Ubisoft introduceert Ubisoft Connect 

Ubisoft introduceert Ubisoft Connect 2020-10-22T02:43:13
In deze Nachtwacht introduceert Ubisoft de nieuwe service Ubisoft Connect, met een aantal vette features! Daarnaast nieuws over PS4 game patches voor de PS5, bijzondere Spider-Man: Miles Morales trailer, teardown van de Xbox Series X/S memory card, Scorn gameplay op Xbox Series X, PS5 accessoires in de winkels en de details over het stroomverbruik van Xbox Series X.

PS4 game patches voor de PS5?

Goedesmorgens! De Wacht begint eens niet zoals normaal met een gerucht, maar eigenlijk kan je het ook niet echt een nieuwtje noemen. Het is meer een observatie, die de Wacht wel interessant vindt. Het gaat namelijk om de ‘mysterieuze’ patches die PS4 games de laatste tijd krijgen, die op het eerste gezicht niets aan de game toevoegen. Soms zelfs voor games die al maanden geen patches meer hebben gehad, of zelfs nog helemaal nooit!

FFVII

Zo ook nu met Final Fantasy VII Remake, die ruim 6 maanden na launch z’n eerste patch heeft gekregen. Update 1.01 ‘Fixed Various Bugs’ volgens de changelog, maar alle bekende bugs in de game zijn met deze patch helemaal niet verholpen. Het begint er dan ook steeds meer op te lijken dat deze patches nodig zijn voor backwards compatibility op de PS5.

Maar als dat zo is, zijn de games dan niet speelbaar op de PS5 zonder de patch? Betekent dat dus ook dat de PS5 van sommige PS4 games de 1.00 versie vanaf disc niet afspeelt? En waarom dan dat lijstje van tien PS4 games, die niet werken op de PS5? Inmiddels zijn dat er acht, inderdaad, door patches. Wat is het verschil dan? Zijn het er in werkelijkheid dan eigenlijk veel meer, zonder dit soort patches? Ach, zodra de PS5 over 3 weken uitkomt in de USA en over 4 weken bij ons, zal alles duidelijk worden. Zin in!


Peter Parker en Miles Morales sturen berichtjes

Tijd voor de eerste bewegende beelden in deze Nachtwacht, in de vorm van een behoorlijk originele trailer voor de nieuwe Spider-Man game. In de trailer zien we namelijk een tekst gesprek tussen Peter Parker en Miles Morales! Yup, ze sturen tekst en GIF berichtjes naar elkaar via de smartphone en dat levert een leuk gesprekje op. Koekeloer hieronder!


Xbox Series X memory card teardown

In Xbox Series X zit een SSD ingebouwd van 1TB (Series S heeft 512GB). Na het OS en andere features, zoals Quick Resume, blijft daar exact 802GB van over om te gebruiken voor het opslaan van games. Daar kan je wel even mee vooruit, maar met de hoeveelheid data van huidige games zal je uiteindelijk een externe SSD of HDD aan moeten sluiten, of de officiële memory card van Seagate van 1TB, wat neerkomt op 920GB.

Die Seagate memory card is de beste optie om het geheugen van de Xbox Series X uit te breiden, aangezien je dan alle games kunt spelen en van de hoge snelheid kunt genieten, maar ze zijn met 250 euro per stuk wel ontzettend prijzig! Is dat terecht? We weten wel dat dit soort state of the art NVME SSD’s niet goedkoop zijn, maar betalen we niet gewoon een hoop meer, omdat het een branded product is?

XSXMC

Dat besloot Jeff Grubb van VentureBeat, uit te zoeken door de memory card open te maken en te kijken wat er nu eigenlijk in zit. En wat blijkt? Het is inderdaad een high-tech stukje opslag, waar je normaal gesproken zo rond de 200 dollar voor moet betalen. In de USA, waar de memory card 220 dollar gaat kosten, betalen ze dus helemaal niet zoveel meer.

Bij ons, aangezien wij er 250 euro voor moeten neerleggen, is het verschil wel iets groter, maar ook zeker niet zo gigantisch overpriced als bijvoorbeeld bij de PS Vita het geval was. Leuk detail is trouwens dat de gebruikte controller in de Seagate memory card ook in staat is om 2TB aan te sturen, dus ook die zullen er hoogstwaarschijnlijk in de toekomst komen, als de prijzen van dit soort SSD’s gaan zakken.


Scorn gameplay

Over Xbox Series X/S gesproken! Fans van horror games kunnen uitkijken naar een Xbox Series X/S exclusive genaamd Scorn, die ergens volgend jaar moet uitkomen. We hebben al eerder wat footage gezien van de freaky game, maar nu kunnen we kijken naar ruim 13 minuten aan gameplay footage, waarbij de game op een Xbox Series X wordt gespeeld. Scorn ziet er prachtig en ranzig tegelijk uit, maar oordeel vooral zelf in het filmpje hieronder.


PS5 accessoires nu al in de winkels

Newsflash! De PS5 komt in de USA op 12 november uit en in Nederland op 19 november, maar nu al zijn de accessoires zoals de DualSense controller aangekomen bij retailers. Dat is wat vroeg, maar Sony heeft dan ook laten weten dat de accessoires in de USA al vanaf 30 oktober te koop zijn en bij ons vanaf 12 november. Dat geldt overigens ook voor PS5 games. Ook als je online bestellingen hebt gedaan, kan je de accessoires dus een weekje eerder dan de PS5 zelf verwachten.

DS


Ubisoft introduceert Ubisoft Connect

Ubisoft heeft bekend gemaakt Uplay en Ubisoft Club te gaan omdopen naar een compleet nieuw systeem, genaamd Ubisoft Connect. Ik hoor je niet meteen juichen van enthousiasme, maar het is vetter dan je denkt! Door Ubisoft Connect worden namelijk alle nieuwe Ubisoft games cross-platform online met elkaar te spelen, maar er is meer.

Alle savedata is namelijk ook te uploaden en te gebruiken op ieder systeem. Zo kan je dus bij alle nieuwe Ubisoft games heel gemakkelijk upgraden naar next-gen systemen, of naar de Switch, PC, enz. Het moet een overkoepelende service worden op alle systemen, voor alle Ubisoft games. Daarnaast blijven ook de andere features intact, zoals bijvoorbeeld de beloningen die je kon unlocken in Uplay. Stephanie Perotti, de vice president van de online services bij Ubisoft, had het volgende te melden:

Ubi

“Next-generation gaming goes beyond technological improvements and better graphics. To us, as a creator and publisher, it is about bringing more fluidity and versatility in the experience to have the freedom to play games on whatever device and with whoever you want. Ubisoft Connect is our take on a new seamless experience to not only ease the transition between generations and platforms, but also be the starting point for new services that further contribute to new, more player-centric ways of enjoying games.”

Ubisoft Connect gaat op 29 oktober officieel live en Watch Dogs: Legion is dan ook op launch meteen de eerste game met volledige support, maar ook Assassin’s Creed: Valhalla, Immortals Fenyx Rising en Riders Republic gaan er gebruik van maken. Tot slot hieronder nog een korte trailer met een overview van de features van Ubisoft Connect.


DF checkt efficiëntie Xbox Series X

De Wacht geniet met volle teugen van de next-gen console video’s van de nerds van Digital Foundry. De heren weten als geen ander technische details op een duidelijke en vermakelijke manier over te brengen, zoals nu weer met de efficiëntie van Xbox Series X. We weten allemaal wel dat de nieuwe console van Microsoft behoorlijk wat kracht heeft om mooie plaatjes op het scherm te toveren, maar hoeveel stroom verbruikt dat ding nou eigenlijk om dat mogelijk te maken? En hoe staat dat tegenover de Xbox One consoles? En hoeveel meer hitte genereert dat dan? Antwoorden op al dat soort vragen en nog veel meer in de video hieronder. Enjoy!

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord