The Witness meest illegaal gedownloade game van het moment 

The Witness meest illegaal gedownloade game van het moment 2016-01-31T14:33:11
The Witness is erg cool, en die mening deelt de gemiddelde piraat jammer genoeg ook. Verder brengt De Wacht dit weekend je nieuwe beelden van Final Fantasy XV en Valkyria Chronicles Remastered. En Danny DeVito als Pikachu. Weekendwacht, goedemiddag!

Het kost je 21 minuten om de map van The Division te doorkruisen

Een aantal van jullie zitten ondertussen vast tot je nek in The Division bèta, net zoals Tjeerd en Graddus, maar hoe groot is de map nu eigenlijk? Wat kilometers betreft is dat wat lastig aan te duiden, maar het is een stuk makkelijker om dat in lichtjaren uit te leggen, of in minuten misschien. Het kost je 21 minuten om van de ene kant naar de andere kant te wandelen. Youtuber TheyCallMeConnor demonstreert dat eventjes voor ons in deze time-lapse video.

Let wel, de beste man wandelt op zijn dooie gemak door een kapot New York, als hij zou gaan rennen, is deze halve marathon een stuk sneller geklaard. Het filmpje geeft ook meteen wel een interessant beeld van wat er allemaal te doen en te zien is in The Division, of wat er niet te doen en te zien is, mocht je een glas halfleeg type zijn.

The Division ligt 8 maart in de winkels en mocht je willen weten wat de season pass te bieden heeft, dan kan je De Nachtwacht van zaterdag nog even teruglezen.

 

Kim Wu kickt ass in Killer Instinct season 3

Tijdens Gamescom 2015 werd Kim Wu al geteased, maar nu hebben we eindelijk een trailer waarin deze dame haar nunchucks skills tentoonstelt. In het derde seizoen van Killer Instinct zal ze beschikbaar zijn in het steeds uitgebreider wordende roster van de Xbox One fighter. Dat is ergens in maart.

 

The Witness is piratenlieveling

 Toen De Wacht de Effe Spelen van The Witness zag, was hij direct verkocht en heeft de game netjes via de PlayStation Store gekocht. Maar niet iedereen is zo legaal bezig als De Wacht. Jonathan Blow, het meesterbrein (die term is nog nooit zo rechtvaardig gebruikt als nu) achter The Witness, heeft namelijk getweet dat zijn game de meest illegaal gedownloade game van het moment is. Blow vindt het cool dat veel mensen zijn game willen spelen, maar het belemmert hem wel om een nieuwe game te maken:

“Unfortunately this will not help us afford to make another game. I’m glad that a lot more people will be experiencing the game, but I also want to be able to make another comparable game next.”

The Witness

Die paar tientjes voor een game waarin je zo’n beetje honderd uur je brein kan breken, is geen geld toch? Door dit gedoe denkt Blow erover om in de toekomst DRM in zijn games te stoppen, in ieder geval voor de eerste paar maanden om zijn eigendom een beetje te beschermen.

Er is gelukkig ook nog goed nieuws wat The Witness betreft, want er zijn mensen die last hebben van motion sickness tijdens het spelen. Dat is op zich niet het goede nieuws natuurlijk, want dat zou raar zijn, maar er is een update op Steam waarbij  dit verholpen wordt. Geen gekots meer tijdens het puzzelen!

 

Danny DeVito is Pikachu

Na de aankondiging van Great Detective Pikachu ging het internet helemaal los. Al snel was het collectieve Engelstalige internet het eens wie de stem van Pikachu moest doen in de Amerikaanse versie van de game; Danny DeVito. Een voor de hand liggende keuze natuurlijk. De range van deze topacteur is uitermate geschikt voor de kleine gele rat... Enfin, een petitie is gestart om DeVito als stemacteur te gebruiken en deze fan made trailer toont aan dat dit alles is wat je wil in je leven zonder dat je het wist:

 

Final Fantasy XV active time report over magic en stealth

De Wacht schreef een paar dagen geleden nog over deze status update van Final Fantasy XV en die is gisteren uitgezonden. Daarin werd zoals gezegd uitleg gegeven over voornamelijk het gebruik van magic en stealth in de game. Ook werd er een nieuw personage laten zien genaamd Aranea Highwind, en werd er een klein boekje open gedaan over Niflheim Empire, het rijk dat de badguy vertolkt in de game. De volledige presentatie duurt ongeveer een uur en vind je hier. Maar voor de quick fix, staan de battle video’s en technische updates hieronder:

Daarnaast werd nog verteld dat op 30 maart het Final Fantasy event ‘Uncovered’ plaatsvindt waarin nog meer info over de game los wordt gelaten, inclusief de release date.

 

Kwartier gameplay van Valyria Chronicles Remasterd

Dit weekend eindigt De Wacht graag met een stukje nostalgie, een van de betere turn based tactical rpg’s ooit gemaakt; Valkyria Chronicles. Deze game heeft de remastered treatment gekregen en tijdens de Tokaigi Game Party Japan werd er een livestream uitgezonden van deze remaster. Let op! De presentatie is super Japans, dus mocht je een hekel hebben aan het hoge ‘kawai-gehalte’ vergezeld door de kenmerkende Japanse hysterie, dan raadt De Wacht je aan om het geluid wat zachter te zetten.

De Remaster komt deze lente nog uit, maar mocht je nu niet kunnen wachten, dan kan je de originele versie nu voor €4,99 aanschaffen op Steam.

 

Bedankt voor het lezen! Daaaaag!


Daaaaaag!

REACTIES (120) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord