Troy Baker geeft kleine The Last of Us 2 details 

Troy Baker geeft kleine The Last of Us 2 details 2020-04-09T04:41:37
In deze Nachtwacht geeft Troy Baker wat kleine details over zijn character Joel en het verhaal van The Last of Us 2. Daarnaast nieuws over de DualSense controller voor de PlayStation 5, Doom Eternal, 20th Anniversary PS4 controller, Xbox Series X en Final Fantasy VII Remake.

DualSense vs DualShock

Jjjeeeejjj, daar is ie weer hoor! Fijn dat je de Nachtwacht weer hebt gevonden, want de Wacht begint met een bijzonder handig plaatje van de net aangekondigde DualSense controller. De PlayStation 5 controller oogt een heel stuk groter dan de DualShock 4 controller, maar in werkelijkheid valt het eigenlijk wel mee. Op het plaatje hieronder zien we de DualSense controller en de roze omlijning is de afmeting van de PS4 controller.

DS

De meeste knoppen en sticks zitten dan ook gewoon nog op dezelfde plek, behalve de Options en Create buttons, en de grips zijn een stukje langer geworden. Prima vergelijking dit plaatje, toch? De Wacht vindt de DualSense controller trouwens wel geslaagd met zijn next-gen design! Zucht… duurt lang, geef nou!


Doom Eternal speedrun

Als je nog niet helemaal wakker bent, heeft de Wacht een keihard filmpje voor je van Doom Eternal. De game is nog niet zo heel lang uit, maar is nu al compleet ‘gebroken’ door speedrunners, die het met allerlei tricks, glitches en een shitload aan skills voor elkaar hebben gekregen om Doom Eternal in een half uurtje uit te spelen. Check het huidige wereldrecord in het filmpje hieronder, het is een spektakel om te zien.


Te koop: Gesigneerde 20th Anniversary PS4 controller

Er staat een 20th Anniversary PS4 controller te koop op eBay. Nou is dat op zich niet zo heel boeiend, het gaat hier niet eens om de zeer gelimiteerde controller die bij de 20th Anniversary PS4 console zat, maar toch is er iets speciaals aan de hand met deze controller. Deze controller is namelijk gesigneerd door niemand minder dan Shuhei Yoshida, die er om bekend staat niet vaak zijn handtekening te zetten op dit soort dingen. De vraagprijs voor deze controller? Een gigantische 1000 pond, oftewel ruim 1100 euro. WTF, 1100 euro voor alleen de controller, wat niet eens de ‘echte’ controller is.

Yosp

Het enige dat de Wacht kan zeggen is, LOLOLOLOLOL!

YospPS4


Inside FFVII Remake: De muziek

Yes, na 23 jaar wachten is Final Fantasy VII Remake (soort van) uitgekomen en de Wacht heeft er over het algemeen keihard van genoten, zoals je in de Review kunt checken. De muziek speelt hierin een grote rol met prachtige nieuwe, oude en remixes van oude tracks uit het origineel, die op wonderbaarlijke wijze in elkaar doorlopen en zich aanpast aan wat er op het scherm gebeurt. Het is een meesterlijke feature in FFVII Remake en in het filmpje hieronder leggen de devs uit hoe ze dit magische kunstje hebben geflikt.


The technology behind Xbox Series X

Newsflash! Tijdens Inside Xbox gaf Jason Ronald, de director of program management voor Xbox Series X, een kleine overview van de techniek achter de next-gen Xbox. Echt nieuwe info geeft hij helaas niet, het is meer een fijne samenvatting van wat we mogen verwachten van de hardware. Koekeloer hieronder.


Sony geeft het geld van The Last of Us 2 pre-orders terug

Aangezien The Last of Us 2 opnieuw is uitgesteld, en deze keer voor onbepaalde tijd, heeft Sony besloten om de mensen die een pre-order hebben geplaatst op de PlayStation Store hun geld terug te geven. Dit geldt overigens ook voor Iron Man VR, die ook is uitgesteld. Via de PlayStation support site laat Sony het volgende weten:

Last pre

“The Last of Us Part II and Iron Man VR have been delayed. All digital pre-order consumers will automatically receive a refund. Please check your email for more details.”

Geen reden tot paniek trouwens, dit is de standaard procedure voor als een game flink wordt uitgesteld. Het is niet alsof dit voor nu voor het eerst voorkomt en zodra er een nieuwe datum is voor beide games kunnen er gewoon weer pre-orders geplaatst worden.


Troy Baker geeft kleine The Last of Us 2 details

Over The Last of Us 2 gesproken! We moeten dus nog even geduld hebben, voordat we aan de slag kunnen met de game, maar gelukkig heeft Troy Baker, de acteur die Joel speelt, wat nieuwe leuke uitspraken gedaan over het verhaal van The Last of Us 2 en zijn character. Zo laat hij weten een hoop te hebben geleerd over Joel, terwijl hij dacht de character al helemaal te kennen. In een interview zei Troy:

"What we've done such a good job of doing in The Last of Us 2, is to continue to peel back layers and learn more about him. I even learned more about Joel and I’m the guy that walked into the Last of Us audition and said, 'I know the truth about Joel!' I knew his truth back then, but after The Last of Us 2, I know even more of Joel's truth."

Troy

Daarnaast geeft hij wat inzicht over hoe hij reageerde toen hij voor het eerst het verhaal hoorde. Hij werd thuis uitgenodigd bij Neil Druckmann, de game director van The Last of Us 2, en werd er stil van. Hij denkt dan ook dat er bij het verhaal geen middenweg is, you hate it or you love it.

"By the end of it, I was silent - like I was sat at the feet of the greatest storyteller. It was an amazing story. I don't know whether people are going to like it or they're going to hate it, but they definitely will NOT be ambivalent about it.”

Hopelijk kan The Last of Us 2 binnenkort toch gewoon uitkomen, deze situatie zuigt gigantische apenballen, maar ach, anders hebben we meteen wat leuks te spelen als launch titel op de PS5. Kunnen we de game meteen in native 4K en 60fps spelen. Zo kut is dat helemaal niet!


DF over de DualSense controller

Als afluister van deze Nachtwacht nog een filmpje over de DualSense controller voor de PlayStation 5, aangezien ook de heren van Digital Foundry er uiteraard een uitgesproken mening over hebben. Zo is het design van de nieuwe controller is nu dan wel bekend, maar over de functionaliteit hebben we eigenlijk maar weinig nieuwe info gekregen.

DSXSX

Nu we de PS5 controller hebben gezien is het nog wachten op het design van de console zelf en boven alles, de eerste gameplay beelden van next-gen games. Kom op Sony en Microsoft, we willen games zien. Bloedgeile next-gen games! Kan. Niet. Wachten.

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord