Valve wil virtual reality goedkoper maken 

Valve wil virtual reality goedkoper maken 2016-03-22T01:36:06
Virtual reality is prachtig, maar het kost klauwen met geld. Gelukkig wil Valve hier iets aan doen. Verder nieuwe over cross platform multiplayer in Rocket League, een prachtige animated short van Overwatch en een handvol willekeurige trailers. Nachtwacht, goedemorgen.

Rocket League eerste game met cross-platform multiplayer

Een tijdje geleden kondigde Microsoft aan dat ze bezig zijn om cross-platform multiplayer in te voeren. Dat betekent dan dat je met je Xbox One bijvoorbeeld ook kan gamen tegen gasten met een PlayStation 4 of PC. Dat is heerlijk, want het brengt gamers dichter bij elkaar door elkaar cross-platform uit te schelden. Heerlijk. Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League, heeft ondertussen al een tijdje door hoe het technisch in elkaar steekt en ze zijn daar in principe ook al klaar om het door te voeren. Het wachten is nu op de afspraken die er gemaakt moeten worden op politiek gebied:

The only thing we have to do now is sort of find out where we stand politically with everyone, and then it’s full steam ahead to finish the solution that we’ve already started.”

Rocket League

Aldus Jeremy Dunham, vice president van Psyonix. Hij geeft verder nog aan dat hij het een bijzonder goede zaak vindt dat cross-platform multiplayer er hoogstwaarschijnlijk eindelijk gaat komen. Volgens heb bestaat er namelijk een vreemd psychologisch fenomeen. Wanneer er gezegd wordt dat de community van een game klein is, de mensen in die community het spel minder gaan spelen. Dat zorgt er dan weer voor dat de community echt krimpt en er uiteindelijk veel mensen stoppen met spelen.

Daarnaast maakt het het updaten en patchen van games ook nog wat makkelijker, want een ontwikkelaar hoeft geen dingen te verwijderen van de game wanneer deze voor een ander platform is. Mooie dingen dus!

 

Overwatch animated short

Het duurt nog maar een kleine twee maanden voordat Overwatch uitkomt. Deze shooter van Blizzard met een paar MOBA-invloeden staat op het punt om de shooter scene op zijn grondvesten te schudden, want dat doet Blizzard letterlijk met alles wat ze maken. Waar Blizzard ook goed in is, is in animeren. Dit is de eerste in een reeks van animated shorts in de aanloop van de release van Overwatch in mei.

 

Deadlight krijgt Director’s Cut Edition

‘Wat de fuck is Deadlight?!’ Dat dacht De Wacht ook even toen hij hoorde dat het een Director’s Cut Edition krijgt. Maar als je de beelden ziet, weet je misschien wel weer wat het is. Deadlight is een sidescrolling survival horror game van Deep Silver die in 2012 is verschenen, maar helaas nooit echt is opgepikt door het grote publiek. Wat jammer is, want Deadlight biedt aardig wat potentie.

Zojuist zag je de trailer van de remake die natuurlijk betere graphics heeft en nieuwe content. Ook verschijnt Deadlight voor het eerst op de PlayStation. De ontwikkelaar van de game, Tequilla Works, is nu bezig met de potentiele klapper Rime en het rereleasen van een oudere game van ze, is wellicht best slim nu ze zo in de spotlight staan. Deadlight ziet 21 juni opnieuw het levenslicht. Spelen of niet?

 

Alle info over de patch van The Division

The Division breekt links en rechts een hoop records, maar wat gameplay en bugs betreft, is de titel nog verre van optimaal. Gelukkig knalt Ubisoft deze week de eerste grote patch uit voor hun third person role playing shooter ding en die liegt er niet om. Zo krijg je betere rewards in The Dark Zone en in Challenge Mode en worden de turret stun locks aangepakt. YouTuber Arekkz heeft een fijn filmpje gemaakt met alles wat je moet weten over de nieuwe patch.

Je kan alle patch notes ook hier lezen, als je niet zo’n fan bent van bewegende beelden met geluid…

 

Valve wil kosten voor virtual reality verkleinen

Virtual reality is meer dan een tijdelijke hype of gimmick. Een aantal grote bedrijven hebben er miljoenen ingestopt om te zorgen dat het vet wordt en dat iedereen het wil hebben. Een heikel punt voor velen zijn helaas de kosten, want voor een VR headset leg je honderden euro’s neer. Daar komt nog bij dat je een behoorlijk dikke PC moet hebben om überhaupt wat stappen te zetten in virtual reality. Valve wil daar iets aan doen en probeert de headsets ook te laten werken met minder krachtige GPU’s.

Valve VR

Nu wordt de GPU GTX 970 aangeraden en volgens De Wacht is Matt Damon door zo’n ding op Mars beland. Een minder krachtige GPU is vanzelfsprekend goedkoper dan een hele dikke GPU en dat betekent dat de totale kosten om fatsoenlijk gebruik te kunnen maken van een VR-headset omlaag gaan en dat is mega! Alex Vlacho van Valve vertelde tijdens GDC vorige week dat het al mogelijk was om de Portal demo met een GPU van 680 smooth te kunnen spelen:

“I can run Aperture [Portal-themed VR demo] on a 680 without dropping frames at a lower quality, and, for me, that’s enough of a proof of concept. Most art we’re seeing in VR isn’t as dense as that. So we should be pretty good to go… everything should be able to support that low-end hardware. But we need the right safety nets in place.”

Met een beetje sleutelen en schroeven hier en daar kan er misschien wel honderd euro af van de totaalkosten van VR. Daarnaast werkt Valve nog aan een plugin van de game engine Unity. Dat moet er ook voor zorgen dat het redeneren vloeiender verloopt. De Wacht vindt VR erg cool en is bijzonder hoopvol voor de toekomst, maar het zal wel iets goedkoper mogen.

 

Star Ocean: Integrity and Faithlessness – Story Trailer

Star Ocean 5 komt naar het Westen! Wanneer precies krijgen we binnenkort te horen van Square Enix, maar hier is vast de Engelstalige story trailer:

 

One Piece Burning Blood – features trailer

De Wacht is al sinds jaar en dag fan van One Piece. Voor diegene die geen idee hebben wat One Piece is, succes met de trailer…

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaaag!

DAAAAAAAAAAG!

REACTIES (39) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord