Verwachte server issues voor Fortnite door Meltdown en Spectre 

Verwachte server issues voor Fortnite door Meltdown en Spectre 2018-01-08T01:05:37
Meltdown en Spectre bereiken de gamewereld. Of nou ja, het zijn eigenlijk de updates die tegen deze beveiligingslekken moeten beschermen, die voor ellende zorgen. In ieder geval bij Fortnite. Andere berichten in deze N8W8 zijn gelukkig vrolijker, zo is er heulveul nieuws over SMITE en Paladins vanaf Hi-Rez Expo 2018.

Cats <3
     

Verwachte server issues voor Fortnite door Meltdown en Spectre

Hebben jullie al gehoord over Meltdown en Spectre? Super coole namen voor minder coole zaken. Meltdown en Spectre betreffen namelijk beveiligingslekken in chips. Concreet betekent dit dat de chips in vrijwel alle computers en laptops te hacken zijn. Het gebeurt niet vaak dat er een beveiligingslek wordt aangetroffen in de chip van een computer, meestal gaat het om een lek in software. Om het probleem te verhelpen, zijn er updates nodig. Deze updates zorgen echter alleen wel voor een afname in processor powerrr.

Ontwikkelaar Epic nam het zekere voor het onzekere en zorgde voor de updates. Deze voorzorgsmaatregelen zorgden op hun beurt helaas voor lag. Met de uitrol van verdere updates wordt verwacht dat Fortnite deze week behoorlijk wat server issues zal kennen.

"All of our cloud services are affected by updates required to mitigate the Meltdown vulnerability. We heavily rely on cloud services to run our back-end and we may experience further service issues due to ongoing updates. Unexpected issues may occur with our services over the next week as the cloud services we use are updated. We are working with our cloud service providers to prevent further issues and will do everything we can to mitigate and resolve any issues that arise as quickly as possible."

Hopelijk weet Epic de klus snel te klaren, zodat jullie allemaal – zonder zorgen – snel kunnen terugkeren naar het moordfestijn Fortnite.

Fortnite

PS Meer weten over Meltdown en Spectre? Check dan de uitleg van Roel.
    

Injustice 2 voegt Enchantress toe aan roster

Enchantress wordt de 37ste vechtersjas op het roster van Injustice 2. Als je de Ultimate Edition, Ultimate Pack of Fighter Pack 3 van deze game hebt aangeschaft, mag je 9 januari al aan de slag met Enchantress. De rest van de wereld kan haar een week later kopen.

"The all-too ordinary life of June Moone ended the day she was possessed by the Enchantress, a demonic sorceress with aspirations of world domination. Today, she fights for her very soul, struggling to harness the Enchantress’ magic for good. If she fails, the Enchantress will consume her - and our world won’t be far behind."

NetherRealm Studios en WB Games bewaren die Teenage Mutant Ninja Turtles blijkbaar voor het laatst in hun Fighter Pack 3. Verwacht wordt dat zij ergens in februari beschikbaar worden gemaakt.
    

Trailerovervloed

Hoppa, vier trailers om je maandag mee te beginnen. Kijken is nou eenmaal een stuk minder inspannend dan lezen. Sper je ogen open en kijk mee naar:

  • Grapple Force Rena – in de herfst te checken op PC
  • The Messenger – in 2018 te checken op PC
  • The Next Penelope: Race to Odysseus – nu te checken op Nintendo Switch en PC
  • OK KO! Let’s Play Heroes! – 23 januari te checken op PC, PS4 en Xbox One


     

PC-specs Dragon Ball FighterZ bekend

Dragon Ball FighterZ is vanaf 25 januari te checken op PS4, Xbox One en PC. Mocht jij de voorkeur geven aan dat laatste platform, dan ben je vast wel nieuwsgierig naar de benodigde specs. Gelukkig was uitgever Bandai Namco zo vriendelijk deze via Twitter bekend te maken.

Voor de volledigheid schrijft de Wachtster ze met liefde ook nog even uit:

Minimum Requirements:
Windows 7/8/10 (64bit OS required)
AMD FX-4350, 4.2 GHz/Intel core i5-3470, 3.20 GHZ 4GB RAM
Radeon HD 6870, 1GB / GeForce GTX 650 Ti, 1GB DirectX 11
DirectX compatible soundcard or onboard chipset

Recommended Requirements:
Windows 7/8/10 (64bit OS required)
AMD Ryzen 5 1400, 3.2 GHz / Intel Core i7-3770, 3.40 GHz 8GB RAM
Radeon HD 7870, 2GB / GeForce GTX 660, 2GB DirectX 11
DirectX compatible soundcard or onboard chipset

Bescheiden specs, toch? Misschien nog leuk om te weten dat de graphics in Dragon Ball FighterZ uitgepoept worden door de Unreal 4 engine. Deze engine wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld Tekken 7 en Street Fighter V, die goed geoptimaliseerd waren voor PC.

De oplettende lezer zag echter dat de Tweet hierboven ook nog melding maakt van de pre-order-bonussen van Dragon Ball FighterZ. Het gaat om early access van de Super Saiyan Blue-vormen van Goku en Vegeta, en exclusieve avatars, die je kunt gebruiken in de in-game-lobby. Ook krijg je met een pre-order toegang tot de pre-launch-bèta.

Check Vegeta maar eens:


            

Hi-Rez Expo 2018: al het nieuws over SMITE en Paladins

Dit weekend vond de Hi-Rez Expo 2018 plaats. Deze aangelegenheid barstte uit zijn voegen van het nieuws over SMITE en Paladins: Champions of the Realm. De Wachtster voegt al het nieuws en beeldmateriaal graag samen in een nieuwtje.

Laten we beginnen met wat feiten:

Paladins krijgt een nieuwe hero, game-modus en map. Deze toevoegingen verschijnen deze week op PC en iets later op PS4 en Xbox One. Daarnaast krijgt de game een nieuwe Battle Royale-modus in de vorm van Paladins: Battlegrounds. SMITE krijgt op zijn beurt eveneens een nieuwe hero en een verbeterde map. Dit is in ieder geval bevestigd voor PC.

Verder produceerde men ook nog een hoop beeldmateriaal op de Hi-Rez Expo 2018. Te beginnen met deze video van een uur over het hierboven genoemde Paladins: Battlegrounds.

Ook was er een video over de lore in Paladins. Hierin wordt verteld over de achtergrond en de personages in de game. Je leert bijvoorbeeld over de groep helden die zorgden voor een gouden eeuw, nadat de wereld decennia geteisterd werd door oorlogen en draken. Zij waren bekend als de Paladins. De vrede duurde echter niet lang...

En ten slotte is er deze video waarin de audio en muziek in de games belicht wordt. Je ziet onder meer Chris Rickwood en Gregory Allen voorbij komen, de Audio Directors van respectievelijk SMITE en Paladins.


     

Comic-momentje

Comic-momentje
    

Sea of Thieves limited edition Xbox One-controller

De Wachster vindt controllers met opdruk eigenlijk vaak helemaal niet zo mooi… Te druk, te schreeuwerig, te nee. Deze Xbox One-controller met Sea of Thieves-opdruk vindt ze geheel onverwacht echter bizar lekker.

Het donkere paars met het felgroene zand, de glow-in-the-dark-schedel in het midden en de gouden rechter trigger... <3

Kijk maar eens:

Sea of Thieves limited edition Xbox One-controller

Sea of Thieves limited edition Xbox One-controller

Sea of Thieves limited edition Xbox One-controller

De Sea of Thieves-controller is vanaf 15 februari leverbaar. De game zelf kun je vanaf 20 maart checken op PC en Xbox One.

     

Memes en dingen

Vandaag staat memes en dingen in het teken van twee favoriete YouTube-kanalen: Boundary Break en Outside Xbox. Je ziet Metal Gear Solid buiten de gebaande camerapaden en de voorspellingen voor 2018 volgens games.


    

Lekker koesen

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord