Verliezen doe je bij de Konami-loterij 

Verliezen doe je bij de Konami-loterij 2012-09-17T12:59:31
ESA, SOPA, PIPA, hopelijk hoeft de Nachtwacht deze afkortingen nooit meer te gebruiken vanaf nu. Wellicht alleen nog om z’n twee jaar oude nichtje te entertainen wanneer ze weer eens met een vork in het stopcontact probeert te porren. In beter nieuws, Twisted Metal is gold samen met Kid Icarus: Uprising! En de Vita verkoopt steeds minder in de Japa…oh wacht, dat is helemaal geen goed nieuws!

ESA steunt SOPA niet meer
ESA is de Amerikaanse organisatie die de belangen behartigt van zo’n beetje alle grote bekende gamepublishers ter wereld. SOPA is het stuk verdriet van een wetswijziging waarmee de Amerikaanse entertainmentindustrie de macht van copyrighthouders op het internet vrijwel totalitair wil maken. Zie je waar de vonk tussen deze twee afkortingen wellicht vandaan kan komen? Welnu, de republikeinen hebben het wetsvoorstel voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege te veel kritiek en te weinig overeenstemming over de inhoud. SOPA kan dit jaar terugkeren in verbeterde vorm of pas over tien jaar, samen met StarCraft: Ghost…

Nu SOPA officieel op de fles is gegaan, vindt ESA het hoog tijd om van kamp te wisselen. Of zoals Ed altijd zegt wanneer Wouter zijn teksten inlevert: beter fucking laat dan nooit! ESA noemt dezelfde kritiekpunten die we vrijwel allemaal al genoemd hebben. Mede dankzij de enorme internet blackout eerder deze week, waarbij onder andere Wikipedia 24 uur niet beschikbaar was, ziet ESA hun fout in. Tegelijkertijd blijven ze lobbyen voor betere controle op copyright diefstal. Je moet toch wat.

Waarom dit allemaal voor ons alsnog boeiend is? ESA is de hoofdorganisator van de E3! Veel Amerikaanse media zoals Screwattack hadden al bekend gemaakt de beurs der beurzen niet te coveren als ESA nog steeds achter SOPA stond. Die gasten weten doorgaans wel een paar smakelijke exclusives tevoorschijn te toveren. Is de perscoverage voor ons thuiszitters toch gered!

Twisted Metal krijgt online pass
Twisted Metal, de rij-andermans-auto-of-ander-motorisch-voertuig-zo-snel-mogelijk-aan-gort-voordat-hij-het-met-de-jouwe-doet-oh-ja-er-zit-ook-nog-die-bekende-clown-in-hmm-deze-samenvatting-is-veel-te-lang-lol game is gold gegaan! En nu het slechte nieuws voor de tweedehands crowd. Op de CES bevestigde een dev dat er een online pass komt voor de multiplayer van de game. Main developer David Jaffe zinspeelde er in december al op. Jaffe houdt van oprechtheid, tot aan het irritante toe. Hij zei liever Twisted Metal zonder online pass in de shops te leggen, maar Sony heeft daar nu een stokje voor gestoken. En geef eerlijk toe, die servers zijn niet van David maar van zijn uitgever!

Hoe dan ook, de online pass zorgt ervoor dat je alsnog extra moet dokken wanneer je straks Twisted Metal uit de steeds groter wordende tweedehands kasten vist. Tja Sony, je vertraagt met deze fratsen alleen maar het onvermijdelijke!

Konami doet lame met vette MGS 3DS
Wat is die Metal Gear Solid 3DS toch vetjes. Slangehuidpatroon op een handheld omdat het hoofdpersonage Solid Snake heeft; iemand verdient een dertiende maand bij Konami! Tenminste, als diezelfde gast of chick niet ook op het idee kwam om de limited edition 3DS’en via een loterij beschikbaar te stellen. Volgens Kotaku's vertaling moet je eerst een Konami-account aanmaken, waarna je jezelf kan inschrijven voor de loterij.

Oké sure, als Nintendo deze shit mag uithalen, dan mag Konami dat ook, toch? Nee, want het wordt nog lulliger. Je wint de handheld namelijk niet, je wint de mogelijkheid om hem te kopen! Klinkt als iets uit een jaren ’80 science fiction thriller met standaard pretentieuze boodschap als ondertoon. De prijs van de hardwarebundel met Snake Eater 3D komt rond de 300 dollar te liggen. Alleen Japanse Konami-klanten mogen tot nog toe meedoen maar wellicht gaat het Europese hoofdkantoor dezelfde zieke grap uithalen. Weet je wel niet hoe veel spam de Wacht al binnenkrijgt doordat hij zich in moet schrijven op 5.478 verschillende websites! En dan wéét je tenminste zeker dat je je pallet eetbare slipjes netjes thuisbezorgd krijgt! Uh, dat laatste was maar een voorbeeld…

Vita-verkoop valt onder de 20.000 deze week
Slecht nieuws voor Sony. Uh wat, mag ik het op de stapel leggen? Wauw, nu voel ik me rot. Weet je wat, het volgende nieuwtje is een positief Vita-nieuwtje!

  • 1. 3DS: 100,668 (240,819)
  • 2. PS3: 30,332 (74,459)
  • 3. PSP: 22,538 (71,033)
  • 4. PSV: 18,361 (42,915)
  • 5. Wii: 14,179 (49,525)
  • 6. DSi LL: 1,515 (3,971)
  • 7. X360: 1,519 (2,738)
  • 8. DSi: 1,206 (3,565)
  • 9. PS2: 766 (1,323)

Volgens de nieuwe weekcijfers, vertaald door Andriasang, lag de PlayStation Vita-verkoop vorige week onder de 20.000 stuks in Japan. Nog maar een fractie van de honderdduizenden die er in de eerste week wegvlogen. De overige consoles deden het niet veel beter maar opnieuw verkocht de PSP ietsje meer. Probeer je het apparaat al jaren door de consument z’n strot te douwen, slikken ze het niet. Kap je met de marketing en software-ondersteuning, zijn ze niet aan te slepen! Schrale troost, de Wii deed het nog slechter. Soms moet je de kleine overwinninkjes pakken.

Army Corps of Hell, Michigan
Zoals beloofd een leuk PlayStation Vita-nieuwtje. Was niet eens zo moeilijk te vinden, nee echt! Een van de originelere titels die straks voor de Vita bij launch beschikbaar is in NL, is Army Corps of Hell. Het lijkt nog het meest op een kruising  tussen Pikmin en Overlord. De humor is Amerikaanser en dus luidruchtiger dan bij Overlord, maar onderstaand filmpje is zeker vermakelijk in de gortdroge uurtjes van de Nacht.

Zie hier de heerser van de hel op bezoek in Hell… een plaatsje in de staat Michigan. Goh, ik wist niet dat de heerser van de hel zo’n goede Will Ferrell-imitatie kon doen. Punten voor originaliteit voor het marketingteam achter de game. Binnenkort hopelijk nog meer fratsen uit andere Hell-plaatsjes!

Nintendo Network-logo gespot bij Final Fantasy
De sluwe vossen van Nintendo hebben weer een nieuw logo ontworpen. Daar zijn ze namelijk dol op in Japan. Voortaan krijgen games die (betaalde) DLC gaan aanbieden via de eShop het Nintendo Network-logo op hun doosje. Eerder kondigde N aan dat hun nieuwe Fire Emblem DLC krijgt, maar Square Enix’ Theaterrythm: Final Fantasy gaat er met de première vandoor. Kijk maar naar dit gelekte plaatje.

Waar de game precies over gaat? Uh, het naspelen van scènes uit de numerieke Final Fantasy’s, maar dan in een prentenboekstijltje en via ritmespelletjes. Jaaaaa dan probeert de Wacht liever nog eens het plot van Final Fantasy XIII te ontwarren met XIII-2 komende maand.

Kid Icarus: Uprising is gold
Er is nog een game gold gegaan dit weekend: Kid Icarus: Uprising voor de 3DS! Cola Light, magere kaasblokjes en uit Praag geïmporteerde absint voor iedereen bij Nintendo! Onderstaande trailer werd vrijwel tegelijkertijd met het Twitter-bericht gepubliceerd, dus die neem ik gewoon effe mee. Kid Icarus spreidt zijn vleugels uit op 16 maart… ondersteund door de Circle Pad Pro… en een standaardje voor nog meer controller… en gimmicky AR kaartjes en… weet je wat, laten we de mood niet verpesten.

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord