Thor komt naar Fortnite in seizoen 4 

Thor komt naar Fortnite in seizoen 4 2020-08-21T23:04:09
Het vierde seizoen van Fortnite staat voor de deur en niemand minder dan Thor doet mee! Maar voordat het zo ver is, houdt Epic eerst nog even een toernooitje waar ze Apple belachelijk mee maken. Verder nieuws over het tweede seizoen van Fall Guys en natuurlijk nog veel meer!

Thor komt naar Fortnite in seizoen 4

Er werd al een tijdje over gespeculeerd, maar nu is het officieel: het Marvel-personage Thor komt naar Fortnite. Epic heeft dit via Twitter aangekondigd in een bericht dat verder weinig informatie weggeeft, behalve de datum 27 augustus, de dag waarop seizoen 4 van start gaat.

Aquaman was een groot onderdeel van de launch van seizoen 3, en het lijkt er dus op dat Thor deze rol gaat vervullen voor de start van het vierde seizoen van Chapter 2. De vraag is of Thor het enige Marvel-personage gaat zijn gedurende dit seizoen. HYPEX op Twitter bracht eerder al info over Thor naar buiten, en nu dat zijn informatie correct is gebleken is hij opnieuw Twitter opgedoken om ons nog wat meer te geven:

Wat dat laatste zinnetje betreft: Creative Director Donald Mustard van Epic Games gaf ons al een hint door de banner van zijn Twitter-pagina naar een comic-pagina van Iron Man en Dr. Doom te veranderen. Dit wordt niet de eerste keer dat Marvel en Fortnite samenwerken, zo zagen we eerder bijvoorbeeld al Thanos in Fortnite.
    

Epic Games organiseert #FreeFortnite-toernooi

De ruzie tussen Epic en Apple lijkt voorlopig nog niet over te zijn, en Epic heeft nu besloten er gebruik van te maken door een toernooi te organiseren, dat morgen (23 augustus) van start gaat. Het toernooi heet #FreeFortnite en de hoofdprijs is de ‘Tart Tycoon’-skin, oftewel een grijs mannetje met een appel als hoofd. Nee, Epic is er niet erg subtiel over:

Fortnite

Deze skin kan je kopen met punten die je verdient door in het toernooi te spelen. Ze zijn makkelijk te verdienen, want iedere drie minuten die je levend in het toernooi doorbrengt geeft je al een punt. Enkel door mee te doen kan je de skin dus al vrijspelen. Lees alle regels van het toernooi hier.

Dit toernooi is natuurlijk niet bedoeld om serieus genomen te worden. Zoals Epic in de aankondiging al zegt, willen ze iOS-gebruikers de kans geven om nog één keer los te gaan in de up-to-date-versie van Fortnite voordat ze achterblijven in de seizoen 3-update, terwijl de rest van de spelers aan seizoen 4 begint. Dan is er ook nog dit Free Fortnite-petje, dat de twintigduizend beste spelers van het toernooi ontvangen.

Fortnite-pet
   

Het tweede seizoen van Fall Guys wordt volgende week onthuld

In zijn review vertelt Dakota dat Fall Guys een erg leuk spelletje is, voor een korte tijd. Het is daarom belangrijk dat de ontwikkelaars de game vers houden, wat ze kennelijk zeker van plan zijn. Geoff Keighley heeft via Twitter aangekondigd dat we tijdens Gamescom Opening Night Live meer informatie over het tweede seizoen krijgen. In de korte video zien we wat waarschijnlijk een nieuwe minigame is, wat uiteraard goed nieuws is. Want dat is precies wat we willen om Fall Guys leuk te houden!

Gamescom Opening Night Live vindt volgende week donderdag 27 augustus plaats, om 20:00 Nederlandse tijd.
   

Ontwikkelaar van Black Myth: Wukong reageert op positieve reacties

Enkele dagen geleden had vrijwel niemand nog van Black Myth: Wukong gehoord, maar inmiddels zijn de eerste gameplay-beelden de hele wereld over gegaan en is iedereen lovend. Feng Ji van ontwikkelaar Game Science heeft gereageerd op de plotselinge populariteit van de game, maar misschien niet op de manier die je zou verwachten…

De gameplay-beelden die we te zien kregen waren bedoeld om ‘eerlijk’ te zijn over de game en om nieuw personeel aan te trekken. Vanwege de positieve reacties zal dat vast wel lukken. Natuurlijk is Feng Ji blij met de reacties, maar hij geeft ook aan dat ze nu niet naast hun schoenen zullen gaan lopen. Sterker nog, volgens Ji kunnen we de beelden voorlopig maar beter weer even vergeten, want nu gaan ze opnieuw schuilen om verder aan de game te werken. Het klinkt alsof de launch van deze titel nog wel een tijdje van ons verwijderd is. Verder is Ji eigenlijk alleen maar kritisch over de trailer, door in te gaan op de lage frame rate, de manier waarop het water eruitziet en de (volgens hem) matige soundtrack die niet goed bij de actievolle stukjes past.

Of de game uberhaupt naar het westen komt is nog niet eens zeker, dus misschien is het inderdaad maar beter dat we Black Myth: Wukong weer helemaal vergeten.

Black Myth: Wukong
   

Bekijk hier de story trailer van Windound

Om Windbound een Breath of the Wild/Wind Waker-kloon te noemen zou niet helemaal eerlijk zijn, maar het is overduidelijk waar ontwikkelaar 5 Lives Studios door geïnspireerd is. Op zich is dat helemaal niet erg, want beide Zelda-games zijn natuurlijk fantastisch en aangezien we nog steeds geen releasedatum hebben voor Breath of the Wild 2, is een andere game die op Zelda lijkt helemaal geen straf om te spelen. Dat kunnen we in het geval van Windbound over een weekje (28 augustus) al doen, wanneer de game uitkomt op Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC. Je hoeft dus niet per se een Nintendo-apparaat thuis hebben staan om een Zelda-achtige ervaring te beleven!

De story trailer begint met een animatie waarin vertelt wordt dat we net als in Zelda: Link’s Awakening op een eiland zijn gestrand, waar we door de wind begeleid zullen worden, als we bereid zijn te luisteren. ‘You will face starvation, and battle extraordinary beast’. We eindigen met wat in-game-beelden, en boem: dat waren de laatste beelden die we voor de launch te zien krijgen. Nog een weekje wachten dus!

   

De launch trailer van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 staat nu al online

Als je schrok toen je de launch trailer van Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 voorbij zag komen, dan was je niet de enige. Want nee, de game komt niet als een verrassing nu al uit. Zo’n twee weken voor de release van de game is de launch trailer echter wel al live gegaan.

Dat is natuurlijk niet echt een probleem, want het herinnert fans van de game er alleen maar aan dat het moment nu echt steeds dichterbij komt! Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 komt 4 september uit op PS4, Xbox One en PC. Hoewel nog niets zeker is, zou de game ook zomaar voor de Nintendo Switch kunnen verschijnen.

   

Waarom dit bizar hoge gebouw per ongeluk in Microsoft Flight Simulator 2020 te vinden was

Als je de review gelezen hebt, zal je weten dat de enkele aparte gebouwen die in Microsoft Flight Simulator 2020 te vinden zijn de game absoluut niet verpesten. Maar toch is het grappig om te zien wat er hier en daar fout kan gaan wanneer je letterlijk de hele aardbol in een game stopt.

Zie bijvoorbeeld het enorme onderstaande gebouw, dat niet helemaal in een wijk in Melbourne thuis lijkt te horen. Want nee, de gebouw staat er in het echt zeer zeker niet. In de Tweet wordt uitgelegd hoe dit gebouw dan toch in de game is beland. En het is eigenlijk best wel simpel, want het is niet meer dan een typo die voor deze enorme wolkenkrabber heeft gezorgd! Tja, dit is dus wat er gebeurt als je twee cijfertjes te veel in typt…

Wanneer je rijke buren hebt in een arme wijk.

   
Wie is A.I.M. in Marvel’s Avengers?

Het Marvel-universum heeft genoeg superhelden om voor te juichen, maar ook genoeg geweldige bad guys waar ze het tegenop mogen nemen. In de videogame Marvel’s Avengers is het aan A.I.M. om de bad guy uit te hangen, maar wie is A.I.M. eigenlijk? Ontwikkelaar Crystal Dynamics dacht al dat veel spelers die vraag gingen stellen, dus hebben ze een video gemaakt waarin ze haarfijn uitleggen wat we van deze slechterik kunnen verwachten wanneer Marvel’s Avengers 4 september verschijnt voor PS4, Xbox One en PC.

   

We eindigen vandaag met een leuk Fall Guys-filmpje. Fijn weekend allemaal!

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord