Twijfelt Sony over de PS5-prijs? 

Twijfelt Sony over de PS5-prijs? 2020-02-16T01:32:57
Vandaag in een gloednieuwe Nachtwacht: Remedy werkt aan nieuwe content, Sony lijkt te twijfelen over de winkelprijs van de PS5, de achievements voor Marvel’s Avengers zijn gelekt en een trailer voor Castlevania seizoen drie!

Remedy Entertainment werkt aan een hoop nieuwe games

Remedy Entertainment zit niet bepaald stil. De Finse ontwikkelaar publiceerde gisteren een rapportage over financiën in 2019 en daarin staat dat we de komende tijd een hoop mogen verwachten van de makers van Control. Remedy zag een inkomstenstijging van 57% ten opzichte van vorig jaar, wat vooral te danken is aan de goede verkoop van Control. Nu die game succesvol gelanceerd is kan Remedy aan vier projecten tegelijk werken.

Een team is bezig met The Foundation en AWE, de twee uitbreidingen voor Control. Die moeten allebei later dit jaar verschijnen. Een tweede team werkt aan een nieuw Crossfire-project, dat compleet los staat van de Crossfire X-verhaallijn die ook in ontwikkeling is bij Remedy.

Een derde team werkt aan Vanguard, een multiplayer game waarover Remedy zegt dat we ‘m niet hoeven te verwachten in 2020. Daarnaast zegt de studio dat Vanguard niet draait op de Northlight Engine, maar dat de game op het moment al een speelbare build heeft.

Tenslotte wordt gemeld dat een vierde team aan de pre-productie is begonnen van een compleet nieuwe game. Verdere details werden niet gemeld. Het totaalaantal teamleden van Remedy ligt nu op 248, verspreid over de lopende projecten.
    

Gerucht: Tekort aan componenten drijft productieprijs PS5 op

De site van PlayStation 5 is nu al enkele weken live, maar verder is het doodstil rondom de next-gen console van Sony. Bloomberg creëerde afgelopen week echter wat rumoer met berichtgeving over twijfels bij Sony over het prijskaartje van de PS5. Schaarste aan onderdelen voor de console zouden de productiekosten opgedreven hebben tot 450 dollar per unit, wat ervoor kan zorgen dat Sony die stijgende kosten doorberekent aan jou, de gamer.

Componenten waar op dit moment veel vraag naar is zijn DRAM-en NAND-flashgeheugen, die ook veel in smartphones gebruikt worden. Daarnaast heeft de PS5 een duurder koelingssysteem nodig zodat de console geen hitteproblemen krijgt. Bronnen binnen de bedrijfseenheid van PlayStation melden aan Bloomberg dat Sony vooralsnog een afwachtende houding aanneemt bij de prijsbepaling en vooral naar Microsoft kijkt.

Zowel de PS5 als de Xbox Series X lanceren tijdens de feestdagen van 2020 en de prijs die Microsoft vaststelt voor de next-gen Xbox zou doorslaggevend zijn in Sony’s prijsbepaling. Verwacht wordt dat Microsoft dat op zijn vroegst pas zal doen op E3 in juni.
   

Street Fighter V: Champion Edition gedropt, Seth is live

Speler die de meest complete versie van Street Fighter V willen spelen kunnen sinds vrijdag hun hart ophalen met de Champion Edition. De definitieve versie van het vechtspel bevat 40 personages, 34 arena’s, meer dan tweehonderd skins en alle modi die tot nu toe zijn verschenen in Street Fighter V. De Champion Edition kost 30 euro, maar als je de basisgame al hebt kun je de Upgrade Kit kopen voor 25 euro.

Naast de Champions Edition is ook het personage Seth gelanceerd. De boss character van Street Fighter IV is uiteraard onderdeel van de nieuwe editie, maar kan ook los aangeschaft worden voor 6 euro of 100.000 Fight Money (de in-game valuta van Streeft Fighter V).

Lekker kijken: Mega64 gaat tijdreizen


    

Trailer voor Bleeding Edge-personage Gizmo


    

Trailer voor derde seizoen Castlevania

Castlevania seizoen 3 staat vanaf volgende maand op Netflix en om je alvast warm te maken voor de release heeft Netflix een trailer uitgebracht voor het derde seizoen. De trailer bevat wat spoilers, dus als je nog niet up-to-date bent met de animatieserie moet je ‘m zeker nog niet kijken. Heb je de eerste twee seizoenen al gezien, dan kun je hieronder kijken:

Het derde seizoen van Castlevania is vanaf 5 maart te streamen op Netflix.
    

Achievements Marvel’s Avengers verklappen schurken

Het duurt nog iets minder dan zeven maanden voordat hij in de winkel ligt, maar de achievements van Marvel’s Avengers zijn al gelekt. De beschrijvingen zijn nogal spoilergevoelig, dus de Wacht zal ze hier dan ook niet neerzetten. Het enige wat hij vertelt is dat de achievements enkele schurken in de game verklappen. Exophase heeft de achievements in handen, hier kan je ze bekijken.

Marvel’s Avengers komt op 4 september uit voor PS4, Xbox One en PC (en wellicht ook op de next-gen consoles).

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord