Uitgebreide Mafia 3 gameplay footage 

Uitgebreide Mafia 3 gameplay footage 2015-12-18T03:08:53
De pers kreeg op de Gamescom behind closed doors wat extended gameplay footage te zien van Mafia 3 en daar kan iedereen nu van genieten! Verder nieuws over een PlayStation appartement, The Division, virtual reality en een uiterst gezonde competitie.

PlayStation appartement huren?

Aloha en goedemorgen! De Wacht begint deze keer met een opmerkelijk nieuwtje. Heb jij er namelijk altijd al van gedroomd om een gigantische game room te hebben? Ja, natuurlijk heb je die droom, je bent immers een gamer. Sony speelt hier heel handig op in door in Amsterdam een heel gaming appartement aan te bieden via airbnb. Jawel, je kunt er een nachtje overnachten!

Het appartement is van 21 december 2015 tot 2 januari 2016 te huur en kost je 50 euro voor een nacht. Meerdere nachten boeken is niet mogelijk en je kunt er met 4 mensen slapen, maar waarschijnlijk trek je een nachtje door, want er is genoeg te gamen in het appartement. Er staat 2x een PS4 met bijbehorend 55 inch scherm, een stapel games en een shitload controllers. Genoeg om je prima te vermaken dus.

Room

Er zijn 2 momenten, waarop je dit appartement kunt boeken. Het eerste moment is vandaag om 16:00 uur en dan kan je boeken voor de week van 21 tot 27 december. Het tweede moment is op 25 december om 16:00 uur, dan kan er geboekt worden voor de week van 28 december tot 2 januari. Het gaat via het principe, wie het eerst komt, het eerst maalt. Je zal dus snel moeten zijn!

Je kunt natuurlijk ook heel goed PU.nl in de gaten houden en dan vooral maandagochtend, maar eigenlijk mocht de Wacht dat nog niet vertellen van Jan, dus mondje dicht.


Nieuwe Xbox 360 games compatible met Xbox One

Newsflash, de lijst met Xbox 360 games die via backwards compatibility speelbaar zijn op de Xbox One is uitgebreid! Sinds een maand is het mogelijk om Xbox 360 games te spelen op de Xbox One en hieronder vind je 16 nieuwe titels die aan het speelbare lijstje toegevoegd mogen worden:

 • Braid
 • Deus Ex: Human Revolution
 • Doritos Crash Course
 • Fable 3
 • Halo: Reach
 • Hydro Thunder
 • Iron Brigade
 • Kane & Lynch 2

Back

 • Motocross Madness
 • Ms. Pac-Man
 • Peggle
 • Portal: Still Alive
 • Spelunky
 • Splosion Man
 • Ticket to Ride
 • Zuma’s Revenge

Hier hoef je verder niets voor te doen, dus als je een van bovenstaande games voor de Xbox 360 hebt, kan je die vanaf nu op de Xbox One spelen! Geen zorgen als je favoriete titel er nog niet tussenstaat, elke maand komen er nieuwe games bij.


The Division real life trailer

The Division geeft de afgelopen dagen flinke tekenen van eeuh, dood en verderf? Gisteren kon je in de Nachtwacht van Graddus al kijken naar verhalen van community members die de game hadden gespeeld, maar vandaag mogen we een real life trailer checken. Waar je de trailer kunt vinden? Anders check je even een paar cm hieronder, voordat je vragen gaat stellen!


Wat we leren van games?

Tja, eeuh…

Learn


PlayStation vs Xbox is een gezonde competitie

Er is al jaren een vette battle tussen Microsoft en Sony gaande over wie er nou eigenlijk de vetste consoles en games maakt. Er wordt door beide partijen af en toe zelfs wat modder naar elkaar gegooid, maar van echte haat kunnen we toch niet spreken. Sony vindt de battle met Microsoft dan ook alleen maar goed en noemt het een gezonde competitie.

Andrew House, de president en group CEO van SCEI, legt uit dat de competitie met Microsoft er voor zorgt dat beide bedrijven gepusht blijven om beter te presteren, wat de gamers uiteraard ten goede komt. Andrew heeft vooral lovende woorden voor Xbox boss Phil Spencer.

Vs

"It’s reached a point of what I would describe as really healthy competition and I use the word ‘healthy’ very deliberately. I think since Phil Spencer took on leadership, he has been very honest about their approach. He’s been, in a very gentlemanly way, complimentary about us in the past. But if you look at something like Augmented Reality for them or virtual reality for us, we’re both trying to build a category overall. At the end of the day, there is a shared goal of great experiences for gamers."

Je hoort hardcore fanboys weleens zeggen dat ze de ‘andere slechte’ console een langzame pijnlijke dood wensen, maar er bestaat geen grotere bullshit dan dat. Concurrentie is altijd goed!


Sony laat je wennen aan VR door korte games

Is je grijze massa klaar voor de mega brain fucks die het te voorduren krijgt tijdens je eerste aanrakingen met virtual reality? In 2016 komen de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR eindelijk uit en het gaat voor vette ervaringen zorgen, maar het is nu al 100% zeker dat je zal moeten wennen aan gaming met een VR bril op je snufferd. De ene zal er wat meer moeite mee hebben dan andere, maar de Wacht kan je alvast geruststellen, je went er heel erg snel aan.

Sony is zich er ook van bewust dat gaming in VR moet worden opgebouwd en dat zal er voor zorgen dat de launch games vooral erg geschikt zijn voor korte ervaringen, in plaats van nieuwe spelers meteen in een gigantische RPG te gooien met 30 uur gameplay. Het heeft er uiteraard ook mee te maken dat studios nog niet al te veel geld in VR games willen en kunnen pompen en de games dus wat korter zijn, maar Shuhei Yoshida kan dat veel beter uitleggen:

VR

“The combination of limited resources and investments in the initial years for these smaller developers and the newness of the experience, the gameplay time of VR games for the launch titles could be short, but there will be, from day one, types of games, like online shooters or driving games, that lend themselves to extended play times naturally. As the market evolves in terms of the types of developers and publishers to be able to justify a larger investment to make VR titles, that will naturally extend the gameplay time and the people who are using these devices will get more acclimated for the longer usage.”

Laat je vooral niet afschrikken door verhalen over motion sickness, zelfs als je er zelf ook last van had tijdens het proberen van devkits. De retail exemplaren zijn een stuk beter dan de vroege versies en dat is ook het geval wat betreft software. We’ve come a long way, nog een paar maandjes geduld.


Uitgebreide Mafia 3 gameplay footage

De Wacht sluit af met een typisch voorbeeld van hoe behind closed doors footage maar even exclusief is voor de pers. Uiteindelijk belanden de beelden toch wel op het internet, zodat iedereen er van kan meegenieten en daar mag je in dit geval even extra blij mee zijn. De Wacht kreeg op de Gamescom een behind closed doors presentatie van Mafia 3, waarin er dik 10 minuten gameplay werd geshowd. Benieuwd wat de pers te zien kreeg? Koekeloer!

REACTIES (67) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord