Vanaf komende week kunnen we klimmen in PlayerUnknown’s Battlegrounds 

Vanaf komende week kunnen we klimmen in PlayerUnknown’s Battlegrounds 2017-10-29T13:59:11
De wintertijd is ingegaan en dat betekent een uurtje langer gamen! Dat komt goed uit met al die dikke releases dit weekend, maar tussendoor heb je vast ook nog wel tijd om het laatste gamenieuws te checken. Vandaag in de weekendwacht: Hellboy, Need for Speed, PUBG en meer! Goedemiddag!

     

PUBG versie 1.0 komende week te testen, introduceert klimmen

Iedereen die ook maar een seconde van PlayerUnknown’s Battleground gezien heeft snapt dat de populairste multiplayer game van het moment verre van af is. Gelukkig is versie 1.0 in de maak en zijn de ontwikkelaars druk in de weer met allerlei nieuwe features en optimalisaties. Goed nieuws: op Steam is aangekondigd dat we versie 1.0 de komende week een paar dagen kunnen testen en één van de belangrijkste dingen die daarbij worden geïntroduceerd is de mogelijkheid om te klimmen. Dit heeft natuurlijk grote, tactische gevolgen!

Tot nu toe is springen in PUBG nog erg primitief en fatsoenlijk klimmen op gebouwen en obstakels kun je helemaal wel vergeten. In de testfase van versie 1.0 kunnen we voor het eerst makkelijk over lage objecten springen en kunnen we op dingen klimmen met een maximale hoogte van 2.3 meter. Hiervoor is een dynamisch systeem in het leven geroepen, met ongeveer 40 verschillende contextgevoelige animaties. Randen tot op borsthoogte, zoals bijvoorbeeld bij ramen, kunnen beklommen worden met wapens in de hand, maar bij dingen waar je je aan moet optrekken wordt je wapen automatisch geholsterd. Ook heeft je aanloopsnelheid invloed op de snelheid waarmee je een obstakel kunt nemen.

Meer details volgen nog, maar andere belangrijke zaken in 1.0 zijn client en server optimimalisaties, aanpassingen in het besturen van voertuigen en een ballistics overhaul. Zoals gezegd betreft het nog een testfase, dus er wordt gewaarschuwd dat het nog vol met bugs zal zitten. Het is ook nog niet bekend wanneer de test-servers precies live gaan en hoe lang de test zal duren. Neemt niet weg dat menig PUBG-verslaafde staat te popelen om het allemaal te proberen!
   

Hellboy komt op 14 november naar Injustice 2

DLC voor fighting games betekent vaak een extra pakje, een nieuwe arena of iets anders sufs, maar veel leuker is het natuurlijk wanneer er een compleet nieuwe vechtersbaas aan het roster wordt toegevoegd! Eén van de nieuwe (anti-)helden voor Injustice 2 is de beroemde roodhuidige knakker genaamd Hellboy, die we in deze nieuwe gameplay video voor het eerst in actie zien.

Hell Boy is onderdeel van Fighter Pack #2 en is vanaf 14 november beschikbaar voor iedereen die de Ultimate Edition of Ultimate Pack gekocht hebben. Vanaf 25 novemver is de roodgloeiende knakker ook los te koop. Maakt deze half-demon kans om jouw nieuwe favoriete fighter te worden? Vertel het ons in de comments!

   

War Thunder aangekondigd voor Xbox One en Xbox One X

Terwijl de populaire free2play multiplayer oorlogstuigsimulator War Thunder al een ruim aantal jaar speelbaar is op PC en PS4, bleven Xbox One-spelers lange tijd verstoken van dit plezierige geweld. Maar gelukkig binnenkort niet meer! Ontwikkelaar Gajin Entertainment heeft namelijk bekendgemaakt dat de game in ontwikkeling is voor Xbox One en daarbij uiteraard ook Xbox One X support krijgt. Lekker! De verlossende woorden komen van Gajin CEO Anton Yudintsev:

“Our players have asked us many times about the possibility of transferring War Thunder to the Xbox One, and we started preparing to do so some time ago. Recently, we came to an agreement with Microsoft regarding the possibility of running the game on their console, and today, we are happy to share this great news with you!”

Wanneer War Thunder precies op Xbox One moet verschijnen is nog niet bekend, maar de ontwikkelaar bevestigt alvast dat de game op Xbox One X in 4K speelbaar zal zijn. Want ja, 4K is natuurlijk wel een beetje waar je dat donkergrijze kastje voor koopt en dan is het na het legen van je spaarrekening toch lekker om er een gratis game op te kunnen spelen.

Welk platform ontbreekt er dan nog? Precies, de Switch! Een spitfire besturen met motion controls enzo… Bij Gajin weten ze wat ze doen staat!
    

Rockstar zoekt nieuwe werknemers
  

   

Wolfenstein 2: performance PS4, PS4 Pro en Xbox One vergeleken

De echte fan is misschien al lang en breed aan een tweede playthrough begonnen en ongeacht op welk platform is dat hoe dan ook genieten geblazen. Toch is het op deze zondag interessant om te zien op welke console Wolfenstein 2 het beste draait en bijvoorbeeld hoeveel extra PS4 Pro bezitters uit de game halen. Onze altijd scherpe vrienden van de Digital Foundry hebben dat even grondig uitgezocht, zoals is te zien in onderstaande video.

Conclusie? Een hogere resolutie op PS4 Pro (1440p tegenover 1080p op PS4), maar verder niet veel grafische extra’s en beide draaien redelijk constant tegen de 60fps. De Xbox One-versie komt zoals verwacht iets minder goed uit de bus, die draait namelijk op slechts 810p. Daar gaat de Xbox One X-versie ongetwijfeld dik overheen, maar daarvoor moeten we nog tot 7 november geduld hebben.
   

Alle tuning en pimping opties in Need for Speed Payback

Iedereen weet dat je voor de meest uitgebreide customization van je scheurijzer al tijden het beste terecht kunt bij Need for Speed. Die reputatie lijkt te worden hooggehouden in de nieuwste telg uit de reeks, Need for Speed Payback. Enkele journalisten hebben natuurlijk al met de game mogen klooien en in onderstaande video laat een daarvan alle opties zien die je hebt om de waggie mee uit te rusten. Let op! Deze video bevat spoilers!! (Snap je ‘m ‘spoilers’? Omdat het om raceauto’s gaat? HAHAHA! Maar nee,  serieus, de Wacht kan zich best voorstellen dat je dit soort dingen liever zelf ontdekt in de game…).

Need for Speed Payback verschijnt op 10 november voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Voel jij ‘m al? Die Behoefte aan Snelheid?

    

Spintires: Mud Runner launch trailer

Wie racen op straat maar saai vindt, kan voor het ruigere werk terecht bij rally games. Maar als je écht hardcore bent, dan ga je natuurlijk off-road modderploegen in een vrachtwagen! In Siberië hebben ze namelijk nog nooit van verharde wegen gehoord en dan is transport vrij pittig, zoals te zien is in deze launch trailert van Mud Runner, de nieuwe Spintires game.

Spintires: Mud Runner verschijnt op 31 oktover voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

   

Oh, Skyrim…

Straks net zo leuk op de Switch?

 

Skyrim's Special Edition is truly "remastered"

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord