'Vergelijking hardware PS4 en Xbox One is nutteloos' 

'Vergelijking hardware PS4 en Xbox One is nutteloos' 2013-06-29T03:04:04
Voor sommige van jullie is de zomervakantie eindelijk van start gegaan, anderen zullen nog een weekje of twee moeten wachten. Misschien staart je stapel games al naar je, smekend om een keer uitgespeeld te worden! Hopelijk heb je daar de komende weken genoeg tijd voor, maar laten we eerst een duik nemen in de Nachtwacht, met nieuws over Metal Gear Solid en de hardware van de next-gen!

Kojima: 'Begin met Metal Gear Solid 3!'

We beginnen de Wacht met een tweet van Hideo Kojima! Hij erkent dat oude games doorspelen tegenwoordig geen makkie meer is. Door graphics kan een speler wel heen kijken, maar wat doe je aan de tergende controls en cameraviews? Die kun je niet fixen, ook niet als je de game in een nieuw jasje steekt zoals dat nu met Metal Gear Solid: The Legacy Edition gebeurt. In de allereerste Metal Gear Solid wordt bijvoorbeeld een top-down view gebruikt. Omdat je je niet kunt bewegen in de first person view modus, is het tijdens het spelen maar wat lastig om te weten wat zich voor je neus afspeelt. Dat kan voor nieuwe spelers behoorlijk vervelend worden, zo claimt Kojima:

When the concept of “Legacy Collection” was brought at mtg from sales team, dev side stated that it’d be hard for current user to play MGS1. Since it’s bird-eye view, you can’t really see the front side which makes it hard to self-adjust for someone accustomed to FPS/TPS.

Ja dat dus! Kojima raadt daarom nieuwe spelers van de Metal Gear Solid-serie aan om met het derde deel te beginnen! Daar zijn de controls namelijk een stuk moderner, de Wacht kan dit zonder twijfel beamen. Waar de vorige delen nogal stroef zijn, valt met de besturing van Snake Eater nog wel te werken, zodat je daarna weer een tandje terug kunt schakelen naar het allereerste deel. Dan loop je chronologisch tenminste ook goed!

Metal Gear Solid III

Japanees Kojima vindt zelf eigenlijk dat je Metal Gear Solid 1 en 2 beter geheel over kunt slaan. Als je het verhaal mee wil krijgen, dan bestaan er voldoende boeken om je in te lezen. Kojima vindt de bird-eye view van die delen blijkbaar écht heel erg ruk, want hiermee verklaart hij de helft van de collectie dus waardeloos! Ach, het waren dan ook vooral de fans die o zo graag weer MGS1 wilden spelen, de Wacht is benieuwd of ze er straks nog zo blij mee zijn.

De Metal Gear Solid: The Legacy Edition komt op 9 juli in Amerika uit, maar over een Europese release is nog steeds niets bekend gemaakt. Potjandorie Kojima, we maken sushi van je als je ons die vette collectie niet geeft!

 

'Een Uncharted-film zou precies Indiana Jones worden' 

De Uncharted-film zou theoretisch gezien nog altijd een keer gemaakt kunnen worden, maar dan in ieder geval niet door Seth Rogen en Evan Goldberg. De schrijvers van o.a. Superbad en Pineapple Express claimen al vier jaar lastig gevallen te worden door de mensen van Naughty Dog, omdat ze willen dat Rogen en Goldberg hun Uncharted op het witte doek brengen. Tegen de mannen van IGN zeiden de schrijvers daar helemaal geen trek in te hebben:

It’s just going to be Indiana Jones. If we could figure out a way to make it not Indiana Jones, it'd be awesome.

Uncharted

Het is bekend dat Rogen wel van zijn blowtje houdt, dus de Wacht vermoedt dat deze schrijver stiekem meer dan genoeg ideeën heeft voor Nathan. Naughty Dog zal echter niet op een stoned-out-of-his-mind Drake zitten te wachten, dus misschien is het maar beter dat Rogen en Goldberg ver van de franchise vandaan blijven. Waarom benadert Naughty Dog deze gasten eigenlijk? Geen zorgen, binnenkort vermaken de briljante schrijvers ons wél met This is the End, waar trouwens niemand minder dan Emma Watson ook te zien is! Wands at the ready!

Even zonder dollen, het Indiana Jones-syndroom zal altijd een blok aan het been van Uncharted zijn. Zie jij mogelijkheden voor een film?

 

Retro-gamers mochten cheaten!

ZOMG. NOES! Mijn hele jeugd is één grote fokked op leugen! Nintendo heeft al die tijd cheaten gepromoot, dem bastards!

Cheatings 

Gamers zijn zo grappig

Kom op, dit soort shit flik jij ook wel eens. Hoe noemde jij Gary in je Pokémon-games? Precies.

Lol

 

Volgende week info over nieuwe Prince of Persia

Eén van de allertofste PS2-games (en daar waren héééééél veel vette franchises te vinden) vond de Wacht toch wel Prince of Persia: The Sands of Time. Het hele sprookjesgevoel kwam goed naar voren, het is dan ook verdomd jammer dat de prins in de vervolgen opeens veel duisterder werd en zich als een emo-boy begon te gedragen. Na de trilogie kregen we nog twee games van de Perzische held, beide vond de Wacht niet fantastisch. Zo kon je bij één van de titels niet eens doodgaan! Toch moeten we de prins van het zand al veel te lang missen.. En toen verscheen er het volgende:

Ubisoft Prince of Persia

Lang leve de prins! Ubisoft liet ons dus via Feestboek weten dat er volgende week informatie vrijkomt over een nieuwe Prince of Persia. Die gaat natuurlijk op de next-gen consoles verschijnen, waarmee Ubisoft weer een top-franchise op de volgende generatie knalt. Ze gaan de laatste tijd wel bijzonder lekker daar! De grote vraag is welke kant Ubisoft met Prince of Persia wil gaan. Het platform-element vond de Wacht juist het sterkste van de hele franchise. Als Ubisoft, net als bij Warrior Within en The Two Thrones, de focus meer op de combat legt.. meh..

Zodra wij meer weten lees je het uiteraard op PU.nl! Wat zien jullie graag terug in een nieuwe Prince of Persia-titel? Drop het in de comments!

 

'Vergelijking hardware PS4 en Xbox One grote onzin' 

Zijn jullie het touwtrekken tussen de Xbox One en de PS4 inmiddels al een beetje beu? Of zit er nog een beetje pit in het vuur? Het kiezen van een console kan natuurlijk gebeuren op basis van de hardware in het systeem. Feitelijk is de PS4 dan krachtiger dan de Xbox One, maar zegt dit tegenwoordig nog iets? Albert Penello van Microsoft vindt het in ieder geval grote onzin dat Sony van de daken schreeuwt dat hun console meer power heeft. We leven volgens Penello niet meer in een tijdperk waar cijfertjes nog een groot verschil maken, zoals dat in de 16- en 32-bit jaren het geval was:

As a matter of fact, they actually go out and they talk about how proud they are about their off-the-shelf parts. Our guys’ll say, we touched every single component in the box and everything there is tweaked for optimum performance.

Penello claimt dat de games uiteindelijk het verschil zullen maken, en dat zit op de Xbox One wel goed. Op zich snapt de Wacht dit standpunt wel, al kun je weinig anders verwachten van het console-kamp waar het systeem op papier minder krachtig is. Toch zou de Wacht er prima mee kunnen leven als de vooruitgang op grafisch gebied nu stopt, en men voortaan enkel nog op de gameplay investeert. Zien games er nu niet al prachtig genoeg uit?

Xbox One

‘Nee Nick, kop houden, wij zijn graphicshoeren!’ – Ok, ok. Dat kan ik ook wel weer begrijpen. Penello wil de discussie in ieder geval niet aangaan. Zijn redenering is duidelijk en de tijd zal ons leren of het gamers wél uitmaakt dat de PS4 wat betere hardware huist. Penello z’n eindquote is in ieder geval om te janken. We moeten niet zeiken om de kracht, want:

Do I want to talk about HDMI 1.3 or 1.4, it’s like ‘argh!’ It doesn’t matter. Did you see Call of Duty, it looks fucking awesome! It’s going to be great, you know. So we’re just saying, it’s not worth the debate.

JA, ZAG JE DIE HOND VAN CALL OF DUTY!! HAHAHAHA

 

Heel veel 360-games in de uitverkoop

Ja, jullie mogen gillen alsof je in een Zalando-reclame zit, want er gaan heel veel 360-games in de uitverkoop! Het gaat om de digitale edities van zo’n dertig titels, waaronder BioShock Infinite en Tomb Raider. Zeer recente games dus, waardoor de grote vraag blijft hangen op de prijs van die games. Krijgen we vijf euro korting? Dan hoeven we nauwelijks van een uitverkoop te spreken, niet waar? Gaat Microsoft misschien Steam achterna en download je straks Metal Gear Rising: Revengeance voor twee tientjes? De Wacht heeft er een hard hoofd in, maar hoop doet leven! Hieronder de volledige lijst met games die ergens volgende week een prijsverlaging krijgen. Zit er wat voor jullie tussen?

 • Assassin’s Creed 3
 • Bioshock Infinite
 • Borderlands 2
 • Brothers in Arms: Hell’s Highway
 • Bulletstorm
 • Command and Conquer Red Alert 3
 • Crysis
 • Crysis 3
 • Divinity II: The Dragon Knight Saga
 • Dragon Age Origins
 • Far Cry 3
 • Far Cry Instincts Predator
 • Forza Horizon
 • Gears Judgement
 • Hasbro Family Game Night 3
 • Hitman Absolution
 • Kinect Sports 2
 • Left 4 Dead 2
 • Lego Batman 2: DC Superheroes
 • Lego Lord of the Rings
 • Mass Effect
 • Max Payne 3
 • Metal Gear Rising: Revengence
 • Monopoly Streets
 • Perfect Dark Zero
 • Prey
 • Rockstar Table Tennis
 • The Orange Box
 • Tomb Raider
 • Witcher 2
 • WWE 13 GonD
 • X-com: Enemy Unknown

 

De nieuwe stagiair Fons!

Zoals jullie vast hebben meegekregen is er een nieuwe stagiair in ons midden. De Wacht heet Fons graag van harte welkom en deelt graag wat tips met de kersverse schrijvert. Wouter moet je koste wat het kost tevreden houden; zie hier een handig schema voor je. Print hem uit, leg het altijd op je desk. Zo ben je 100% voorbereid!

Stagiairs

 

Batman vs Deadpool

Als Batman tegen Deadpool zou vechten, dan weten we in ieder geval zeker dat Wouter met een nerdboner zit te kijken. Denk je dat Deadpool een pak rammel krijgt of wordt de vleermuisman met de grond gelijk gemaakt? Je ziet het in dit awesome filmpie! De actie begint op 2.20!

REACTIES (134) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord