafal Praszalek, Artur Sliwinski, Stanislaw Swiecicki, Pawel Zych; Story Marcin Blacha, Jakub Szamalek; CD Projekt

Rise of the Tomb Raider

Zo zie je ook direct dat het een enorme klus is om alles te schrijven voor games aangezien studio’s echt tientallen schrijvers op de zaak heeft staan. Het jureren wordt gedaan door panels die bestaan uit leden van het WGA en door leden die ook in het vak zitten van videogame writing. De uitslag is op 16 februari en de winnaar posten we natuurlijk op PU.nl. Welke game gunnen jullie het het meest?

 

Steam Winter Sale verdient 2x zoveel als Summer Sale

De uitverkoop van Steam zit er weer op en de kans is groot dat iedereen die dit leest minstens een titel binnen heeft getrokken voor een schijntje. De Winter Sale van Steam heeft het absurd lekker gedaan, want in totaal is er zo’n $270 miljoen omzet behaald, en dat zijn aardig wat games. 46 miljoen om precies te zijn. In zo’n betrekkelijk korte tijd zijn er 46 miljoen games over de digitale toonbank gegaan. Die 270 miljoen omzet is ongeveer het dubbele van het geld dat er tijdens de Summer Sale tegen Steam aan is gegooid.

Steam

Deze stijging in omzet is voornamelijk te danken aan fikse kortingen op Fallout 4, GTA V en The Witcher 3: Wild Hunt. Die staan dan ook bovenaan in de top 15 best verkochte spellen. Verder is deze lijst gevuld met de usual suspects zoals Counter Strike: Global Offensive en Dying light. Maar het blijkt elke keer wel weer; die Steam Sale legt Valve geen windeieren!

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!

Finn the Human en TR8R zeggen doei:

 Star Wars

REACTIES (43) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord