Uncharted 4 geruchten 

Uncharted 4 geruchten 2014-05-17T07:19:38
De Nachtwacht trakteert je vannacht op mindblowing Uncharted 4 geruchten! Alsof dat al niet vet genoeg is krijg je ook nog nieuws over The Crew, Gears of War, Killzone: Shadow Fall, The Witness en de Oculus Rift.

Uncharted 4 geruchten

Darkness falls across the lands… Yep, tijd voor een nieuwe Nachtwacht met een gruwelijk dik gerucht om de boel eens lekker mee te beginnen. De Wacht waarschuwt je wel vaker dat je hier en daar een snufje zout moet strooien, maar deze keer heb je minimaal een kruiwagen vol nodig. Nu dat duidelijk is, Uncharted 4 geruchten!

GravelinesEind vorig jaar kregen we tijdens de release party van de PS4 in de VS een eerste teaser te zien van de nieuwe Uncharted. Het was met recht een teaser, want echt info kregen we niet. Naughty Dog had bijna net zo goed niks kunnen laten zien. Als we een uitgelekt document mogen geloven krijgen we gelukkig heel wat te zien van Uncharted 4 tijdens de Sony E3 persconferentie op 9 juni. Even alle info op een rij en alvast een waarschuwing voor klapperende oren:

 • Uncharted 4 krijgt ‘The Battle of Gravelines’ als subtitel.
 • Er wordt een trailer geshowd van 3 minuten lang.
 • Na de trailer zal Jason Gregory, de lead programmer bij Naughty Dog, 10 minuten gameplay footage showen.
 • Tijdens de gameplay laat Jason ook Project Morpheus en een nieuwe versie van de PlayStation Move zien.
 • Uncharted: The Battle of Gravelines gaat beide apparaten volledig ondersteunen.

Holy fock, dat is nogal wat! De Wacht heeft op de een of andere manier al sinds de aankondiging van Project Morpheus gedacht dat de nieuwe Uncharted misschien wel een VR ervaring wordt, maar gaat Sony ook een vernieuwde PS Move controller showen? Waarom echt? De PS Move is stiekem toch al ontwikkeld voor VR? De Wacht vindt het een vaag verhaal, maar kijkt eigenlijk nu nog meer uit naar de Sony E3 persconferentie. Nog een weekje of 3!


The Crew al 6 jaar in ontwikkeling

Het is dit jaar feest voor gamers met liefde voor auto’s. Volgende maand kunnen we aan de slag met Grid: Autosport en later in het jaar ook nog met Driveclub en Project Cars. Misschien komt er ook nog wel een Forza: Horizon 2, maar als je dit najaar even iets anders wil moet je zeker The Crew goed in de gaten houden!

Ubisoft wil met The Crew echt een soort Racing MMORPG game gaan afleveren. Een ambitieus project en Ubisoft laat nu dan ook via een nieuwe promotionele website weten dat de game al 6 jaar in ontwikkeling is.

Crew

"After 6 years in development, The Crew is more than ever ready to hit the hands of gamers. The Crew is a never seen before mix of a passionate car game and a full-fledged MMORPG. It's difficult to figure what it's actually like unless you play it for at least a few hours. And even if you can figure what it is out of your truly powerful imagination, it's then pretty hard to believe it delivers on all aspects."

Of het echt zo fantastisch wordt als Ubisoft laat weten is nog even afwachten, maar na de E3 kan de Wacht je hopelijk al een hoop meer vertellen.


De Wacht vraag zich af

Zou dit echt werken?

bed


Nog lang geen Gears of War

Fock yeah, er komt een nieuwe Gears of War voor de Xbox One. Fock no, die game komt nog lang niet uit. Waarom het nog zo lang duurt? Rod Fergusson, de Black Tusk studio manager, zegt:

"We're only 100 days in."

Dat schiet dus niet echt op. Een eerste blik op wat artwork dan? Not funny, Rod. Not funny.

Rod


Moeders, you gotta love 'em

Dit is exact hoe het bij de Wacht ook altijd gaat!

Mama


Killzone co-op uitbreiding

Ben je een trotse bezitter van een PlayStation 4 en speel je nog regelmatig een potje Killzone: Shadow Fall? Dan vind je het vast vet om te weten dat de game een nieuwe online co-op mode krijgt, genaamd Intercept. Met maximaal 4 spelers moet je proberen om Hellghast intel terug te sturen naar HQ via uplinks. Spelers hebben hierin de keuze om als Assault, Marksman, Tactician of Medic aan de gang te gaan.

Intercept

De uitbreiding is vanaf juni beschikbaar en is gratis voor season pass bezitters. Losse prijs is nog niet bekend, maar Guerrilla Games liet wel weten dat de uitbreiding ook als ‘stand-alone’ game zal uitkomen. Het is dan waarschijnlijk niet meer nodig om Killzone: Shadow Fall in je bezit te hebben. Er zijn nog geen beelden van Intercept, maar volgende week krijgen we meer info en ook wat footage te zien.


The Witness update

De naam Jonathan Blow zegt je misschien niet direct iets, maar als de Wacht je vertelt dat deze dude verantwoordelijk is voor het fantastische Braid gaat er vast al wel een klein belletje rinkelen. Sinds 2009 is hij nu al bezig met zijn nieuwe project The Witness, een 3D first person puzzel game voor de PC en PlayStation 4. Wordt het niet eens tijd dat die game binnenkort uit gaat komen, Mr. Blow?

“We don’t know the release date yet; it’s still officially ‘when it’s done’ but these days ‘when it’s done’ is getting closer and closer. The Witness is an ambitious game with a lot of things for us to get right, and getting it right takes time. All the gameplay along the main line of the game is done. But, this is a game that has a lot of extra things for players who are really into the game and want more; we’re still designing some of those extras.”

Jonathan laat verder weten dat een aantal locaties in de game nog afgewerkt moeten worden en dat de framerate en resolutie nog niet overal in de game stabiel op 1080p en 60 frames per seconde draait, maar dat dit uiteindelijk met een beetje elleboogvet wel gaat lukken. Tot slot zegt hij dat de muziek een grote rol gaat spelen in The Witness en gecomprimeerd 1.2GB weegt, zo’n 40% van de totale grootte van de game. Hij geeft zelfs helemaal details over de rest van de bestanden, dus dat doet de Wacht dan ook maar:

Witness

 • Texture Maps: 1,196 files, 446MB
 • Meshes: 4,588 files, 507MB
 • Sounds: 2,435 files, 1.2GB
 • Animations: 197 files, 0.6MB
 • Entities: 1 file, 4.3MB
 • Lightmaps (these are auto-generated): 17,916 files, 453MB
 • Total (including other files not listed here): 39,387 files, 2.7GB

De Wacht heeft ook werkelijk geen idee wat je hebt aan die info, maar weet wel dat The Witness iets heel bijzonders kan gaan worden. Zoals hij laat weten hoeft er niet nog heel veel te gebeuren, dus heel lang hoeven we waarschijnlijk niet meer te wachten.


Oculus in de achtbaan

Hoog tijd nu om deze Nachtwacht uit te knallen en dat doet de Wacht deze keer met een nogal bijzonder filmpje. De eerste devkit van de Oculus Rift is nu al een tijdje beschikbaar en er zijn een hoop gasten die leuke VR ervaringen bedenken. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de rollercoaster ride, waarvan mensen af en toe letterlijk ondersteboven raken. Het is dan ook een mindfuck van de bovenste plank.

Rift

Maar het kan nog veel gekker! Wat nou als je met de Oculus Rift in een virtuele achtbaan stapt, terwijl je ook in een echte real-life achtbaan zit? Yep, mind is blown.

REACTIES (48) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord