Ubisoft en Nintendo samenwerking gaat door 

Ubisoft en Nintendo samenwerking gaat door 2018-07-02T04:40:08
Yves Guillemot heeft laten weten dat de samenwerking met Nintendo voorlopig doorgaat en dat we meer games mogen verwachten in de toekomst! Alle details in deze Nachtwacht naast nieuws over Bloodborne 2, The Elder Scrolls 6, Switch keyboard, Amy Hennig over Uncharted en Wolfenstein 2.

Bloodborne 2 op Italiaanse Amazon

Fock! Het weekend is weer voorbij en die lelijke maandag spuugt in je gezicht, maar hopelijk kan deze gloednieuwe Nachtwacht je een beetje opvrolijken. De Wacht begint met een gerucht over Bloodborne 2, dat tegen de verwachting in niet werd aangekondigd op de E3 een paar weken terug. Er zijn al maanden geruchten dat er een nieuwe Bloodborne in aantocht is, maar de bevestiging is er nog steeds niet. Gelukkig gooit Amazon Italië wat olie op het vuurtje.

Blood2

Het zal waarschijnlijk een foutje zijn, maar Bloodborne 2 staat al een paar dagen online op de Italiaanse Amazon met een standaard placeholder release date van 31 december 2019. Daarnaast is de prijs van 97,59 euro behoorlijk hoog, maar volgens de site heb je Bloodborne 2 dan wel op release date in je brievenbus liggen. Yeah, right.

Het is wel opmerkelijk dat de pagina nog steeds online staat, aangezien dit soort foutjes vaak binnen no-time worden gefixt. Tenminste, als het een foutje is, want de Wacht gaat er sowieso al blind vanuit dat er een Bloodborne 2 komt, alleen niet op 31 december 2019!


Todd Howard doet vaag over The Elder Scolls 6

Tijdens de E3 persconferentie zagen we de eerste trailer voor The Elder Scrolls 6. Of nou ja, meer dan een teaser was het eigenlijk niet, met zo ongeveer alleen een logo en op de achtergrond een klein voorproefje van de wereld waarin de game zich zal afspelen. Een hoop fans zijn flink aan het speculeren over de locatie waarin The Elder Scrolls 6 zich afspeelt, maar eigenlijk weet niemand het nog zeker.

Todd Howard, director en executive producer bij Bethesda, doet nu lekker wat vage uitspraken over de wereld van The Elder Scrolls 6. Hij zegt echter wel dat niemand het nog kan weten, dat is expres.

Elder6

“The first thing we do is the world so we’ve known for a while where it’s set. I obviously would say yes, you can guess the location, but you can’t – it’s intentionally… You can rule some things out. And you can rule some things in.”

Eeuh juist ja, Bethesda weet de locatie, maar wij kunnen het nog niet weten. We kunnen dingen uitsluiten, maar we moeten niet alles uitsluiten. Bedankt Todd, daar hebben we wat aan!


Cyber Gadget Switch keyboard

Fabrikant Cyber Gadget, vooral bekend in Japan, liet maanden geleden te werken aan een bijzonder stukje hardware voor de Nintendo Switch. Het gaat om een keyboard met 55 keys, dat je aan je Switch kunt hangen via een USB ingang op de dock. Het toffe is dat je de Joy-Con controllers gewoon kunt bevestigen aan het keyboard, wat praten met andere spelers een stuk gemakkelijker zal maken in games als Dragon Quest X.

Swicthkey

Het keyboard is ook aan te sluiten op de PS4 of PC, maar is wel echt gemaakt vor de Switch, met de Joy-Con connectie. Het keyboard is vanaf nu beschikbaar, exclusief in Japan en is te importeren voor een euro of 30.


Ubisoft en Nintendo samenwerking gaat voorlopig door

Nintendo en Ubisoft zijn lekker bezig samen met de release van Mario + Rabbids Kingdom Battle en het aankomende Starlink: Battle for Atlas. Is dit een nieuwe trend? Kunnen we nog meer games verwachten waarin de twee samenwerken? Volgens Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, is het antwoord een volmondige ja!

Volgens Yves is de samenwerking met Nintendo fantastisch en hij hoopt gamers voorlopig te kunnen blijven verrassen. Hij zegt:

UbiNin

“The collaboration is very strong, because we have done many things together in the past and the Nintendo brands and their capacity to create fantastic games is really something that our creators in Ubisoft love. When they can collaborate with Nintendo they are extremely happy to do so. So, yes it will continue, and I hope we will be able to surprise you with new things in the future.”

Duidelijke taal dus van Mr. Guillemot, de samenwerking blijft voorlopig in stand. De Wacht vindt alles prima, zolang die Rabbids een niet al te grote rol spelen. Al was Mario + Rabbids ook een toffe game natuurlijk.


Amy Hennig over Uncharted

De Wacht laat af en toe nog steeds stiekem een traantje als hij denkt aan het feit dat Nathan Drake nooit meer een nieuw avontuur zal beleven in een Uncharted game. Deel 4 was een mooie afsluiter van de serie en met The Lost Legacy toonde Naughty Dog dat de serie wel door kan gaan, maar dan zonder Nathan Drake. Ami Hennig, oud werknemer bij Naughty Dog en de director en writer van Uncharted 1, 2 en 3, werd gevraagd  of zij nog mogelijkheden zag met Nathan Drake en Uncharted.

Volgens haar zijn er nog genoeg opties voor Uncharted om door te gaan als serie, een beetje net zoals Indiana Jones. Ze zegt:

Amy

“I think there's a lot of material there that you could continue with Cassie, with the daughter, you could do flashback stories with Nathan Drake... you just look at Indiana Jones; there's really not a limit. You can always jump back in and tell a story with an older character and that gives a whole different colour to it, which is kind of cool, and you could do sort of the Young Indiana Jones version of Nathan Drake if you wanted to.”

Hopelijk denkt Neil Druckmann er bij Naughty Dog net zo over en komt er gewoon weer een nieuwe Uncharted game na The Last of Us 2, of dat nou met of zonder Nathan Drake is. Nee, dat meen ik niet… Please kom terug Drakey!


Digital Foundry: Switch versie Wolfenstein 2

Dit is het einde. Dat doet de deur dicht. Daar zijn geen woorden voor. Ja, dat is la, la la, la la la la… Excuus, dat zijn de laatste stuiptrekkingen van een zwaar verjaardag weekend! De Wacht moet nu echt gaan afsluiten en wel met wat technische analyze van de vrienden bij Digital Foundry. Ze leggen de Switch versie van Wolfenstein 2: The New Colossus onder de loep en ondanks dat het grafisch een flinke downgrade is ten opzichte van bijvoorbeeld de Xbox One X en PC versie van de game, is het ontzettend knap dat de game draait, zoals hij draait op de Switch. Koekeloer hieronder!

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord